2004 yılında çenesindeki ameloblastom (kemik tümörü) nedeniyle ameliyat geçiren 54 yaşındaki Seringül Karakaya, 19 yıl süren periyodik takiplerinde, sağlıklı bir şekilde hayatına devam etti.

2023'ün Mart ayında, yüzünün sağ yarısında şişlik fark etti ve KTÜ Farabi Hastanesi KBB Kliniği’ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda, tümörün bu kez yüzündeki elmacık kemiğini etkilediği belirlendi.

Tetkik ve görüntülemeleri tamamlandıktan sonra hastanın durumu, Doç. Dr. Bengü Çobanoğlu tarafından değerlendirdi. Tümörün vücudunun başka yerine sıçramadığı tespit edilen hasta, ameliyata alındı ve hastanın elmacık kemiğiyle birlikte tümör de çıkarıldı. Yara iyileşmesi tamamlandıktan sonra hasta sağlığına kavuştu.

Operasyonu geçekleştiren ekibi yöneten Doç. Dr. Bengü Çobanoğlu, Seringül Karakaya'nın tedavi süreci hakkında şunları söyledi:

"Hastanın yüzündeki elmacık kemiğini etkileyen tümörü tespit ettik ve hızlı hareket ederek ameliyatla birlikte tümörü çıkardık. Operasyon sonrası yara iyileşmesi başarılı bir şekilde tamamlandı. Seringül Hanım’ın tedavisi sürecinde yanında olmaktan mutluluk duydum. Sağlığına kavuşmasını görmek benim için büyük bir memnuniyet kaynağı oldu.”

Baş-boyun tümörleri konusunda halkı uyaran Doç. Dr. Bengü Çobanoğlu sözlerini "Baş-boyun bölgesinde meydana gelen tümörler ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, uzun süre iyileşmeyen yaralar, boyundaki şişlikler, ses kısıklığı ve ağız içi yara gibi belirtileri bulunan kişilerin vakit kaybetmeden KBB uzmanlarına başvurması önemlidir. Erken teşhis, tedavi sürecinin başarı şansını artırıyor. Ayrıca düzenli kontroller ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları da baş-boyun tümörlerinin önlenmesinde büyük önem arz eder. Kendi sağlığınızı ihmal etmeyin ve herhangi bir şüphe durumunda uzmanlardan destek almak için çekinmeyin. Sağlıklı bir yaşam için düzenli kontrollerinizi yaptırmanızı ve belirtilerinizi önemseyerek hareket etmenizi tavsiye ediyorum." şeklinde tamamladı.

Hasta Seringül Karakaya, tedavi süreciyle ilgili memnuniyetini "KTÜ Farabi Hastanesi KBB Kliniği'nde aldığım tedaviden son derece memnun kaldım. Doç. Dr. Bengü Çobanoğlu ve ekibi, benimle ilgilenerek her adımda yanımda oldu. Operasyon öncesi ve sonrasında sağladıkları bilgilendirme ve yakın iletişim süreci, beni oldukça rahatlattı. Hemşireler ve diğer sağlık personeli, güler yüzleriyle ihtiyaçlarımı karşıladı ve her zaman destek verdi. Tedavi sürecimde, moralimi yüksek tutmamı sağladılar. KTÜ Farabi Hastanesi KBB Kliniği'nde aldığım tedavi sonucunda sağlığıma kavuştum ve bundan dolayı çok mutluyum. Tüm sağlık ekibine minnettarım ve başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde ifade etti.