Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında görevini öğrencilere devretti. Hızırbey Ülkü İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri Zeynep Özcan ve Muhammet Yekta Önen, öğretmenleri Gülay Yılmaz ve okul müdürü Hakan Ayas eşliğinde belediye başkanının koltuğuna oturarak bir süreliğine yönetimi devraldılar.

Öğrencilerin bu özel günü kutlamak üzere Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne gerçekleştirdikleri ziyarette, Başkan Ahmet Metin Genç, öğrencilere belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi ve onların sorularını yanıtladı.

Kendisinin de ilköğretimde okuduğunda Adliye'ye gidip Hakimlik koltuğunda oturduğunu ifade ederek anısını anlatan Genç, "Çocuklarımızın geleceğimizin teminatı olduğunu unutmadan, onlara değer vermek ve önemsemek bizim en temel görevimizdir. Bu bayram Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayramdır." dedi.

Öğrenciler ise, belediye başkanının koltuğuna oturmanın heyecanını ve gururunu yaşayarak, geleceğe dair hayallerini paylaştılar.

350 çalışana müjde: Trabzon'da çağrı merkezi krizi çözüldü 350 çalışana müjde: Trabzon'da çağrı merkezi krizi çözüldü

Zeynep Özcan sokak hayvanlarını korumak için projelerini anlatırken Muhammet Yekta önen ise Filistin ve Doğu Türkistan'daki çocukları da hatırlatarak savaşların olmadığı bir dünyada yasamak istediğini vurguladı.

Aynı zamanda öğrenciler bu deneyimin kendileri için unutulmaz bir anı olduğunu belirterek, kendilerine bu fırsatı tanıyan başkan Genç'e teşekkür ettiler.

Düzenlenen etkinliğin ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, öğrencilere çiçek ve satranç takımı hediye etti.