Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Murat Üçüncü,  Pandemi süresinde aşı talepleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Aşı sırasında Mali Müşavirlere öncelik tanınması gerektiğini belirten Üçüncü, Şunları kaydetti: 

Covid-19 pandemi sürecinde devletimiz belli dönemlerde sokağa çıkma ve kısıtlama yasakları yapmıştır. Bu süreçte Mali Müşavirler tüm yasak ve kısıtlamalardan muaf tutulmuştur. Mali Müşavirler, devlet ile vergi mükellefleri arasında köprü olan ve yarı kamu görevi icra eden

Meslek Mensubudur.

Pandeminin bu zor şartlarında ülkenin vergi gelirlerinin toplanması ve ekonomik politikaların hayata geçirilmesi için çalışan Mali Müşavirlere, aşı uygulamasında öncelik verilmelidir. Pandemide devletimizin çıkarmış olduğu ekonomik desteklerin tamamında Mali Müşavirler olarak hizmet ettik, işlemlerin yapılmasında katkı sağladık. Pandemi sürecinde sağılık ve güvenlik çalışanlarından sonra en çok çalışan meslek mensuplarından olduk.

Mali Müşavirler olarak, Trabzon’da 643, Türkiye genelinde toplam 114.031 Mali Müşavir ve çalışanlarımızla birlikte toplam dörtyüzbin kişilik bir ekip ile pandemi koşullarında hizmet vermekteyiz. Pandemi sürecinde Bin 408’i Covid-19’dan dolayı hastalandı, 108 meslektaşımız hayatını kaybetti, 27 tanesi ağır olmak üzere 170 meslek mensubunun tedavisi halen devam etmektedir.

Mali Müşavirlerin görevlerini yapamaması durumunda, en büyük zarar devletimize, vergi mükelleflerine ve finansmana ihtiyaç duyanlara olacaktır.

Gerek işletmelerin gerekse Türkiye ekonomisinin daha fazla zarar görmemesi için istatistikler de dikkate alınarak, Mali Müşavirlere aşıda öncelik verilmesi gerekmektedir.”