Royal AXIS Suıtes Hotel Genel Müdürü Boğaç Yılmaz, Haberlobi’nin sorularını yanıtladı; ”Bir ay içerisinde Mövenpick olacağız Trabzon’a hayırlı olsun” dedi. 

KİMLİĞİMİZİ KAZANACAĞIZ

Boğaç Yılmaz’ın açıklamalarında öne çıkan satır başları şunlar; 

“3,5 yıldan beri Ak İnşaat Grubu’na ait Royal AXIS Suıtes Hotel’in Genel Müdürlüğünü yapıyorum. Geçtiğimiz yıl Accor Grubu'nun Mövenpick markasıyla bir anlaşma yapıldı. Şu an onun yapılandırma sürecindeyiz. Öncelikle şunu belirteyim Temmuz ayı içerisindeki son değerlendirmelerimizden sonra gerekli belgelerin ve denetimlerin olumlu sonuçlanması sonucunda Mövenpick kimliğimizi kazanacağız.”

TRABZON’DA MARKALAŞMA ARTMAYA BAŞLADI 

“Hali hazırda Royal AXIS Suıtes Hotel olarak devam ediyoruz. Bu senenin sonunda Mövenpick Trabzon’a ‘merhaba’ demiş olacak. Mövenpick bizim yakından takip ettiğimiz bir markaydı. Felsefesi olarak kişilerin kendilerini daha evlerinde hissetmek istedikleri rahat ortamda kaliteli hizmet almayı felsefe edinmiş olan bir marka. Accor Grubu'nun yaklaşık 23 tane otel markasından bir tanesi. Trabzon’da artık markalaşma artmaya başladı.”

SAHİPLENİLMİŞ BİR ALAN OLDU

“Marka değişimleri başladı. Bizde bunda geride kalmamak adına, cidden taşımaktan da mutluluk duyacağımız Mövenpick markasını seçtik. O yolda ilerliyoruz.”

“Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Murat beyin bürokrat bir valilikten gelme olması hasebiyle toplumsal verilere çok duyarlı. Bizimde önümüzdeki bu Yalıncak sahilini temizlemek zorunda kaldığımız, sorumluluk hissettiğimiz otelimizin tam önünde olan noktada yeni bir tesisleşme yatırımı yaptılar. Bizim olduğumuz bölgeden başlayaraktan DSİ’nin alt bölgesine kadar olan bir alanı kapsıyordu. En azından sahiplenilmiş bir alan oldu.”

BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

“Kişisel sahiplenmeler yetersiz kalıyordu. Yan siteler temizlik yapmaya çalışıyordu, biz temizlik yapmaya çalışıyorduk, ama kütle baya bir büyük olduğu için zamanında yeterli temizlenemiyordu tabiki.. Gelen turistler de oraya gittiklerinde güzel bir manzarayla karşılanmıyorlardı. Şimdi yapılan düzenlemeyle en azından biraz sahiplenilmiş alan oldu. Teşekkür ediyoruz belediyemize..”

AŞILAR İNANILMAZ YÜKSELDİ

“Pandemi sonrası endişelerimiz yaklaşık bir ay öncesine kadar vardı. Çünkü Türkiye jeopolitik olarak çok dostları olan ama eleştirilen kategorisinde bir ülke. Bundan dolayı koronanın ağır yaşanması, aşı teminlerinin zorlaşmasından dolayı eleştiriler yurt dışından alıyorduk. Ama Sağlık Bakanlığının yerinde güzel çalışamaları sonucunda geçtiğimiz aydan itibaren yüklü miktarda stoklarımız arttı. Günlük aşılama miktarlarımız inanılmaz yüksek boyutlara ulaştı. 

İLK DEFA DESDİNASYON BELİRLEYİP İNEN FİLO OLDU

“1 milyon 650 bin civarında günde aşı yapılıyor. Bunlar da Dünya Sağlık Örgütü verilerinin üzerinde güzel bir tetikleme yapıyor. Trabzon ve Türkiye açısından. İnsanlar Trabzon’un yeşil bant ülkeler sınıfına geçmesini gördükçe stresi ortadan kaldırıyor. Fransa dün açıkladı Türkiye’yi yeşil banda aldık dedi. Bakan Ersoy’un verdiği açıklamada 22 Haziran’dan itibaren Rus uçaklarının bölgeye Antalya ve Bodrum’a ve İstanbul’a inmeye başlayacağı yönünde.. Diğer ülkelere de sirayet eder bu kararlar..”

“Bakış açıları değişecektir. Uçakların tekrar Trabzon’a inmeye başlayacağı yönünde pozitif düşüncemiz var. Dün Bahreyn uçağımız indi Golf Air. Trabzon’da ilk defa destinasyon belirleyip inen bir hava yolu şirketidir. Tüm paydaşlarımızla ilerde yapılacak olan çalışmalarla beraber bu uçak filolarının sayısını artırırız, destinasyonlarını artırırız. “

TRABZON GELECEĞİ TURİZMDE PARLAK

“Akdeniz haricinde Ege ve Marmara turizminde bulundum. Şehir otelciliği yaptım. Resort otelciliği yaptım. 3,5 yıl önce geldim Trabzon’a.. Trabzon ve Doğu Karadeniz insanı öncelikle sert mizaçlı gibi görünüp içine girdiğiniz zaman inanılmaz derecede zevk aldığınız tanımaktan mutluluk duyduğunuz insanlarla dolu. Bölge zorlu bir bölge, kanyonlar var, platolar var. Yaylalar var. Keşfedilmemiş bir sürü yeri var. Geleceği parlak bir bölge. Potansiyeli çok yüksek bir destinasyonuz. Halkımız sevecen. Özellikle Arap ülkelerinde inanılmaz talep gören bir destinasyonuz. “

BUNUN PARÇASI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

“Çünkü onların kendi dizi yapıları itibariyle bu tarz dağ, orman ve şelalenin su kaynaklarının bu kadar homojen bir şekilde güzelleştiği bir alana sahip değiller. Bizim için veli nimet. Önümüzdeki yıllarda iyi yetiştirilmiş personel, sağlıklı güzel yüzlü hizmet kendini donanımlı ilerletmiş tesislerle beraber Trabzon turizmi bence adından söz ettiren en önemli destinasyon olacak. Bizlerde bunun parçası olmaktan gurur duyacağız.”