Haberlobi/Haber Servisi

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Yavuz Ağıralioğlu’na destek veren Trabzon Büyük Şehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na, AK Parti milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora'ya, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e teşekkür etti.

Azmi Kuvvetli, yayınladığı mesajında şunları kaydetti; 

“Her 24 Nisan günü içerde ve dışarıda  "Ermeni soykırım" iddiası gündeme getirilmesi esasında Ermeni lobisi yürüttüğü faaliyetle hayal ettiği 4T (terör,tanıma,tazminat,toprak) projesini ihya edip Türkiye'yi zora sokma çabası güdmektedir.

Yaptıkları soykırımlarla yüzleşme cesareti gösteremeyen Başta ABD olmak üzere bölgede güçlü bir Türkiye istemeyen bir çok batılı emperyalist güç Türkiye'yi akıllarınca bu mesele üzerinden köşeye şıkıştırmak istemektedir.

1915 olaylarında doğuda Ruslara karşı kendi topraklarını müdafa etmek için savaş veren Osmanlı; tebası olan Ermeniler Rusların yanında yer alarak Osmanlıyı arkadan hançerlemeleri tarihi bir gerçektir.Amaçları Osmanlı devletini parçalamak ve bu bölgede bir Ermeni devleti kurmaktı.İşte Rusların saflarına katılan Ermeni çeteleri için çıkarılan tehcir kanunu doğrultusunda  Irak, Suriye, Lübnan gibi Osmanlı topraklarına topluca ve kafileler halinde gönderildi.

Bu gerçekleri görmezden gelen ABD başkanı Joe Biden "Ermeni soykırım" ifadesini kullanarak Türkiyedrki işbirlikçilerini cesaretlendirmiştir.

Bundan cesaret alan ve PKK'nın gölgesinde siyaset yapan HDP sözcülerini; sarfettiği, "Ermeni soykırım utancıyla yüzleşin" şeklindeki infial yaratan sözlerinden dolayı lanetliyoruz.

Bu sözleri sarfeden alçaklar hukuk önünde mutlaka hesap vermelidir.Bu ifade özgürlüğü kapsamında asla değerlendirilmemelidir.

Bu alçakça ifadelere duyarsız kalmayan

İYİ Parti konu ile alakalı bir açıklama yapma gereği duymuştur.Bu açıklamayı yapan Genel Başkan yardımcımız Sayın Yavuz Ağıralioğlu'na yönelik ağır hakaretlerde bulunan taşnak eniği PKK sözcülerini kınayan ve söylemlerinden dolayı Sayın Ağıralioğlu'nu takdir eden Trabzon Büyük Şehir Belediye Başkanı Sn.Murat Zorluoğlu'na, AK Parti milletvekilleri Sn.Bahar Ayvazoğlu'na, Sn.Salih Cora'ya, Ortahisar Belediye Başkanı Sn. Ahmet Metin Genç'e hasasiyetlerinden dolayı teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.Keşke İYİ partiye ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşenere yönelik ağır iftira ve hakaretlerde bulunulduğunda da aynı hassasiyeti gösterebilselerdi.Yinede Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü noktasında ortak bir paydada buluşmamız önemlidir.

Böyle önemli konularda başka siyasi parti temsilcileri de olsa duyarlılık gösteren siyasetçileri takdir ettiğimiz gibi üst'lerine yalakalık olsun diye benim üzerimden siyasi statü kazanma peşinde olan güdük kalmış siyasi parti temsilcilerine cevap verme gereği bile duymuyorum.Onlar kendilerine gündem yaratıp ağa babalarına şirin görünmeye devam etsinler.”