Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi Kadıköy Kademişoğlu eşrafından Hacı Mahmut Ustabaşı (90), bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Uzun yıllar Almanya’da çalıştıktan sonra köyüne yerleşerek insanlara yardım eden, Çarşıbaşı’nın önderlerinde Mahmut Ustabaşı’nın cenazesi bugün Kademişoğlu camiinde kılınan cenaze namazının ardından öğlen vakti defnedildi.
Oğulları Ahmet, Süleyman, Sultan, Muhammet Ustabaşı’nın da katıldığı cenaze namazında sevenleri gözyaşlarına boğuldu.

Meslektaşımız sitemiz Haberlobi Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı’nın da dedesi Mahmut Ustabaşı’nın ailesine baş sağlığı diliyoruz.

Levent Ustabaşı dedesi Mahmut Ustabaşı’na şu satırlarla veda etti; 

Aile büyüğümüz..
Önderimiz..
Sığındığımız liman...
Sırtımızı verdiğimiz koca dağ.. 
Güzel yüreğiyle herkese ışık saçan dedem..
Trabzon Çarşıbaşı İlçesi Kademişoğlu eşrafından Hacı Mahmut Ustabaşı gece yarısı hayata gözlerini yumdu.. Ben ondan razıydım Allah da ondan razı olur inşallah…  
——
Bilirsin dede..
Vedaları sevmem..
Ama sana iki satır yazmadan göndermem!
Geride bir parça ata toprağından daha büyük mirası bizlere bıraktın. 
Vatana sadakat, bayrağa saygı.. 
Almanya'ya gurbete çıktığında tek bir dolu bavulun bile yokken onlarca torununa yokluk yaşatmamak için çırpınıp durdun. 
Yorgun düşen bedenin, yürüyemez hale getirse de son yıllarını, güçlü kanatlarını hiç birimizin üzerinden eksik etmedin. Gözlerin en zor anlarımızda ışığımız oldu. 
——
Okul yıllarımda bir 19 Mayıs etkinliğinde, görev aldığım okulun bando takımıyla yürürken tören alanına bastonunla girip, “Dik yürü, önünde bayrak var” diye fırça atışınla şekillendirdiğin hayatıma; 
Genç yaşta babamı kaybettiğimde, “Kaldır başını, senin bundan sonra yapacağın daha büyük işler var” fırçasıyla devam ettim.
Sırtımdan elini hiç çekmedin. 
—-
Dedeyle yaşamanın o muazzam saygınlığını yaşattığın için müteşekkirim. 
Seni unutturmayacağım. Bir kaç hafta sonra yeni doğacak kızımla birlikte her iki kızıma da yaşattıklarını anlatmaktan keyif duyacağım.
Senden önce bizden kopan halam ve babama gittiğin yerde kavuşman dileğiyle..
Torunun Levent..