Haberlobi/Haber Servisi

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu,”Bu durum Gülcemal tahkimatı yapılmadığı ve  kaçak atık sorunu çözülemediğin devam edecek. İleride Marmara'da oluşan müsilajın burada da olması kaçınılmaz gibi duruyor.” dedi.

KAÇAK ATIK SORUNU BÜYÜYOR

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’yı göreve davet eden Meclis Üyesi Zorlu şunları söyledi;

Ortahisar’da Gülcemal’e milyonlarca m3 hafriyat boşaltıldı. Kanalizasyon atıkları Karadeniz’e akıyor. Bu durum Gülcemal tahkimatı yapılmadığı ve  kaçak atık sorunu çözülemediğin den  devam edecek. İleride Marmara da oluşan müsilajın burada da olması kaçınılmaz gibi duruyor. Oksijen azlığı azot fosfor yükü Marmara'da çok fazla, Karadeniz'de belki risk daha düşük.

NEDEN SUSUYORSUNUZ?

Ama bu şekilde giderse, çok yakın bir zamanda belki 10 yıl içerisinde, bizim sahillerimiz de de görüleceği aşikar. Ortahisar sahillerinde ki bu tahribata dur demek belediyenin birinci önceliği olmalı. Büyükşehir çözüm bulamadı bulamıyor. Sanırım devletin desteği olmadan çözülemeyecek. Her işi karışan AKPli vekillerden bu iş hakkında  niye bir söz duyulmaz? AK Parti Trabzon Milletvekili sayın Muhammet Balta ; TBMM Çevre Komisyonu başkanı.. Bu işi çözemiyorsa o görevde 1 dakika durmamalı. Sayın Balta’yı istifaya çağırıyoruz.”