Haberlobi - Haber Servisi // AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, "Hepinize basın buluşmamıza geldiğiniz için teşekkür ederim. Pandemi sebebiyle bu kadar geniş çaplı bir buluşma yapamamıştık. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Genel Merkezimiz'in bizde istediği gibi bir çalışma programı hazırladık. Tüm illerden böyle bir çalışma istemişlerdi. Bizde kendilerine sunum hazırladık ve sunduk. Milletvekillerimizle, teşkilatlarımızla belli program dahilinde devam ederek; çalışmalarımızı da Genel Merkeze sunuyoruz. Milletvekillerimiz, biz sahadayız." dedi.

Projelerde hangi aksaklıkları gördünüz sorusuna, "Yatırım adası Trabzon için çok önemli bir proje. Kente istihdam sağlayacak. Projede bir takım değişiklikler oldu. Burası önceden bir ada olarak planlandı. Burada kuşaklama alanı kaldırıldı. Gülcemal dolgu projesinde koku problemi çıktığı için; durgun su da koku oluşacağı ortaya çıktı. Ada şeklinde değil; karanın devamı şeklinde olması planlandı. Buradaki dere yataklarında menfezler oluşması gerekiyor. Yatırım adasında vazgeçilme gibi bir durum söz konusu değil; ancak projede değişiklikler olabilir. Prpje bu şekilde devam ediyor." dedi.

Trabzon'da çok tartışılan otogar projesi ile ilgili, "Otogarın yeri tartışılıyor. Otogar, DSİ raporlarında; üniversitelerden alınan raporlarda sıfır risk diye bir şey yok. Bütün ilçeler dere yataklarında. Bu alanlarda bir sürü yerleşim alanı var. DSİ raporunda 1990'da olan sel felaketi ile alakalı uzmanlık tezi vardı. O tezi yazan profesör ile görüştüm. Sıfır risk diye bir şey yok. Otogar'ın yapılacağı bölgede 100 yıllık planda bir sel felaketi beklentisi yok. DSİ raporlarında söylenen tedbirlere uyacağız. Raporlarda tedbirler alındığı sürece bir sıkıntı görülmüyor. Ancak sıfır risk diye bir şey yok. Zaten bu mantıkla ilerlendiğinde bütün ilçeleri dağın başına taşımamız lazım. Risk analizi yapılması gerekir. Almanya'da bir sel felaketi oldu; 100'den fazla kişi öldü. Alınan tedbirlerle bir problem olacağını düşünmüyorum ancak sıfır risk diye bir şey yok tekrarlıyorum. Ben yeni otogarın kesinlikle ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Trabzon'da bir yer sıkıntısı var. Otogar'ın yeni yeri sıkıntılı derken; bir alternatif de üretmek lazım." dedi.

Millet Bahçesi'nde yapılan Genç Fest organizasyonunun pandemi döneminde yapılmamalıydı eleştirisine, "Trabzon kozmopolit bir kent. Trabzon'da yalnızca bir kesim yok. Trabzon'da eğlenmeyi seven bir kesim var. Sosyal belediyecilik anlamında her kesime hitap eden bir yapılanma heryere gerekli. İnsanlarımız gerçekten pandemi dolayısı ile yoğun bir stres altında. Pandemi şartlarında bu eğlence olmalımıydı? PCR testleri ile yapılan bir eğlenceydii. Bunlar dikkate alındığında bir sıkıntı görmüyorum." dedi.

Haçkalı Baba Hastanesi'nin karşısında yapılan bloklar sebebiyle yaşanan sıkıntı konusunda, "Vekiller arasında bir sıkıntı yok. Burada Karayolları bir düzenleme yapılır. Şuanda koyulan blokların kaldırılması durumu var. Şuanda orası kapalı. Ben Karayollar Bölge Müdürü ile konuştum. 'Bakan bey, burada biraz daha gözlem yapalım dedi.' ifadelerini kullandı. Salih Cora, oraya gidip vatandaşın derdini dinledi. Salih Bey'in oraya gidişi, "Salih Bey oranın açılmasını istiyor; Adnan Bey istemiyor" düşüncesini ortaya çıkardı. Böyle bir durum yok. Şuanda orası bir gözlem aşamasında." dedi.

Şalpazarı'nda yaşanan 'Kürdistan şapkası sorunu' ile ilgili, "Şalpazarı Belediye Başkanımız'ın kendisinin kiraya vermiş olduğu binada bir telefon gelmesi sonucu; oraya gitti. Duygusal davrandığını düşünüyorum. Burası Trabzon; burada böyle bir hassasiyet olabilir. Burada Belediye Başkanımız daha itidalli olabilirdi. İşletme sahibi ile göüşemedim." dedi. (İlgili haberi İlişkili Haberler alanında bulabilirsiniz)

Güney Çevre Yolu ile alakalı, "Güney Çevre Yolu Trabzon için olmazsa olmazıdır. Şehrin güneye açılması bu sıkışıklığın ortadan kalkması gerekir. Zaten şuanda etüt proje hazırlanıyor. Ulaştırma Bakanlığı'nın Türkiye genelindeki yol yatırımları 400 milyara kadar ulaştı. Bu ciddi bir bütçe. Bizler milletvekillerimizle beraber çok uğraşıyoruz ve konunun üzerinde duruyoruz." ifadelerini kullandı.

Şehirdeki altyapı çalışmalarının ne zaman biteceği ile alakalı, "Altyapı çalışmaları ile ilgili Belediye Başkanımızında dile getirdiği gibi, altyapı 40 senedir Trabzon'da yapılmayan bir projeydi. Şehrin altı üstüne getirildi. Altyapı işi zor bir iştir. Hiçbir belediye başkanı altyapı işine girmez. Şehir için bu gerekliydi ve yapılması gerekiyordu. Altyapı şehir merkezinde hemen hemen bitti gibi. Şimdi sırada üst yapı var. Hemen olsun diye bir tezcanlılık var. Biraz daha sabretmemiz gerektiğini düşünüyorum. Uzunsokak bitti ve güzel oldu." dedi.

Kanuni Bulvarı projesinin yavaşladığı eleştirisine, "Bu konuda yavaşladığına dair bilgim yok. Çalışmalar devam ediyor." dedi.

TRABZON'UN BÜYÜK PROJELERE İHTİYACI VAR
"Önümüzde 2023 seçimleri var. Bizde sahadayız ve hazırlanıyoruz. Biz AK Parti Teşkilatları olarak her zaman seçime hazırız. Bizim oturmuş bir teşkilatımız var. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Trabzon'un büyük projelere ihtiyacı var. Ben hafif raylı sistem Trabzon'da uygulanabilir mi? Bir kilometresi 5 milyon Euro olan sistem nereden nereye uygulanacak. 30 kilometrelik bir alan açabilir miyiz? Bu bize ne kazandıracak? Samsun'dan,"Biz bunu yaptık; çok da iyi olmadı" dediler. Bunun getirilerini, görütülerini iyice tartmak gerekir. Trabzon'un büyük projeleri var"

CUMHURBAŞKANIMIZ BAŞIMIZDA OLDUĞU SÜRECE SEÇİM ZOR GEÇMEZ
"AK Parti bütün seçimlerini zor geçirdi. Ben Reisimiz başımızda olduğu sürece kolay geçeceğini düşünüyorum. Millet İttifakı henüz Cumhurbaşkanlığı adayına bile karar veremedi. Mersin Belediye Başkanı, "Cumhurbaşkanı adayımıza ulusal ve uluslararası karar vericiler, karar verecek" demişti. Ben bir kabiliyet ve vizyon göremiyorum. Algılarla buişi yürütmeye çalışıyorlar. Algılarla bir yere kadar gidebilirsiniz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor. Cumhurbaşkanımız başımızda olduğu sürece 2023 seçimlerinin çok zor geçeceğini düşünmüyorum. Dünyada ekonomik daralmalar var. Ekonomik göstergeler Türkiye'nin özellikle Çin'den Avrupa pazarının bize kayması sonucunda ekonomik anlamda bir sıçrama yapacağımızı gösteriyor. Yatırımcı çok büyük taleplerin olduğundan bahsediyor. Turizm açılınca insanlar hareket etmeye başladı. Ekonomik anlamda hükümetimizin desteği çok önemli. AK Parti her zaman milletinin yanındadır. Hizmet siyasetini yapar. Bir takım zorluklar var. Bunları aşacak durumdayız. Bizlerde çalışacağız, sahada olacağız. Bu yaşında rağmen Cumhurbaşkanımız durmuyor. Bizlerde gençler üzerinde yoğunlaşacağız."

Trabzon'un yeni Emniyet Müdürü ile alakalı, "Emniyet Müdürümüzü ben başarılı buluyorum. Kanunları uygulamaya çalışıyor. Egzos uygulaması çok iyi oldu. Gecenin 12'sinde çocuğunu uyutan var, hastası olan var; bu konuda bir irade ortaya koyulmalıydı. Trafik ile yapmış olduğu çalışmalar var. Ben başarılı buluyorum." dedi.

Diğer partilerin Genel Başkanı Trabzon'a geldi; sahada bir lider eksikliği gibi bir konu söz konusu mu sorusuna, "İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu 27 gün Kastamonu'da afet bölgelerinde kaldı. Yangın felaketi, sel felaketi derken; buraya gelemedi. Allah razı olsun. O bölgelerde devletimiz vatandaşın yanında oldu. Bir afete ancak bu kadar güzel bir şekilde yanında olurdu. Biz bunların eksikliğini hissetmiyoruz. Hatta keşke daha fazla orada kalınsa diyoruz." ifadelerini kullandı.

OY ORANIMIZ YÜZDE 3-4 ARTTI
Trabzon'da anket çalışmalarında AK Parti'nin oy kaybettiği konusu "Bizm anket çalışmalarımızda oy oranımızın arttığını görüyoruz. Yüzde 3-4 oranında arttı. AR-GE Başkanımızla da bu konuyu görüştük; oy oranımız arttı." dedi.

Diğer illerde birçok öğrenci yurt kapasitelerin dolu olması sebebiyle barınak sorunu yaşamıştı. Trabzon'da böyle bir durumun olup olmadığını belirten Mumcu, "Aylık 900 liralık bir devlet desteği var öğrencilere. Kamu yararına ait vakıf yurtlarını öğrencilerimiz talep ediyor. Ufak tefek sıkıntılar bize geliyor ancak büyük bir sıkıntı görülmüyor. Bize gelen sorunları KYK ile görüşüyoruz" dedi.

Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin yanına Şehir Hastanesi'nin yapılması ile ilgili, "Maçlar iki haftada bir oluyor. Ben uygun tedbirlerle sorun olacağını düşünmüyorum. Trabzon'da bir yer sorunu var." dedi.

Trabzon'da yapılan turizm çalışmaları ile alakalı, "Ben Trabzon, Rize, Artvin'in turizmle bu bölgeleri canlandırılacağını düşünüyorum. Bu konuda ne gerekiliyorsa yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bizim bacasız sanayimiz turizm. Valiliğimiz bünyesi 'Trabzon Koordinasyon Kurulu' var. Bunlar yavaş yavaş gelişecek. O koordinasyon kuruluna bir CEO atanması düşüncesi var. Turizm ile alakalı bütün faaliyetlerin tek elden yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kale surları ile ilgili; İçkale'de bir kazı çalışmamız var. Surlarla ilgili benim bildiğim kadarıyla bir planlama yok. Bahçecik yol ayrımındaki surların düzeltilmesi ile alakalı bir çalışma yapılabilir. Kızlar Manastırı'nın açılışını geçen günlerde yaptık. Oradaki komplike çalışmalar yavaş yavaş düzelecek." dedi.

Sezgin Mumcu son olarak, Trabzon'da Kültür Turizm İl Başkanlığı'na herhangi bir atamın şuanda olmadığını belirtti.