Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nden atlayarak intihar eden İrem K.'nın dosyasını araştırıyor. Emniyet, trafik/asayiş uygulaması yaptığı sırada 'dur' ihtarına uymayan sürücünün çarpması sonucu şehit olan trafik polisi Yusuf Ceylan'ın ölümü ile iki olay arasında bir bağlantı arıyor.

Trabzon'da art arda yaşanan bu iki çarpıcı olay sonrasında Emniyet ekipleri genç kızın intihar nedenini bulmaya çalışıyor.

Akçaabat'ta trafik polisinin şehit olması olayı

Trabzon'un Akçaabat ilçesi Söğütlü Mahallesi'nde Tanjant yolu üzerinde 20 Kasım 22:45 sıralarında trafik/asayiş uygulaması yapıldığı sırada dur ihtarına uymayan 16 yaşındaki K.E.T. polis Yusuf Ceylan'ı ezerek şehit etmişti. 16 yaşındaki ehliyetsiz gencin daha sonra alkollü olduğu anlaşılmıştı.

Olayın üzerinden 24 saat geçmeden Trabzon'da bir intihar olayı yaşandı.

Saat 20:45 sıralarında lise 10. sınıf öğrencisi İrem K. Tanjant yolu üzerindeki Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nden atlayarak hayatına son verdi. Genç kızın telefon kayıtlarını incelemeye alan Emniyet ekipleri, İrem K.'nın K.E.T ile duygusal ilişkisi olduğunu öğrendi.

AW471935_02-1

İrem K.'nın acılı ailesi, aile içerisinde herhangi bir sorununun olmadığını, kızlarının telefonla yaptığı görüşmelerinin ortaya çıkarılmasını istedi. Edinilen bilgilere göre ailenin kızlarının K.E.T. ile olan ilişkisini onaylamadığı öğrenildi.

İrem'in arkadaşıyla yaptığı bir görüşmede 'Şuradan atlasam betona düşerim' mesajı dikkat çekti. Bu sözler genç kızın intihar ettiği yere önceden gidip keşif yaptığını doğruladı. Emniyet yetkilileri ise genç kızın köprüye gelerek hiç beklemeden kendini atmasının önceden burada keşif yaptığını gösterdiğini ifade etti.

AW471935_04-1

Geniş çaplı yürütülen soruşturmalar kapsamında Trabzon Emniyeti, İrem K.'nın HTS kayıtlarını incelemeye devam ediyor. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen ilk açıklamalara göre, İrem K.'nın ölümünde herhangi bir ize rastlanmadığı belirtildi.

Arkasında herhangi bir not bırakmadan intihar eden İrem K.'nın ölümünü telefon görüşmeleri ve yazışmaları aydınlatacak.

Kanuni Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi İrem K.'nın derslerinde başarılı olduğu bilinirken, neden intihar ettiği konusu araştırılmaya devam ediyor.

Kaynak: Günebakış Gazetesi, Rabia Mollaoğlu