Trabzon Boztepe Seyir Terası açılıyor. Trabzon için yeni bir  turizm destinasyonu olan Boztepe Seyir Terası ve Yürüyüş alanı 23 Nisan Pazar günü (bugün) açılışı gerçkeleşiyor.

Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından yapılan Boztepe Seyir Terası açılışı 23 Nisan'da yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ahmet Metin Genç, "Bu özel günde buraya gelen herkese teşekkür ederim. Hoşgeldiniz. Bugün hem bayramımızı idrak ediyoruz hem de egemenliğimizi ilan ettiğimiz ve çocuklarımıza armağan ettiğimiz bir bayramı kutluyoruz. Bu hafta aynı zamanda turizm haftası. Şehrimiz gelişen trendi turizm olan, kayma değer olarak ileriye taşınan bir kent. Tabiatı itibariyle önemli bir şehir Trabzon. Kültü şehri sanat şehri sanat şehri. Doğal güzellikleriyle öne çıkan bu şehre hizmet ediyoruz. Bu düşüncenin ürünü olarak turizm sezonunu açarken, Trabzon bir tarım şehri aynı zamanda. Geçen yıl fındıkta Trabzon'a 126 miktar dolar iken geçen turist gelirleriyle yıl sadece 1 milyar dolar girdi sağlandı. Turizmi daha da öne çıkarmalıyız. Şehrimize turizm ağırlıklı bir eseri kazandıracağız. Kısaca bilgi vereyim. Seyir terasımız 900 metre yürüyüş parkuru, iki ahşap teras, iki yaşam alanı ünitesi olan güzel bir alan. Burası tarihi bir bölge. İnanç turizminin de olduğu bir nokta. Kızlar Manastırı da bu bölgede. Bu eserle birlikte şehrimize ayrı bir turizm destinasyonu kazandırıyoruz. Büyük destekler aldık bu proje için. Bakanlarımız destek verdi. Dokap başkanımıza, bakanlarımıza ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel eserimiz şehrimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Proje destekçisi DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, "İki bayramı birlikte yaşıyoruz. Çok özel bir proje. Elimizdeki kaynaklar kolay elde edilmiyor. Bakanlarımızın bölgemize katkıları çok fazla. Projemiz Trabzon'a hayırlı olsun." dedi.

Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, "Trabzon için özel günlerden biri. Bir turizm şehri burası. Trabzon Pandemide sonra dünyanın dört bir yanından gelen turistlerle ciddi bir kalkınma yaptı. Şehrimizi ziyaret eden turistlere ve vatandaşlarımızla bu eseri buluşturan Ahmet Metin Genç'e teşekkür ederiz. Kendisi marka bir belediye başkanı. Bu seyir terası ile birlikte daha çok misafirimiz Trabzon'a gelecek inşallah. Trabzon'u hem Türkiye'ye hem de dünyaya tanıtacağız. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Şehrimize hayırlı olsun. Trabzon'a yapacağımız yatırımlarla umarım hak ettiğinden daha fazlasını alır ve dünyaya marka bir şehir olarak ses verir. Bayramınız mübarek olsun." ifadelerini kullandı. 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, "Atatürk'ün bize emanet ettiği çocuklarımızın bayramını kutluyorum. Deprem bölgesindeydim dün akşam geldim. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Bu anlamlı projenin açılışını da yapıyoruz. Trabzon için böyle projelere ihtiyacı var. Şehre turist çekecek destinasyonlara ihtiyaç var. Bu proje turistlere ve yerli vatandaşlarımıza hizmet verecek. Bu güzel tesisimiz hayırlara vesile olsun. " dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Trabzon'un güzelliklerine güzellik katacak önemli bir proje için buradayız. Trabzonlulara seyir terası ile hizmet verecek. Projenin hayata geçirilmesine rol oynayan başkan Ahmet Metin Genç e ve ekibine teşekkür ediyoruz. Burası çok özel bir yer oldu. Sosyal alanları ile de. Boztepe bir buluşma yeriydi, şehrimize daha da renk katacak. Şehrimizde çok önemli gelişmeler var. Yarın Kanuni bulvarı ın önemli bir bölümünü hizmete açacağız. Kanuni bulvarının diğer kesimlerini de tamamlayacağız. Ganita parkı da 30 nisanda açılacak. Bir mayısta güney çevre yolunun temeli atılacak. Bunlar mega projeler. Şehrimizde turizm hızlı gelişiyor. Orta doğudan önemli bir akıl var. Trabzon'a önemli hizmet düşüyor. Misafirlerimizi iyi şekilde ağırlamak lazım. Trabzon'un misafirperverliğini herkese göstermemiz gerekiyor. Gelişen turizmin önündeki engelleri ortadan kaldırmak lazım. Önemli çalışmalar da yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde dış işleri bakanlığımız Trabzon'da bir temsilcilik açacak. Gelişen turizm sektörünü burada yöneteceğiz. Şehrimiz gelişmeye müsait. Trabzon havalimanımızla ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Dünyanın en iyi havalimanını yapacağız. Önümüzdeki günlerde önemli adımlar atacağız. Ak parti eser siyaseti gütmektedir. Biz de yirmi yıldır bunu yapıyoruz. Güçlü bir altyapı olunca Türkiye'nin gelişmesi için önümüzde hiçbir engel yok. Geçen yıl ihracat rakamı 1.2 milyar dolardı. Trabzon'un uzun vadede 5 miktar dolar hedefimiz var. Oturduk konuştuk. Şehrin sektörüyle oturup konuşacağımız önemli işlerimiz var. 23 karayolu projemiz devam ediyor Trabzon'da. Trabzon'da 75 milyarlık karayolu yatırımı yapıldı. Türkiye'de en fazla yol yatırımı Trabzon'a yapıldı. Ama yetmez. Trabzon'da hedeflerimiz var. Şehrimizi geliştireceğiz." açıklamasında bulundu.

Günebakış