Haberlobi Teknoloji // Mehmet KAPLAN --  Instagram, ‘Canlı Yayında Rozetler’ özelliğini içerik üreticilerinin yayınına açtı. 

Günümüzde sosyal medyadan para kazanmak denildiğinde akıllara YouTube, TikTok ve Instagram’a içerik üretmek geliyor. YouTube herhangi bir marka ile iş birliği yapmadan doğrudan izlenme üzerinden para kazanma imkanı sunarken, TikTok’ta canlı yayınlar üzerinden gönderilen hediyeler büyük bir gelir kapısı.

İnstagram, piyasaya adeta bomba etkisi yaratacak bir yenilikle geldi. Bu özelliğin adı 'Rozetler'. Peki Instagram Rozetler nasıl açılır? Rozetleri açmak için öncelikle hesabınızın herkese açık ve 'İçerik Üretici' olması gerekiyor. Özelliğin sizde açık olup olmadığına bakmak için Hesap>İçerik Üreticisi>Rozetler'e gitmeniz gerekiyor. Şayet Rozetler butonu yoksa özellik şuanlık sizde yok demektir. 

İNSTAGRAM ROZETLER NEDİR? 

İnstagram rozetler, aynı TikTok gibi canlı yayın yaparken para karşılığında yayıncıya destek olmanıza yarayan yeni özelliktir. Peki İnstagram Rozetler'den nasıl para kazanabilirsiniz? İşte orası şuanlık biraz karışık. İnstagram bu özelliği yeni yeni denemeye başladı.  Özellik herkese açık değil. Açık olanlara ise belli görevler veriliyor ve karşılığında 100 $, 150 $ ve 250 $ veriliyor. 

instagram rozetler

Yukarıda izleyicilerin yayıncıya destek olması için rozetler bulunuyor.

İNSTAGRAM ROZETLER NASIL AKTİF EDERİM?

Hesap>İçerik Üreticisi>Rozetler buraya kadar geldiyseniz sizden TC kimlik numarası ve vergi numarası isteniyor. Vergi kimlik numaranız olması için de bir şirketinizin olması gerekiyor. Bu alana sadece Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranızı yazarak geçebilirsiniz. İşte bu kadar.

İNSTAGRAM ROZETLER GÖREVLERİ NELER? 

İnstagram Rozetler'de İlk görev olarak 15 dakika boyunca yayın yapmanız gerekiyor. Bu görev karşılığında 100 $ kazanacaksınız.

İnstagram Rozetler'de İkinci görev olarak da yarım saat boyunca başka birisiyle yayında olmanız gerekiyor. Bu görev karşılığında da 150 $ kazanacaksınız.

İnstagram Rozetler'de Üçüncü görev de 4 hafta boyunca haftada en az 1 kere yayına girmeniz. Bu görev karşılığında da 250 $ kazanacaksınız. 

Son görevi devam ettirmeniz durumunda son ödülü bir daha alabilirsiniz.

İNSTAGRAM ROZETLER ÖDEMELERİ NASIL OLACAK?

İnstagram yardım sayfasında yapılan duyuruda faturalama işleminin her ayın 8'inde, ödemenin ise her ayın 1'inde yapılacağı söylendi. 

instagram rozetler