İlk olarak 2020 yılında ortaya atılan iddialar ile gündeme gelen iPhone SE Plus modelinin tanıtım tarihi sızdırıldı. Bazı teknik özellikleri ortaya çıkan iPhone SE Plus, yakında kullanıcıların karşısına çıkacak.

Uzun aradan sonra geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iPhone SE 2, akıllı telefon piyasasına fiyat/performans konusunda oldukça iddialı bir giriş yaptı. Apple, birçok kullanıcı tarafından beğenilen iPhone SE ailesine yeni model eklemek için hazırlıklarını tamamladı.

iPhone SE Plus, 2022 yılında tanıtılacak
iPhone SE Plus modeli, gücünü Apple tarafından üretilen A15 Bionic işlemciden alacak. iPhone 13 ailesinde kullanılan A15 Bionic işlemci, 5nm teknolojisi ile üretiliyor. A14 Bionic işlemcide de olduğu gibi 6 çekirdek ile karşımıza çıkan işlemcide iki adet yüksek performans ve dört adet verimlilik çekirdeği bulunuyor. Ayrıca işlemcide yeni 16 çekirdekli Neural Engine sayesinde ses ve görüntü tanımanın yanı sıra gelişmiş makine öğrenimi görevlerinin üstesinden rahatlıkla gelebilen yeni bir ISP yani görüntü sinyal işlemcisi mevcut.

iphone-se-modelleri

2. nesil iPhone SE ile aynı tasarıma sahip olacak. Alüminyum çerçeve ile geleceği belirtilen cihazda 4.7 inç Retina HD LCD panel kullanılacak.

Arka kamerada 12 Megapiksel lens tercih edileceği sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor. 5G teknolojisinin yer alacağı cihazda Snapdragon X60 Modem kullanılacak.

Mart 2022’de tanıtılacağı belirtilen cihaz, Touch ID teknolojisi ile karşımıza çıkacak. Cihazın batarya özellikleri henüz bilinmiyor.

iPhone SE 3, 2024 yılında gelebilir
iPhone SE serisi ile ilgili bir diğer iddia ise 3. nesil iPhone SE modeli hakkında. Şirketin iPhone SE 3 modelini 2024 yılında piyasaya süreceği iddia ediliyor.

Henüz teknik özellikleri bilinmeyen iPhone SE 3 modeli, en ucuz iPhone modeli olabilir. 2022 yılında iPhone SE 3 ile ilgili daha fazla sızıntı ortaya çıkması bekleniyor

Shiftdelete.net