Deva Partisi Trabzon Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Hatice Kahraman Ekşi şehrin merkezine hançer gibi saplanan 'Boztepe Viyadükleri' ne yapılan 'Sahte Yeşillendirme' çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Son günlerde yerel basının gündeminde olan 'Sahte Yeşillendirme'  çalışmalarını yerinde inceleyen Kahraman ''Sanatçılarımızın ellerine sağlık 70 metreyi bulan o soğuk betonları ellerinden geldiğince kapatmaya çalışmışlar ama ne yapılırsa yapılsın bu viyadükler mevcut iktidarın bu şehirde bıraktığı ve yıllarca kötü anılacak en önemli anıtlarından biri olacaktır diye düşünüyorum'' dedi.

1831261f-95e6-46df-a348-20d775744eb5

ŞEHRİMİZE GİRİŞTE YEŞİL DOĞAYI YOK EDEN BİR YAPI

Burası Boztepe adına şiirler ve besteler yapılan şehrimizin en özel bölgesi ;il dışından gelenleri ister hava yoluyla gelsin, ister karayoluyla karşılayan doğal harikası bir yerdi. Misafirlerimiz şehre geldiklerinde ilk önce Boztepe'ye çıkıp şehre buradan bakmak isterdi  !

Halkımız Boztepe'ye  iktidarın  söz verdiği “ Boztepe'ye teleferik “ projesini beklerken onlar bir anda şehrimizin önde gelenleri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarına danışmadan yapılarak oldu bittiye getirip şehrimizin tarihi güzelliğine, doğasına ,kimliğine  bu viyadükleri ve yolu koydular bu yetmezmiş gibi bir de viyadükleri yeşile boyayıp  insanlara “ Bakın bu beton ama yeşile boyadık çünkü doğayı seviyoruz “ mesajı ile kandırmaya çalışıyorlar.

BİZLER PROJE KARŞITI DEĞİLİZ ŞEHRİN DOĞASINI YOK EDEN YANLIŞ PROJELERE KARŞIYIZ

Bugün kullandığımız Karadeniz sahil yolu ile sahilimizi katlettikleri gibi Boztepe'miz de oldu bittiye getirip katlettiler, başka çözüm yolu yok denerek işin kolayına kaçılmış ve dolgu ile iş bitirildi. Hâlbuki ki önümüzde çokta uzak olamayan Ordu sahil yolu örneği vardı. Sahillerinden yol geçirtmeyen şehrin önde gelenleri ve STK’ları başka yol projesi çizdirip çevre yolu ile ulaşımı sağlatmıştı. Ama şehrimizi yönetenler ne yazık ki Boztepe de bu yola onay vererek bu şehre Karadeniz sahil yolundan sonra ki en büyük acıyı yaşatıp en büyük doğa katliamını yaptı. Şehrin doğal yeşilliğini bıçak gibi kesen bu viyadükleri 3 boyutlu sarmaşık çizimlerinin kurtarması mümkün değildir.

Deva Partisi Trabzon Doğa Hakları ve Çevre Politikaları olarak Doğanın Yeşilini Denizin Mavisini Koruyacağımıza dair Trabzon halkına söz verdik ! Şehrimize, doğamıza, coğrafyamıza bu şehrin karıncasından sokak hayvanlarına kadar sevgimiz sonsuz ve kutsaldır. Bu sevgiyi Deva Partisi olarak kucaklayıp koruyacağız 

333ccfb1-25bb-43fb-9fd1-8466ff8da48a