Galatasaray'da kiralık oyuncular kulübe veda ediyor. Bunlardan biri de Halil Dervişoğlu... Galatasaray, 21 yaşındaki forveti sezon başında Brentford'tan kiralık olarak kadrosuna katmıştı. Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe ile transfer yarışına girmiş fakat Halil Dervişoğlu tercihini Galatasaray'dan yana kullanmıştı.

Sarı Kırmızılılar, Halil Dervişoğlu için öncelik hakkına sahip. Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklamada "Profesyonel Futbolcu Halil İbrahim Dervişoğlu ve Kulübü Brentford F.C. Limited ile oyuncunun 2021-2022 sezonu sonuna kadar geçici transferi ve ön alım hakkı konusunda görüşmelere başlanmıştır." denilmişti.

Halil Dervişoğlu için farklı bir kulüp teklif yaparsa bu teklif aynı zamanda Galatasaray'a da iletilecek ve Sarı Kırmızılıların yeni bir teklif yapıp yapmayacağı sorulacak. Galatasaray, Halil Dervişoğlu için yeni bir teklif yapmayı düşünmezse genç forvet farklı bir kulüple görüşmelere başlayabilecek.

halil-dervişoğlu-1000x700-2

Galatasaray başkan adaylarından Metin Öztürk, Halil Dervişoğlu'nun bonservisini almayacaklarını ifade etti. Akşam'a konuşan Öztürk, "Halil, kiralık bir oyuncu. Kendisinin bonservisini almayı düşünmüyoruz. Biz talip değiliz, talip olana hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. Eşref Hamamcıoğlu yönetiminin ise Halil Dervişoğlu konusunda resmi bir açıklaması bulunmuyor.

Halil Dervişoğlu'nun Türkiye'den Beşiktaş ve Trabzonspor tarafından yakından takip edildiği iddia edilmişti. Özellikle Trabzonspor'un Halil Dervişoğlu konusunda ısrarcı olduğu ifade edilmişti.

halil-dervişoğlu-1000x700-3

Kariyerine İspanya'da devam etmek isteyen Halil Dervişoğlu, Türkiye'deki alternatiflere kapıları kapatmış durumda. Genç forvetin İspanya'dan bazı kulüplerle görüşme halinde olduğu ifade edildi.

Todofichajes'te yer alan habere göre Celta Vigo, Valencia ve Real Betis; Halil Dervişoğlu'nu kadrosuna dahil etmeyi planlıyor. Üç kulüpten öne çıkan takım ise Celta Vigo olarak belirtildi. Haberde Halil Dervişoğlu için en ciddi kulübün Celta Vigo olduğu belirtilirken genç forvetin sözleşmesine "İlk 11'de oynama" maddesinin de eklenebileceği kaydedildi.

Celta Vigo'nun Halil Dervişoğlu'nu Iago Aspas'la birlikte çift forvet olarak düşündüğü aktarıldı. Valencia ve Real Betis'in öncelikleri arasında Halil Dervişoğlu yer almıyor. Celta Vigo'nun Halil Dervişoğlu için Brentford'a 3 milyon euroluk resmi teklifini ileteceği kaydedildi.

Galatasaray, Halil Dervişoğlu'nu 2020-2021 sezonunun devre arasında kiralık olarak kadrosuna katmıştı. 21 yaşındaki forvet Galatasaray formasıyla 40 maçta 7 gol kaydetti. Transfermarkt verilerine göre Halil Dervişoğlu'nun piyasa değeri 3 milyon euro...

halil-dervişoğlu-1000x700-1