Çarşıbaşı  Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, İYİ Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hamza Ustabaşı’nı tehdit ettiği gerekçesiyle savcılığa şikayet edildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 3 harfli marketlere gösterdiği tepkiyi farklı bir biçimde yorumlayan Ustabaşı’nı arayan Nuhoğlu’nun önce hakaret ettiği, ardından tehdit ettiği ileri sürüldü. 

İYİ Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hamza Ustabaşı, sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamanın ardından, Çarşıbaşı ilçe başkanı Mümin Nuhoğlu tarafından tehdit edildiğini açıkladı. Ustabaşı, tehdit edildikten sonra savcılığa giderek suç duyurusunda da bulundu. Ustabaşı cumartesi “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “üç harfli” marketlere tepkisini gösterirken bu tepkiden, dükkanını bu marketlere kiralayan teşkilat mensuplarını muaf mı tutuyor?” şeklinde bir paylaşım yapmış ve bir de dükkan fotoğrafı paylamıştı. Şikayet sonrası açıklamada bulunan Ustabaşı’nın ifadeleri ise şu şekilde:

“HUKUKİ BİR SON VERİLMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

“Cumartesi günü yapmış olduğumuz paylaşımdan sonra, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Sayın Mümin Nuhoğlu tarafından tarafımıza tehdit ve hakaretler yapılmıştır. Bu tehdit ve hakaretlerin ısrarla bize ‘tehdit ve hakarette bulunamazsınız’ dememize rağmen sürmesi sonucunda bugün görüşmemiz dolayısıyla savcılığa suç duyurusunda ve şikayette bulunduk. Maalesef ilçemizin böyle bir gündemle “oyalanmasını” bizde tasvip etmiyoruz. Fakat geldiğimiz noktada bugün biz savcılığa başvuru yapmaktan başka çaremiz kalmadı… Çünkü partimiz kurulduğu günden bu güne kadar sürekli tehdit ve hakaretlere maruz kaldı. Partinin mensubu olduğumuzdan dolayı bu tarz olaylara hukuki bir son vermemiz gerektiğini düşünüyorum.

“BENİ ARADI HAKARET VE TEHDİTTE BULUNDU”

Ülkemiz seçim atmosferine bürünmüşken yarın bu atmosferin daha gergin olacağını düşündüğümüz için bugün buna bir önlem almamız gerektiğinin kanaatine vardık. Bu önlemde her zaman haktan, adaletten bahseden partimizin, fikirlerimizin karşılığı olarak savcılığa suç duyurusunda bulunmayı uygun gördük. Kendisi tarafından Facebook’da cumartesi günü yapmış olduğum bir paylaşımı sebep göstererek arandım. Bu paylaşımımda herhangi bir isim herhangi bir yer belirtmemiştim. Bu paylaşımımı neden üstüne alındı anlamakta zorlanıyoruz. Kendisiyle alakalı ne isim ne adres ne herhangi bir şey paylaştım fakat tarafıma anlamsız bir telefon ederek tarafıma hakaret ve tehdit içerikli yaklaşık 6-7 dakika süren bir konuşma gerçekleştirdi benimle. Bizde durumun bu noktaya gelmesini istemezdik ama bundan sonraki süreç adliyede hukuk önünde devam edecek. Bizde hukukun üstünlüğüne inanan insanlarız. Umarım adalet gerekli çözümlemeleri yapacaktır.”

Günebakış

371901

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu

Nuhoğlu-Ustabaşı-nı-tehdit-etti

İYİ Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hamza Ustabaşı