Haberlobi - Haber Servisi // Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleşen AK Parti Trabzon İl Teşkilatı'nın bayramlaşma programına katıldı.

Programda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Muhammet Balta da yer aldı.

Partililerin Ramazan Bayramı'nı kutlayan Adil Karaismailoğlu,  "Mübarek Ramazan Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum. Bayramın; ülkemiz, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için barışa, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum. Bayramın; ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için barışa ve huzura vesile olmasını dilerim" dedi.

Gerçekleştirilen projelerden bahseden Karaismailoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 7/24hizmet esasına göre, gece-gündüz büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Gün oluyor, kuzeyde; asrın projesi Filyos Limanı’nı açıyoruz. Gün oluyor; Doğu’da Ardahan, Aşık Şenlik Tüneli’nde ışığı görüyoruz. Gün oluyor, batıda; Dünyanın ve Türkiye’nin ilk ve enlerini taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Özellikle Ramazan ayında, siz dava arkadaşlarımız gibi her akşam iftarlarda, gece de sahurlarda halkımızla birlikte olduk. Sadece son 1 ayda; Türk mühendisliğinin gurur projelerinden olan, dünyanın en uzun asma köprüsü 1915 Çanakkale Köprüsü’nü 4 yıl gibi bir kısa sürede tamamladık; milletimizin hizmetine sunduk. Hemen peşinden, Tokat’ı, havalimanı ile buluşturduk. Ondan 1 hafta sonra, 16 ile hizmet veren Malatya Çevreyolu’nu açtık; transit yolu şehir dışına taşıdık. Antalya’da Fasalis Tüneli’yle Antalya-Kemer arasını 4 km kısalttık. Güvenli ve konforlu bir yolculuk imkânını vatandaşlarımıza sunduk. Cumartesi günü de Kırklareli’de Pınarhisar ve Çakıllı çevre yollarının açılışını yaptık. 14 Mayıs’ta, mühendislik başarımızın yeni bir göstergesi olacak Rize-Artvin havalimanını Sayın Cumhurbaşkanı’mızın teşrifleriyle açacağız."

karaismailoğlu-hamamizade

ULAŞIMA 1 TRİLYON 337 MİLYARLIK YATIRIM
Ülkemizin ulaşım ve haberleşme yatırımları için son yirmi yılda, 1 trilyon 337 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın önderliğindeki hükûmetlerimiz döneminde; Ülkemizin bölünmüş karayolu uzunluğunu 4,5 kat artırarak 28 bin 650 kilometreye çıkardık. Tünellerimizi 50 kilometreden alıp, tam 13 kat artırarak 651 kilometreye çıkardık. Köprü ve viyadüklerimizi 729 kilometreye uzattık. Havayollarını ‘halkın yolu’ yaptık. Havalimanlarımızı 26’dan 57’ye yükselttik. 61’e çıkaracağız. Dünyanın 129 ülkesindeki, tam 337 noktaya uçuyoruz. Geçen yıl yolcu sayısıyla İstanbul Havalimanımız, Avrupa da birinci oldu. Hani şu kimse uçmaz dedikleri İstanbul Havalimanı var ya. Pandemiye rağmen 30 Nisan'da rekor kırarak toplam 1301 uçuş İstanbul havalimanından gerçekleştirildi. Sadece cuma günü 195 bin 640 yolcu seyahat etti.

TRABZON HAVALİMANI REKOR KIRDI
"30 Nisan cuma günü Trabzon havalimanı da 87 uçuş 10.557 yolcuya ev sahipliği yaparak son iki yılın rekorunu kırdı. Tersane sayımızı 37’den 84’e, liman sayımızı da 149’dan 217’ye çıkardık. Mavi Vatan’da da söz sahibiyiz. Uzayda izi olmayanın karada gücü perçinlenmez ilkesi ile uydu-uzay çalışmalarımızı hızlandırdık. Türksat5A ve Türksat5B haberleşme uydusunu başarı ile uzaya gönderdik. Aynı yıl 2 uydu birden gönderen nadir ülkelerden olduk. Yerli ve millî haberleşme uydumuz Türksat6A’yı Cumhuriyet’imizin 100. yılında uzaya göndereceğiz. Siber alanda ciddi büyümeler gerçekleştirdik. Genişbant abone sayımızı 20 binden, 87,5 milyona ulaştırdık. Mobil abone sayımız da 28 milyondan, 87 milyona yükseldi.

adil-karaismailoğlu-hamamizade

AKARYAKITTAN 1 MİLYAR LİTRE TASARRUF SAĞLIYORUZ
"
Ülkemize kazandırdığımız yollarımızla, çok daha rahat, hızlı ve konforlu seyahatler yapıyoruz. İşletme performansını artıran kesintisiz trafik akışıyla, yollarımızda, seyahat süresinde yıllık, 7 milyar saat tasarruf elde ettik. Akaryakıttan 1 milyar litre tasarruf sağlıyoruz. Bunların sonucu olarak; Yıllık toplam 85 milyar liralık tasarruf sağlıyoruz. Yaptığımız tasarruflarla birlikte, emisyon salınımını da yıllık 5 milyon ton azalttık. Bunun yanında; Yatırımlarımız sayesinde, yol güvenliği artarken, trafik kazalarında  % 80’e varan azalmalar olmuştur. Bu da Her yıl 9.500 vatandaşımızın canının kurtulması denektir."

ONLAR İFTİRAYA DEVAM ETSİN
"Bizler çalıştıkça, bizler ürettikçe, bizler irade ortaya koydukça; muhalefet partileri komplekse kapılıyor. O komplekslerini kapatmak için de kibirlerini kabartıyorlar. Toplandıkları masalar etrafında milletin derdi yok, kendi dertleri var. Türkiye için yaptıklarımızı görmek istemeyenler, Projelerimizi anlatsak da anlamayanlar, Türkiye için kurduğumuz hayalin farkında olmayanlar, Ancak iftira atarlar! Onlar iftira atmaya, projeleri karalamaya devam etsin! Bizler milletimizle Türkiye’yi geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz."

Trabzon'a yapılan yatırımlar

"Cumhurbaşkanı’mızın önderliğinde ülke genelinde bu kadar önemli başarı ve tasarruflara imza atarken, Trabzon’umuz da ulaşım ve haberleşme yatırımlarımızdan ciddi oranda nasibini alıyor. Bugüne kadar Trabzon’un ulaşım ve iletişim yatırımları için 28 milyar liraya yakın yatırım yaptık. Ülkemizin ve dünyanın en önemli projelerinden olan Zigana Tüneli projemiz devam ediyor. 14,5 kilometre çift tüp tünel inşaatı ve birlikte bağlantı yolu ile projemiz toplamda 15 kilometreyi geçecek. Bu yılın sonunda tamamlamayı hedeflediğimiz projemizin hizmete girmesiyle birlikte, mevcut yol tam 8 kilometre daha kısalacak. Seyahat süreleri de ağır tonajlı araçlarda 60 dakika, otomobillerde de 30 dakika kısalacak. Trabzon’da yapımı devam eden en önemli karayolu projelerinden biride Kanuni Bulvarı… Toplam 28 kilometrelik projede %70’lik bir ilerleme sağladık. Şimdiye kadar 15 kilometrelik bölümü tamamlayıp hizmete açtığımız projemizi bu yıl tamamlamayı hedefledik. Trabzon Güney Çevre Yolu’nun ilk etabı Akçakale-Akyazı arasında; proje çalışmalarımız devam ediyor. Devam eden pek çok projemizde bu yıl çok olumlu gelişmeler olacak yakından takip ediyoruz."

Akçaabat Düzköy, Of Çaykara, Araklı Dağbaşı yollarındaki son ihaleleri de bu ay yapıyoruz. Bu yaz döneminde çok hızlı ilerlemeler sağlayacağız.