Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Abdülkadir Ömür'ü değerlendiren Avcı, "Ömür ile bir saat önce konuştuk. Türk futbolunun en yetenekli oyuncularından biri. Geçen sezondan beri iyi mesafe katediyordu. Özel bir oyuncu. Ben Ömür'ün çok önemli bir çıkış yapabileceğini, önümüzdeki sezon Trabzonspor'a çok büyük katkı verebileceğini düşünüyorum. Hazır bir şekilde gelecek. Beklentim çok yüksek."

TÜRK FUTBOLUNUN SORUNU ŞENOL GÜNEŞ DEĞİL

"Şenol Güneş benim hocalığımı da yaptı. türk futbolunun sorunu Güneş ya da Avcı değil. Türk futbolunun sorunu okul, rekabet, alt liglerinin organizasyonudur. Türkiye Play-Off oynamadan gitti turnuvaya. Şenol Güneş çok iyi bir performans göstererek gitti. Bir maçla mı değiştireceğiz. Türk futbolunda genel bir organizasyon sıkıntısı var. Böyle değerlendirirsek daha doğru olur."

HER ZAMAN HIZLI HUCÜM YAPAMAZSINIZ

"Senelerdir sistem ve organizasyon diyen bir teknik adamım. Bugün uluslararası maçlar oynandığında ve seyrettiğimizde çok farklı organizasyonların olduğunu görüyoruz. Trabzonspor şehrinin duygusunu çok iyi biliyorum. Buradaki insanın da bu futbolu ne kadar sevdiğini de çok iyi biliyorum. Her zaman baskılı, hızlı hucüm yapamazsın. Dinlenmekte gerekir. Bazen diyorlarki Trabzonspor gibi oynamak. Trabzonspor gibi oynamak ne demek. Ali Kemal Denizci'yimi çağıralım. Seyircimizi çok özledik; onlar da bizi çok özlediler. Bu sabıra ve desteğe çok ihtiyacımız var."

SEYİRCİ DESTEĞİ ÖNEMLİ

"Şehrin içerisinde biraz dolaştım. İnsanların heyecanlarını görebiliyorum. 20-25 bin seyircinin bizimle olacağını bilmek beni heyecanlandırıyor. Artık sahada ne yaptığını bilen bir Trabzonspor var diyen bir seyircimiz var. Seyirci ile seyircisiz maç arasında çok büyük farklar var. Seyircimizin çok büyük desteğini alacağız."

Yaklaşık  50-55 maç planlıyoruz. Bazen bir iki oyuncu değişecek. Önemli olan Trabzonspor'un başarısıdır. Bazen üç maç oynarsın tarihte yeri olmaz, bazen üç maçla tarihe geçersin. Faruk Genç sol bekte iyi giddiyor. Trondsen'de antrenmanlarda devam ediyor. Bazen Djaniny, Nwakaeme oynayacak, bazen oynamayacak. Oynayan veya oynamayanları tartırşmayalım."

BÖLGE TAKIMLARI İLE BİR ARAYA GELMEK ÖNEMLİ

"Çok fazla bölge takımları ile iletişimim olmadı. Ancak bazen beyin fırtasını beraber yapabilmek önemli. Dolayısı ile bölge takımları ile beraber araya gelmek önemli."

İKİ TRANSFER YAPABİLİRİZ

"Bizim için iyi ve yetenekli oyuncu olması önemli oyuncunun. Bir teknik adam olarak transferle ilgili düşüncelerimi başkanla paylaşıyorum. İki transfer daha yapabiliriz. Bazen deneyimli bazen genç oyuncu tercihini sahada göreceğiz. Bazen şehrin hoşuna gitmeyecek durumlarda olabilir. Çoğu takımda olmayan gençlerimiz var sürece bağlı olarak tercihlerimizi yapacağız."

Transferde iyi gidiyoruz. Stres bu işin hep içinde olan bir durumun. Trabzonspor ekonomosi ile, oyuncuya verdiği sözle Avrupa'da önemli bir noktada. Buradaki ekibin heyecanı ve isteği de çok iyi."

Ceyhun Gülselam transferi ile ilgili, "Ceyhun Gülselam'ı iyi tanırım ve severim. Ancak bir transfer durumu yok." ifadelerini kullandı.

"İyi stat iyi tesisler yapabilirsiniz. Ancak insana iyi yatırım yaptığın sürece değerli olur. Umarım hızla gelişerek devam ederiz."

Avcı sözlerini, "Yeni sezon hepimize hayırlı olsun. Bizler çok mesafe kat ettik. Şehrimizin çok iyi bir sinerjisi var. Sizler de bizimle aynı yere geliyorsunuz. Trabzonspor Türk futboluna çok önemli katkılar sağlıyor. Buna devam edelim." ifadeleri ile bitirdi.