Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig'in şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, Beinsports kanalına konuk oldu.

Trabzonspor'dan teklif aldığında heyecanlandığını belirten Avcı, "Bodrum'da suyun kenarındaydım. Trabzonspor'dan teklif alınca yerinizden kalkıyorsunuz. Özellikle Ertuğrul Doğan'a teşekkür ederim. Trabzonluluğunu, samimiyetini ve neler yapabileceğini ve benim arkamda durarak bana bu kapıyı açtı. Trabzonspor'a giderken takımın güçlü ve güçsüz yanlarını analiz ettik. BB Erzurumspor maçından önce antrenörleriminden biri, 'Oyunu kimle kuracağız?' dedi. 'Kurmayacağız.' dedim. Öncelikle sonucu alıp sonra oyunu değiştirmemiz lazımdı." dedi.

Şampiyon olduktan sonra kulübün eski isimleri tarafından arandığını belirten Avcı, "Ünal Karaman, Şenol Güneş, Mustafa Denizli, Fatih Tekke... Birçok kişi arayıp tebrik etti. Şenol Hoca'ya 'Kupaların  yüzde 70'inde sen varsın, bırak da birinde ben olayım' dedim. Ünal Karaman, şampiyonluğun ertesi günü beni aradı. Onlara da teşekkür etmek istiyorum." dedi.

abdullah-avcı-ertuğrul-doğan-ve-ahmet-ağaoğlu-1000x700

"Fenerbahçe maçında sonra şampiyonluğu hissettim"
Fenerbahçe maçının ardından şampiyonluğu hissettiğini belirten deneyimli teknik adam, "Fenerbahçe maçında lider olduk, 38. haftaya kadar liderliği bırakmadık. Ve açık ara puan farkıyla liderliği koruduk. Galatasaray deplasmanında Visca'nın attığı golle şampiyonluk hikayesi başladı. Kendi içimde şampiyonluğu hissettim" dedi.

"Organizasyonumuz bizi ayakta tuttu"
"Biz sezon başından beri sakin ve saha içerisinde kalan bir performans sergiledik. Ocak ayında şampiyon ilan edildik; Mart ayında neden bitmedi diye üzüldük, Nisan'da şampiyon olduk. Dalgalanmalar olabiliyor. 8 kez solbek, 3 kez sağbek ve savunmanın merkezi değişti; Hamsik gibi oyuncuyu 2,5 ay kaybettim. Sonuçlarda inişler çıkışlar olabilir. Ancak bizi organizasyon ayakta tuttu"

Marek Hamsik'in transfer sürecini anlatan Avcı, "Boş çerçevem vardı. Marek Hamsik'e 'gel birlikte dolduralım' dedim. Hamsik ile taktik tahtası üzerinde de toplantı yaptım. 'Ben merkez orta sahadan bunu bunları isterim, Sarri senden ne istiyordu?' diye sordum. Beklediğim şeyleri duyarsam mutlu olurum, ki Sarri de benzer şeyleri istemiş. Fizyoterapistiyle birlikte yaşıyor. İnanılmaz bir profesyonel. En erken o geliyor. Yediğine, içtiğine, uykusuna dikkat ediyor. Onla çalıştığım için çok mutluyum." dedi.

marek-hamsik-1000x700-5

Trabzonspor'da bu sezon kiralık olarak forma giyen ve sezon sonu sözleşmesi sona eren Stefano Denswil'in takımda kalıp kalmayacağı ile ilgili soruya yanıt veren Abdullah Avcı şu ifadeleri kullandı:

"Denswil, Club Brugge'de oynuyordu. 3'lü stoperin sol stoperiydi. Başakşehir'de oynadım Club Brugge ile oradan tanıyordum. Beşiktaş'a da almak istedim. Bana ismi gelince görüştük, 'Ben sol bek oynamak istemiyorum' dedi. Denswil ile devam etmek istiyoruz o da bizimle devam etmek istiyor. Ekonomik olarak ufak problemler var yönetim tarafı o kısmı çözmeye çalışıyor."

stefano-denswil-1000x700

Edgar Ie ve Gervinho'nun geleceği ile ilgili konuşan Abdullah Avcı, iki oyuncunun sağlık durumlarına göre hareket edileceğini söyledi.

abdullah-avcı-1000x700-7-nisan

Avcı, transfer planlamasını paylaştı
Gelecek sezonun transfer planlaması konusunda açıklamalarda bulunan deneyimli teknik adam, "Bir sağbek, bir solbek, bir sağ stoper, bir 6-8 numara oynayabilen oyuncu, genç ve deneyimli bir kanat oyuncusu lazım. Bu transferlerin yanı sıra giden oyuncuların durumuna göre transferler lazım. Transferde geçen seneden bir tık daha iyisini yapmak istiyoruz. Yoğun bir trafiğimiz olacak. Kadro derinliğini ve kalitesini oluşturmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Abdullah Avcı'nın geri kalan açıklamalarından satır başları:

  • "Puan farkıyla önde olsan da şampiyon olmak kolay değil. O süreçleri yönetmek kolay değil, o stresi yönetmek kolay değil ama biz rakiplerimizi hiç yaklaştırmadık"
  • "Roma maçları bizim için test maçlarıydı. O maçlar lige öz güven olarak iyi girmemizi sağladı. Oyunda salladık ama 3 maçta 9 puan aldık, böyle girdik milli takım arasına. Sonra Galatasaray maçında 2-0 geriye düştük, ardından galibiyeti kaçırdık."
  • "Sezona başlarken, takımların transferleri, kamp yerleri belli değildi. Biz geçen sene yarışırken bunların planlamasını yaptık. Ben kampa yüzde 85 transferler tamamlanmış şekilde girdim."
  • "Trabzon halkı, Trabzonspor'un sahibiymiş gibi davranıyor. O samimiyet, içtenlik... Adam arabadan iniyor, 'Seni istememiştim ama şimdi özür dilerim. Seni şimdi çok seviyorum.' diyor."
  • Kasımpaşa'yı 1-0 yendik, taraftar bana '1-0 kazanılır mı?' diyor... Alanyaspor'a ilk yarıda 4 gol attık, 'Hocam ikinci yarı hiçbir şey yoktu.' diyor... Kayseri maçını 2-0'dan 3-2'ye çevirdik, 'Hocam çok iyi maç oldu!' diyor... 'Hocam yanıyorum!' diyor bana!
  • "Şampiyonluk bir sonuç, esas süreç bundan sonra başlayacak."
  • "Trabzon şehri aksiyon arıyor, heyecan arıyor. Şehrin enerjisini pozitife çevirmeye çalışıyorum."
  • "Herkese hatalar olabiliyor. Bizim de kenarda canımız yanıyor. Bu oyunu sahanın içinden konuşmamız lazım. Hakem olarak konuşursak, gelişemeyiz"
  • "Bruno Peres tatile gitmeden önce 'sağ bek alma geri döneceğim' dedi."
  • "Djaniny gitmek istiyordu. Adebayor örneğini verdim ona. 2.5 yıl çalıştığımı söyledim. 'Şampiyon olacağız' dedim. 1 yıl daha sözleşmesi var. Mutlu şu anda. Devam etmek istiyoruz."
  • İBB'de izleme komitesini yeni kurmuştum. Visca'nın raporu bana gelmişti. Daha sonra bir Bosna takımıyla hazırlık maçı yaptık, Visca da o takımdaydı. Maç 4-4 bitti, 4 golde de Visca vardı. Hemen karar verdim, 'Bu oyuncuyu kesinlikle almalıyız.' dedim.
  • Bakasetas kalitesiyle bize fark yaratıyor çok fazla sorumluluk almak, final yapmak için kendisini biraz kaygıya soktu. Sakatlıktan sonraki süreci çabuk geçmek istedi.

  • "Bir orta saha oyuncusu gibi Peres. Edin Visca'nın ardından performansı daha da arttı. Çok memnunum. Sakatlanınca, 'Sakın sağ bek alma, döneceğim' dedi."
  • "İyi ki Trabzonspor var dedirtmek istedik. Herkes saygı gösterdi, Fenerbahçe ve Galatasaray Başkanları takdir etti, oyunu ve transferleri"