4 büyüklerin Ekim 2022 itibariyle toplam borcu yaklaşık 21 milyar TL'ye yaklaşırken bu borcun büyük bir kısmını transferde yapılan harcamalar oluşturuyor. Hürriyet gazetesinin derlediği haberde, 4 büyüklerin başka takımlara kiraladığı oyunculara toplamda 50.69 milyon Euro (1 milyar 34 milyon TL) ödedeği belirtildi.

Galatasaray'ın kirada olan oyuncularına bonservis bedeli olarak 25.4 milyon Euro, Fenerbahçe'nin 18.35 milyon Euro, Beşiktaş'ın 3.48 milyon Euro ve Trabzonspor'un 3.46 milyon Euro ödediği ifade edildi.

Galatasaray'da kirada olan oyuncular arasında en pahalı isim Christian Luyindama. 2019'da bonservisi için 8 milyon Euro ödenen Luyindama, Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'da forma giyiyor. Sarı-kırmızılı takımda Mostafa Mohammed, Olimpiu Morutan, Alexandru Cicaldau, Oğulcan Çağlayan, Alpaslan Öztürk, Taylan Antalyalı, Emre Kılınç, ve Patrick Van Aanholt, farklı takımlara kiralandı.

Fenerbahçe ise başka takımlara kiraladığı 9 oyuncu için 18.35 milyon Euro ödeme yaptı. Kiralanan isimler arasında bonservisi en pahalı olan isim 6 milyon Euro ile Ally Samatta. Sarı-lacivertlilerde Mergim Berisha, Bruma, Dimitris Pelkas, Burak Kapacak, Tiago Çukur, Çağtay Kurukalıp, Emre Demir ve İsak Vural, kiralanan oyuncular arasında yer alıyor.

Beşiktaş ise kiraladığı 5 oyuncu için toplamda 3.48 milyon Euro bonservis ödemesi yaptı. Bu isimler arasında bonservisi en pahalı isim 2 milyon Euro ile Emrecan Uzunhan oldu. Ara transferde Antalyaspor'a kiralanan Emrecan Uzunhan'ın yanı sıra Bilal Ceylan, Ajdin Hasic, Atakan Üner ve Javi Montero başka takımlara kiralandı.

Trabzonspor, kiraya verdiği 7 oyuncu için toplamda 3.46 milyon Euro ödeme yaptı. Bordo-mavililerde Djaniny, Flavio, Emrehan Gedikli, Enis Destan, Batuhan Kör, Kerem Şen ve Fode Koita kiralık olarak gönderilirken bu isimler arasında bonservisi en pahalı isim 1.2 milyon Euro ile Flavio.