Son yılların en büyük felaketi Kahramanmaraş depremi, Türkiye'yi büyük bir yasa boğdu.

Yaşanan bu depremde en çok hasarın yaşandığı yerlerden olan Hatay'da şehrin takımı Hatayspor'u çalıştıran Volkan Demirel ve Hataylı eski milli futbolcu Gökhan Zan yardım gecesinde açıklamalarda bulundu.

Futbol ailesinin "Omuz Omuza" kampanyasına katılan ve depremde yaşanan felaketin ardından ilk kez konuşan Volkan Demirel, yaşadıklarını ve bundan sonra yapılması gerekenleri anlattı.

"Buradan geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum"

Volkan Demirel, şu açıklamaları yaptı:

"Öncelikle baş sağlığı dilemek istiyorum. Çünkü gerçekten Hatay'da bulunduğum sürede 100 kişi tanıdıysam hemen hemen bunun yarısını yakınını kaybettim. Geride kalanların çoğu ya ailesini, ya eşini, ya geçmişini ya da geleceğini kaybetti. O yüzden ben buradan başta mesai arkadaşım Taner Savut'un ailesine, oyuncu arkadaşımız Christian Atsu'ya, personelimiz Suzan kardeşimize, Onur kardeşimize baş sağlığı dilemek istiyorum. Keşke elimizden daha fazla şey gelebilseydi de onları ayakta tutabilseydik. O yüzden kendi adıma ailelerinden de özür diliyorum. Bu depremde yaralanan, enkaz altında kalan 4 tanesi benim ekibimden 10 tanesi de futbolcu arkadaşlarıma buradan geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum."

"Herkesin elini vicdanına koyarak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum"

Demirel, açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı:

"Her zaman ihtiyaçları olduğunda ben kendi adıma her zaman yanlarında olmaya çalışacağım. Fazla söylenecek bir şey de yok. Bu saatten sonra artık söz bir tarafa, yapacaklar bir tarafa kalır. Eminim ki Türkiye'den her yerden yardımlar, kucaklar açıldı, herkes bir şeyler yapmak istedi. Ama yetmiyor, ne yazık ki yetmiyor. Şu an oradaki sorunlar hala devam ediyor. O yüzden elimizden geldiği kadar bu gecelerin, bu birlikteliğin sadece futbol camiası için değil Türk bayrağı altındaki herkesin bu kampanyalara destek vermesini rica ediyorum. Çünkü ben yaşadığım süreçte herkes deprem, afet diyor ama bence felaket öncesi. Bunu yaşayanlar bilir, yaşadığımı bilirim ben. O yüzden de sadece bunu bilerek herkesin elini vicdanına koyarak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum"

"İnşallah bu yardımlarla birlikte daha da güçlü olacağız"

Gökhan Zan da şu şekilde konuştu:

"Artık önümüze bakmamız gerekiyor. Çözüm odaklı olarak bakmak istiyorum. Volkan kardeşime teşekkür ediyorum, Hataylı gibi orayı sahiplendi. İyi ki var. Sayın değerli başkanlarım, çok değerli hocalarım ve futbolcu kardeşlerim... Çok acı felaket yaşadık. 1.5 dakika içinde vedalaşamadan aileniz, komşularınız, akrabalarınız, şehriniz, anılarınız, tarihiniz yok oluyor. Bizim yeni nesillere yeni bir Antakya inşaa etmemiz gerekiyor. Hatay sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsi meselesi değil, 86 milyonun meselesi...

Antakya yüzyıllardan beri deprem yaşamış olmasına rağmen her zaman ayağa kalkıp önüne bakmıştır. Bundan sonra yapılacak olan yardımların programlı ve sürdürülebilir olmasını diliyorum. Türk halkına teşekkür ediyorum. İnsanlığın ölmediğini gösterdiler bize. Bizler de Hatay olarak sizlerin yanında olacağız. Emeği geçen herkese şahsım ve milletimiz adına teşekkür ediyorum. Birlikte güçlüyüz, inşallah bu yardımlarla birlikte daha da güçlü olacağız"