Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında sahasında Hatayspor'u ağırlayan Trabzonspor, rakibini 2-0 yenerek 3 puanı hanesine yazdırdı.

Geride kalan 17 haftada yalnızca bir kez mağlup olan Bordo-Mavililer, topladığı 42 puanla ligin zirvesinde bulunuyor.

İlk devrenin bitmesine iki hafta kala matematiksel olarak da liderliği garantileyen Fırtına, kalan iki maçını tamamlayıp tatile çıkacak.

Trabzonspor'un 6 günlük maratonu

Sıkışık maç temposunu düşünerek bazı oyuncularını oyundan erken alan Abdullah Avcı 6 günlük maratonu kayıpsız geçmek istiyor.

21 Aralık Salı günü Altay maçı için İzmir'e gidecek olan Trabzonspor, bu maçtan yalnızca 4 gün sonra evinde Medipol Başakşehir ile karşılaşacak. İki maçtan kazanacağı 6 puanla ligin ilk devresini 48 puanla lider bitirmeyi planlayan Bordo-Mavililer rakiplerinin puan kaybedip aradaki farkın açılmasını bekleyecek.

Puan farkı açılıyor

Trabzonspor ile en yakın rakibi Konyaspor'un arasındaki puan farkı 9. Lig ikincisi Konyaspor ile Hatayspor ve Medipol Başakşehir arasında yalnızca 1 puanlık fark bulunuyor.

Trabzonspor'un ezeli rakibi 3 büyüklerle de arasında ciddi bir puan farkı bulunuyor. Lig 5.'si Fenerbahçe'nin maç fazlası ile 15 puan önünde bulunan Bordo-Mavililer yine maç fazlası ile 9. Beşiktaş'ın 18 puan önünde bulunuyor. 

17. hafta mücadelesinde evinde Başakşehir ile 1-1 berabere kalan Galatasaray'ın ise liderle arasındaki puan farkı 18.