Bu sezon katıldığı hiçbir kulvarda başarı sağlayamayan Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı görevi bırakmıştı. Yeni seçilen başkan Ertuğrul Doğan, sezon sonuna kadar yola Avcı'nın yardımcısı Orhan Ak ile devam kararı almıştı. Ancak Ankaragücü yenilgisi sonrasında Trabzonspor kupadan saf dışı kalınca Orhan Ak da istifa etti. Bordomavili yönetim de bu karşılaşma sonrasında Eryaman Stadı'nda mini bir toplantı yaptı. Tüm yöneticiler fikirlerini paylaştı. Ardından da dün görüntülü konferans şeklinde bir toplantı daha gerçekleştirdiler. Vincenzo Montella (Adana Demirspor) ve Çağdaş Atan (Kayserispor) isimleri takım çalıştırdıkları için arka plana itildi. Birçok yönetici takımın toparlanması ve kısa sürede reaksiyon vermesi için Sergen Yalçın'ın adını öne çıkardılar.

RESMİ TEMAS YAKINDA

Trabzonspor yönetimi dün yaptığı yönetim kurulu toplantısının ardından hemen hoca adaylarıyla temasları başlatacak. İlk hedef olan Sergen Yalçın'a resmi teklif götürülecek. 50 yaşındaki çalıştırıcı, 9 Aralık 2021'de Beşiktaş'tan ayrıldığından beri takım çalıştırmıyor. Bordo-mavili yönetim, siyah-beyazlılar ile şampiyonluk ve kupa sevinci yaşayan başarılı hoca ile görüşerek pazarlıkları başlatacak.

1.84'LÜK ORTALAMA TUTTURDU

Sergen Yalçın teknik adamlık kariyerine Beşiktaş alt yapısında başladı. Gazintepspor, Sivasspor, Kayserispor, Eskişehirspor, Alanyaspor, Yeni Malatyaspor ve Beşiktaş'ta görev yaptı. Siyah-beyazlıların başında 79 maça çıktı. 45 galibiyet, 10 beraberlik, 24 yenilgi aldı. Kartal onun döneminde 152 gol attı. 106 gol yedi. Beşiktaş, Sergen Yalçın ile 1.84'lük puan ortalamasına ulaştı. 2 kupa kazandı.

DERELİOĞLU ÇIKARACAK

Yönetim hoca adaylarıyla görüşmelere başlayacak. Ancak hafta sonuna kadar bu temasların sonuçlanmaması durumunda takımı Kasımpaşa maçına İhsan Gündüz Derelioğlu çıkaracak. Ardından da yeni teknik adamın takımı devralmasına kadar Derelioğlu görev yapacak. Daha önce de geçici antrenör olarak Trabzonspor'un başında maça çıkmıştı.