Trabzonspor'da Abdullah Avcı, Galatasaray derbisi öncesinde tüm planlarını galibiyet üzerine yaptı ve hedefini bu doğrultuda net olarak belirledi. Okan Buruk'un Galatasaray'ını mağlup etmek için planlarını netleştiren Avcı, dev müsabaka öncesinde Fenerbahçe ile oynadıkları maçtan da çıkarımlarda bulunacak. Trabzonspor - Galatasaray derbisi öncesinde Abdullah Avcı'nın planlarına göz atalım... 

Tüm gözler Enis Destan'da! 

Onuachu’nun yokluğunda Fırtına’nın 1 numaralı hücum silahı; Enis Destan... 21 yaşındaki forvet, hafta içinde 3-1 kazanılan kupa maçında 2 gol, 1 asistlik performansıyla fark yaratmıştı. Teknik heyetin Galatasaray derbisine özel olarak hazırladığı ve derbi öncesi Abdullah Avcı’nın bireysel görüşme yaptığı Enis, Papara Park’ta ağları havalandırmak istiyor. Sezon başından beri süre aldığı her lig maçında takıma verdiği katkıyla alkış toplayan genç yıldız, yarınki kritik mücadelede Avcı’nın en büyük hücum kozu durumunda.

65Ac470Fef6Fdd3Cbe1466A6

Fenerbahçe'yi bozguna uğratmıştı! 

Trabzonspor, Abdullah Avcı’nın ikinci dönemindeki ilk derbisini Kadıköy’de oynamış; o maça 19’da 19 yaparak çıkan Fenerbahçe’yi müthiş bir planla bozguna uğratmıştı. Fenerbahçe’nin baskılı ve tempolu oyununa karşı hem kanatları hem de merkezi çok iyi kapatan Trabzonspor, Onuachu üzerinden direkt oyunla rakibinin savunma dengesini bozmuştu.

Abdullah Avcı planını belirledi! 

Avcı, aynı Fenerbahçe gibi ön alan baskısı uygulayan Galatasaray’a karşı da benzer bir plan ortaya koyacak. Özellikle Berat-Mendy ikilisinin orta sahadaki temposuna ve mücadele gücüne güvenen tecrübeli hoca, ön tarafta Fountas ve Visca ile hızlı hücumlara çıkmayı hedefliyor.

65Ac472Aef6Fdd3Cbe1466A8

Geri dörtlüye uyarı

Onuachu’nun yokluğunda Enis Destan’ın formu yüzleri güldürürken, Abdullah Avcı en önemli uyarıyı da geri dörtlüye yaptı. Savunma oyuncularına “Kesinlikle basit hata istemiyorum. 90 dakika boyunca yüksek disiplin ve konsantrasyon göstermeliyiz” diyen Avcı; Trezeguet, Onuachu, Pepe, Denswil ve Abdülkadir gibi önemli eksiklere rağmen tüm hesaplarını 3 puan üzerine kurdu.