Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Konferans Ligi'nde karşılaşacağı Molde maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı, "Molde şu ana kadar 28 müsabaka oynadı. Son 10 senede 8 yıl Avrupa Ligi’nde oynayan, bir sene önce Şampiyonlar Ligi play-off’undan elenen ama son 16’ya kalan ve uzun zamandır bu liglerde yarışan, sistemi, organizasyonu olan bir takıma karşı oynayacağız. Bizden artı tarafı bu kadar müsabaka oynamaları. Biz bunu aklımızla, teknik kapasitemizle, çalıştığımız oyun planları içerisinde rakibi koşturarak, sabırlı bir oyun oynayarak bire bire girmeden bunu çözmeye çalışacağız. Bunu planladık, pratikler yaptık. Atak sonuçlandırmak, erken top kaybı yapmamak çok önemli. Bugün son antrenmanımızı yapacağız. Umarım bunun karşılığını yarın alacağımızı düşünüyorum. Bu sene başlarken 50 resmi müsabaka planladık. Bunun içinde Avrupa, Türkiye kupası ve ligimiz var. Bir maçla bir sezonu değerlendirmek doğru değil ama iyi bir başlangıç yapmak, bu ligde uzun vadede yarışırken, senin hızlı adım atmanı ve mesafe kat etmeni sağlar. Bazen iyi oyunlar, bazen bununla birlikte skorlar seni bir sonrakine daha iyi taşıyacaktır diye düşünüyorum. Çok üst üste maç da kazansak, sabır dalgalansa da futbol böyle bir oyun, buna cevap verecek iyi bir oyuncu grubu var. Antrenmanlar iyi gitti. İyi bir sezon başı planlaması oldu. Erken yol aldık. Umarım bunun karşılığını yarın alarak devam ederiz." dedi.

Teknik Direktör Abdullah Avcı, taraftarla buluşacağı maçla ilgili olarak ise "Dün antrenmanımızı stadyumda yaptık. Seyirci olmadan bile bu statta olmak çok önemli. Şu anda onların desteğini şimdiden hissediyoruz. Bizim fizik olarak da eksiğimizi, hızımızı onlar tamamlayacaklar. Onların bize gösterdikleri sabır son derece önemli. Bu takım iyi şeyler yapacak, buna lütfen destek olsunlar. Taraftarın karşısına çıkacak olmak bizi heyecanlandırıyor. Koita sakatlığı nedeniyle yarın bizimle beraber olmayacak. Transferle ilgili de gidenler ve gelenler var. Bunun üzerinde çalışıyoruz. 10 Kasım günü Trabzon’a gelmiştim ve bugün geldiğimiz nokta hızla gelişerek devam ediyoruz. Geçen seneden 16 oyuncu ayrılmış, 9 oyuncu ilave etmişiz. En son Ekuban ayrıldı. Mevkisel olarak oyun ve sahanın içindeki profil çalışmalarımız scout ekibiyle birlikte devam ediyor. Bunu yönetimle paylaşıyoruz. Onlar da bize en iyi şekilde yardımcı oluyor. Sağlıklı bir şekilde çalışıyoruz. Trabzonspor bugün sezon planlamasını en erken yapan, en erken transferin yüzde 60-70’ini oluşturan takım. Transferimiz 1-2 tane oluşacaktır. Bazen fırsat transferler çıkar, onları bekleyebiliriz" diye konuştu.

Abdullah Avcı, Ekuban ile ilgili olarak gelen bir soruya ise "Ekuban ayrıldı, hayırlı olsun. Bize faydalı olmuştur, buraya hizmet etmiştir. 1 sene sonra mukavelesi bitecek, kulübe para kazandırmıştır ama zamanlaması yanlış oldu. Bunu suratına da söyledim. Bugüne kadar her konuda açık ve gerçekçi davrandım. Zamanlama açısından yanlıştır. Bunu kendisiyle paylaştığım için burada paylaşıyorum, bunun da bilinmesini istiyorum" şeklinde yanıt verdi.

Teknik Direktör Avcı, rakipleri analiz etme noktasında gelen soruya, "Teknik olarak çalıştık, bunu oyuncularımızla da paylaştık. Sahada pratiklerini de yaptık. Bugün son hücum organizasyonlarını da çalışıp yarına hazır olacağız. 4-3-2 oynayan ama rakibi karşılarken 4-2-2 oynayan bir takıma karşı oynayacağız. Alanında sabırla bekleyen, geçişleri yapabilen bir takım. Bunun çalışmalarını yaptık. Şu anda son 10 senenin 8 senesi 69 Avrupa Ligi maçı oynamış, Avrupa’da sıralamada 67’inci sırada. Trabzonspor olarak belki bizim cezalarımız oldu ama 215’inci sıradayız. Trabzonspor büyüktür. Oyun kalitesi, oyun tekniği ve aklıyla beraber fizikle olan durumu kapatmaya çalışacağız" diyerek sözlerini noktaladı.