Şehit aileleri ile yapılan röportajları konu edinen 'Tabuta Sığmayanlar' programının bir bölümünde 23 Ocak 2018 tarihinde şehit olan Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın hatırası yad edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör unsurlarına karşı Afrin'de yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekatı' sırasında şehit olan Oğuz Kaan Usta'nın babası oğlu ile ilgili anlattığı Trabzonspor hatırası duygulandırdı.

Baba Canpolat Usta, Malatya'da görev yaptığı sırada Oğuz Kaan'ın çocukken Trabzonspor kafilesinin olduğu otele gittiklerini ve orada futbolcu Hami Mandıralı ve İdari Menajer Caner Çuvalcıoğlu ile ilgili olan anısını böyle anlattı:

"Şehidim Oğuz Kaan Usta, fanatik bir Trabzonspor taraftarıydı. 'Baba, Trabzonspor Kayısı Otele geldi' dedi. Bir Trabzonspor bayrağımız vardı; 'Gidip onu imzalattıralım' dedi. Dedim ki oğul bizi almazlar oraya, böyle bir takım Malatya'ya da gelse otelde sıkıntı yaşarız.'Hayır baba gideceğiz' dedi. Çok kararlıydı.Bir konda karar verirse döndürelemezdi.O gün Kayısı Otele gittik. Otelin lobisinde futbolculara imzalattırıyor. Oraya Hami geldi. 'Hami abi, Hami Abi!' dedi. Hami Bey orada Oğuz'un flemasını imzaladı. Hami Bey'e dedim ki; Hamicim, ben Fenerbahçeliyim, oğlan Trabzonsporlu ne yapacağız? Çok alçakgönüllü ve beyefendi bir insan. Oğuz Kaan Usta'ya sarıldı böyle nasıl böyle onu şeyine aldı. Daha sonra Oğuz orada flamaları imzalattırırken ben de lobide kenarda oturdum. O arada yanımda polisler vardı onlarla sohbet ediyorum. Yanımızda da Caner Çuvalcıoğlu Beyefendi varmış. Polislerle asker olmam sebebiyle onlarla sohbet ederken dedim ki; Ben Fenerbahçeliyim, oğlum Trabzonsporlu. Nasıl olacak bu dedim falan. Böyle sohbet ediyorum. O arada Caner Çuvalcıoğlu beyefendi, hiç unutmuyorum 14 numara Gökhan formasıydı. Bir forma getirdi içinde bir şeyler daha vardı şimdi hatırlayamıyorum. Oğuz'a getirdi dedi ki, 'Oğlum babana söyle. Fenerbahçe hiç hayatında bir çocuğa böyle bir şey hediye etmiş mi.' Orada gülüştük. 

Oğuz'un şehadetinden sonra Caner Çuvalcıoğlu beyefendiye yine ulaştım. Caner Çuvalcıoğlu beyefendiden Allah razı olsun. Kendisini çok seviyorum. Bize formayı gönderdi ve o formayı biz şehidin tabutunun üzerine koymayı düşünürken, eşim 'Hayır, o naaşı ile birlikte kabrin içinde olacak.' Şu anda Oğuz Kaan Usta'nın kabrinin içinde ve üzerinde Trabzonspor forması var. "
(İlgili kısmı videoda 4:41'den sonra bulabilirsiniz.)