Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, transfer çalışmalarının yoğun bir tempoda sürdüğünü ve Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın ilk planda istediği 5 oyuncudan ikisini aldıklarını söyledi. Günebakış’a konuşan Başkan Ahmet Ağaoğlu, “Hocamız bizden ilk etapta 5 oyuncu istedi. 3’ü tamam. Şimdi 2 tanesi kaldı. Bir sol bek ve bir de forvet. Bu mevkideki oyuncular konusunda da çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor” diye konuştu. Ağaoğlu, son dönemde özellikle taraftarların da bir numaralı gündemi olan Sörloth ile ilgili de son gelişmeleri aktardı.

Başkan Ahmet Ağaoğlu, Sörloth ile ilgili olarak nihai kararı verecek olan oyuncunun hocası olduğunu belirtirken, “O karar sonrası fotoğraf ortaya çıkacak. Çıkacak o fotoğrafa göre de biz pozisyon alacağız. Ancak şu ana kadar bu konuda ne kulübünden ne de hocasından bir açıklama ya da gelişme yok. Biz de beklemedeyiz” ifadelerini kullandı. Ağaoğlu, Uğurcan ile ilgili yazılan-çizilenleri medyadan takip ettiğini belirtirken, “Anlamakta güçlük çekiyorum. Bize bu konuda ne menajerler ne de bir kulüp tarafından bugüne kadar resmi bir teklif gelmedi. Uğurcan Çakır’ın menajeriyle de her hafta gündemle alakalı olarak değerlendirme yapıyoruz. Uğurcan’la ilgili çıkan transfer söylemlerini kesin dille yalanlıyorum. Uğurcan bize her zaman, ‘Başkanım kim fazla para verirse, kulübün menfaati neyi gerektiriyorsa oraya giderim” diyor.” diye konuştu.

"Haberler maksatlı yapılıyor" diyen Ağaoğlu,"Sörloth ile ilgili yetkisi olmayan kişiler gelip, “Size Sörloth’u getireyim” diyor. Yetkisi olup olmadığını sorduğumuzda ise ‘yok’ diyor. O zaman ben de tepkimi koyuyorum. Örneğin aylarca bize Salabi isimli bir sağ bek yazdılar. Menajeri beni arayıp, “Başkanım ben oyuncunun menajeriyim. Oyuncumla ilgileniyormuşsunuz basından okudum” dediğinde ben Peres’i bitirmiştim. Bu haberler maksatlı yapılıyor” dedi.

BU SÖYLEMLER ZARAR VERİYOR

Başkan Ahmet Ağaoğlu sözleşmesi halen devam eden oyuncularla ilgili hiçbir zaman telaffuzda bulunmadıklarını ve buna büyük özen gösterdiklerini söyledi. Ağaoğlu, “Son dönemlerde Koita ile ilgili Trabzon’a getirip imza dahi attırdılar. Bu söylemler bize çok zarar veriyor, bunu defalarca dile getirdim. Oyuncu serbest kalana kadar onunla konuşmamız söz konusu değil. Bununla ilgili soru sormak bile çok anlamsız. Bu ifadeleri bizim ağzımızdan yazmak Trabzonspor’a transfer yasağı getirmeye kadar sonuçlar doğurur. Herkes ne yaptığını iyi bilmeli” şeklinde konuştu.