Her yıl Trabzon'da düzenlenen 21. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali 1-17 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sabah başlayacak olan tiyatro festivali, açık havada yapılacak. Covid-19 sebebiyle festivale yalnızca tek bir ülkeden (Özbekistan) ekip katılabilirken yurt içinden bir çok ilin tiyatro grupları Trabzon'a geldi.

İşte o program:

Festivalin gerçekleşmeme riski oluşmaması için Türkiye'nin dört bir yanından İl Tiyatro Müdürlükleri uzun uğraşlar vererek programı yaptılar.

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun 'Bizim Yunus' adlı oyunu 1-2 Temmuz, Özbekistan Berdakh Karakalpak Devlet Akademik Müzikal Tiyatrosu 4-5 Temmuz, Konya Devlet Tiyatrosu 'Kasetçi' oyunu ile 7-8 Temmuz, İstanbul Devlet Tiyatrosu '80 Günde Devr-i Alem' oyunu ile 10-11 Temmuz, Trabzon Devlet Tiyatrosu 'Oz Büyücüsü' ile 12-16-17 Temmuz, Bursa Devlet Tiyatrosu 13-14 Temmuz 'Akide Şekeri' ile sahne alacaklar.

 "Pandeminin izlerini silelim"

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) Müdürü Elvan Saliha Karaahasan, festivale herkesi davet ederek; "Bu sene ilkini düzenleyeceğimiz bir açık hava festivali yapıyoruz.Covid-19 tedbirleri kapsamında sezonu açık havada yürütmekle ilgili bu sürecin olumsuz görünen bir yanını olumluya çevirip böyle açık havalarda bütün festivalleri düzenledik. Birkaç ay öncesinden çok başvuru oldu ama her gelmeye çalışan ülkenin ya oyuncularında ya da teknik kısmında sorunlar yaşandı.Bu yüzden başvurular geriye çekilmek zorunda kaldı. Hem iklim şartları açısından hemde vaka riski açısından bu sene de tarihi Temmuz'a öteledik. Bir de çocuklarımızın pandemiden çok etkilendiğini düşünerek bölgemizin en sevilen oyunlarından 'Oz Büyücüsü' adlı çocuk oyunu ile iki güne uzattık. Şehir dışından İstanbul'dan, Ankara'dan, Bursa'dan, Konya'dan gelen ekiplerle birlikle güzel bir festival olacağını düşünüyorum. Bu günleri atlattığımızda inanıyorum ki festivallerimizi daha da zenginleştireceğiz." ifadelerini kullandı.