Haberlobi - Haber Servisi // Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Gazeteciler Cemiyeti'ne yaptığı ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulunuyor.

Sözlerine önemli projelerinin kentte devam ettiğini belirterek başlayan Zorluoğlu, "Bu şehrin daha yaşanabilir bir hale gelmeye başlandığını gözlemliyorum. Geçmişteki sorunlara kararlı bir şekilde neşter vurduk. Konuşulan ama hayata geçirilemeyen projeleri hayata geçirdik. Yalnızca Ortahisar'da değil, Büyükşehir'in adının geçeceği önemli projelerimiz de var. Ancak Ortahisar da bu şehrin kalbi. Şehrimizin kırsalında büyük bir çalışam yürüyütüyoruz. Adımın şehir altyapı çalışmaları ile anılacağını düşünüyorum. Çok ciddi bir çalışma içerisine girdik. TİSKİ'nin çalışmaları doğal olarak görünen çalışmalar olmuyor." ifadelerini kullandı.

"Büyükşehir Belediyesi çok kurumsal bir yapıya kavuştu"
Gelen şikayetleri elektronik ortamda kayıt altında tutuyoruz. 7/24 profesyonel, eğitimli arkadaşlarımız çalışıyor. Vatandaşlarımızın belediyeye ulaşma yolunda bu profesyonel yapı önümüzü açtı. Bu benim işimi de kolaylaştırıyor. Herkesin sorunu çözüldükçe 'Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşme arzusu'nu çözüyor. Buna bizim zamanımız yetmez. Her birim artık kendi rutini devam ettiriyor. Bu sebeple benimde daha iyi kararları almama oluşan zamanıma sebep oldu. Küçük dokunuşlardan büyük projelere kadar Büyükşehir Belediyesi çok ciddi bir kurumsal kapasiteye ulaştı, bu hep büyüyerek gider.

"TİSKİ büyük işler yapıyor"
TİSKİ bu şehirde büyük işler yapıyor. Yaptığı işler görünmediği için üvey evlat yerine de koyuluyor. Vatandaş kanalizasyon sorunu yaşamadığında, içme suyunun kalitesi arttığında işini yapmış demektir. Altaypı çalışmaları bitmedi ancak epey mesafe kat ettik. Biz bu konuda şehrin merkezinden başladık. Şuanda Erdoğdu, Pelitli taraflarında çalışıyoruz. Şuanda Faroz bölgesi biraz sıkıntılı ama orada da çalışmalarımız sürüyor.

"Hedefimiz Yomra'dan Akçaabat'a kadar kesintisiz bir sahil oluşturmak"
Yalıncak Sahil düzenlemesi çok memnuniyet oluşturdu. Geçen yıl kısmen olarak açmıştık, bu yıl tamamen açıldı. İlerleyen günlerde orada şezlongları da göreceksiniz. Özellikle haftasonlarında ve güneşli günlerde orası çok ilgi görüyor. Orası sahil ile şehrin kopukluğunun giderilmesi noktasında önemi bir işlev gördü. Ramada Oteli ile Mürtezaoğlu arasında yolu yapıyoruz; orası tamamlandığında giriş ve çıkışlar ayrı olacak ve çok daha rahatlayacak. Yomra Sahili'ni de benzer şekilde yapmak istiyoruz. Orayı Milli Emlak'tan istedik. Yomra'dan Akçaabat'a kadar kesintisiz bir sahil oluşturmak bizim temel amacımız.

"Küçük sanayi sitesini yeni yerine taşıyoruz"
Otogar çalışmasında epey bir mesafe kat ettik. Artık duvarlar örülüyor ve çatısı yerleştiriliyor. Caminin etrafını da güzelleştiriyoruz. Yeni Sanayi Sitesi'nin de yerini belirledik. TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanımızla bizzat görüştüm. Amacımız yeni belirlediğimiz alanı makul bir sürede kamulaştırılması ve TOKİ tarafından hazırlanacak projeyle birlikte Küçük Sanayi Sitesi'nin oraya taşınmasıdır. Sanayi Sitesi taşındığında Değirmendere'deki mevcut alan şehrin menfaatine en uygun şekilde kullanılacaktır.

"Çömlekçi Mahallesi'nde ilerlemeye kat ettik"
Çömlekçi Mahallesi'ndeki dönüşümde çok önemli bir ilerleme kat ettik. İlk etap yükseldi, ikinci etabın proje çalışması ise bitmek üzere. İkinci etaptaki yapılar daha alçak daha tescilli yapılara benzer bir şekilde yapılması için gayret gösteriyoruz. Burada tek başımıza bir iş yapmıyoruz, milletvekillerimize de teşekkür ederim.

"İskenderpaşa Otopark'ı trafiği ve ulaşımı rahatlatacak"
İskenderpaşa Otoparkı'na sadece bir otopark olarak bakmamak lazım. Şehrin merkezindeki ulaşımı ve trafiği oldukça rahatlatacak büyük bir çalışmadır. Orada ciddi bir taş problemi yaşadık, oradan çok kaya çıktı. Oranın kot'unu Çömlekçi kot'una indirdik. Geçenlerde 'Acele Kamulaştıma Kararı' Cumhurbaşkanımız'ın imzasıyla yayınlandı. İnşallah yıl sonuna kadar tamamlanır.

"Sokaklarımız ışıl ışıl oldu"
Meydan bölgesinde cephe sağlıklaştırma projesi yapmıştık. Meydana çıkan tüm yolları düzenledik. Şuanda mağazaların bulunduğu caddede taş döşeniyor. Biliyorsunuz ki dolmuşları o alandan kaldırdık. Kaldırım genişlemesi oldu, sokaklarımız ışıl ışıl oldu. Şehrimizi geldiğimde çok karanlık bulmuştum.

"Kahramanmaraş Caddesi'ni tabela kirliliğinden kurtaracağız"
Kahramanmaraş Caddesi'nin bugün (15 Haziran) tamamlanması gerekiyordu ancak kullandığımız malzeme için nem oranının belli bir seviyede olması gerekiyor. Ancak biliyorsunuzki Trabzon'da bu çok zor. Çok ciddi bir mesafe katettik. Şuanda caddenin yüzde 90'ı tamamlandı. Geçen hafta çok yağmur yağmasaydı kalan kısmı da tamamlanacaktı. Hem Uzunsokak'ın hemde Kahramanmaraş Caddesi'nin cephe sağlıklaştırması ve tabela kirliliğinden kurtulması için başlattığımızı proje tamamlandı. Uzunsokak kuruldan geçti, Kahramanmaraş Caddesi'nin kuruldan geçme süreci var. Hedefimiz, turizm sezonu bittiğinde Sonbahar'da bu projeye başlamak. Ben Trabzon'un merkezinde bir Avrupa şehri merkezine benzetiyorum ancak bunu fiziken de benzetmeliyiz. Kahramanmaraş Caddesi'nin projesi henüz bitmedi, bazı alanlara bank ve çöp kutuları da koyacağız. Aşağı yukarı 60 tane bank koyacağız.

"Ganita-Faroz'u 2022'nin sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz"
Pazarkapı Camisi ve Ganita-Faroz'da çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Pazarkapı Camisi'nin etrafındaki alanda Avrasya Pazarı ve Bilim Merkezi ve Platoryum inşa ediliyor. O alanda önümüzdeki ay 100 milyon liranın üzerinde maliyeti olan çevre düzenlemesi ihalesine çıkacağız. Eskiden çöp olarak kullanılan alanın peyzajını düzenleyeceğiz. Doğu ve batı dolmuşlarının merkezleri orada olacak. Büyük otobüslerin park edebileceği, büyük otobüs park alanları olacak. Deniz ile cami arasında çok güzel bir meydan oluşuyor. 170 dönümlük bir alan ve Trabzon'un heryerinden gözüküyor. Orası da tamamıyla yenilenmiş olacak, oradan karşıya ekolojik bir köprü yapılacak. Ardından Ganita ile Pazarkapı alanının bağlantısını sağlayacağız. Ganita-Faroz ekonomik zorluklarları da düşündüğümüz de istediğimiz gibi gidiyor. Burayı 2022'nin sonunda tamamlamayı hedefliyoruz.

"Moloz bölgesinde cephe sağlıklaştırmayı düşünüyoruz"
Moloz bölgesinde önemli çalışmalar yaptık. Kaldırımları genişletip, park alanları oluşturduk. Cephe sağlıklaştırma projemizde orası için düşünüyoruz. Ferah, güzel bir alana dönüyor. Kadınlar Hali'nin inşaatı devam ediyor. Pazarkapı kentsel dönüşüm programımızda var.