Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig'de nefes kesen maçlar oynanırken, Anadolu takımlarının zirve mücadelesi sezona damga vurdu.

Süper Lig'in lideri Trabzonspor, rakiplerine yalnızca 1 maçta boyun eğerken, 57 puanla şampiyonluğun en büyük adayı konumunda bulunuyor. Trabzonspor'u bu sezon oynadığı futbolla taraflı tarafsız kamuoyunun takdirini kazanan İlhan Palut'un çalıştırdığı Konyaspor bulunuyor.

konyaspor-2-2-trabzonspor

Yeşil-Beyazlılar, 48 puanla lidere en yakın takım... Süper Lig'in 3. sırasında ise bu sezon lige yeni katılan ve kurduğu kadro ile rakiplere korku yaşatan Adana Demirspor var.

Başkan Murat Sancak ve teknik direktör Vincenzo Montella'nın müthiş uyumu ile adeta aile ortamı oluşan Adana Demirspor'da Balotelli, Yunus Akgün, Samet Akaydın gibi isimler öne çıkıyor.

mario-balotelli-1000x700

3 BÜYÜKLER BÜYÜK DÜŞTÜ
Ligin üst sıralarında Anadolu takımları yer alırken, 3 büyükler ise bu sezon hüsranla sezona devam ediyor. Lige başladıkları teknik direktörlerle devam etmeyen Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş; sezon başında yüksek maliyetlerle yaptıkları transfer yüzünden devre arasında hamle şansları kısıtlandı.

Sportif başarısızlığın yanı sıra ekonomik sorunlarla da mücadelede eden 3 büyükler şampiyonlul yarışından koptu. Lider Trabzonspor ile; Fenerbahçe'nin 17, Beşiktaş'ın 20, küme düşme hattına yaklaşan Galatasaray'ın ise 28 puan fark var.

süper-lig-puan-durumu-1

BASIN ONLARI KONUŞUYOR
Abdullah Avcı ile sezonu ilmek ilmek çözen ve yaptıkları transferlerle önümüzdeki sezonları planlayan Trabzonspor, İlhan Palut ile kısıtlı imkanlarla ligi sürdüren Konyaspor, teknik ve sportif kadro planlaması ile müthiş bir uyum yakalayan Adana Demirspor ulusal basın da az yer alırken; Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın bu sezonki düşüşü konuşuluyor.

Zirve mücadelesi veren takımların başkanları ve yöneticilerinin yanı sıra taraftarlarda bu durumdan şikayetçi...

Adana Demirspor taraftarları açtıkları pankartla ulusal basına çağrıda bulundu ve puan tablosunu hatırlattı:

adana-demirspor-basına-çaprı

basına-çağrı