Haberlobi - Haber Servisi // Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında nefes kesen maçlar oynandı.

Ligin namağlup lideri Trabzonspor, Adana Demirspor karşısında bu haftayı da kayıpsız atlattı. Bordo-Mavililer'in en yakın rakiplerinden Hatayspor kaybederken, Konyaspor'da 1 puan alabildi. Liderle ikinci arasındaki fark 12 puan oldu. Son haftalarda kötü performans sergileyen Fenerbahçe 3 puan alarak liderle arasında farkın açılmasını engelledi. Beşiktaş ve Galatasaray ise bu hafta sahada 2'şer puan bıraktı. İşte bu hafta yaşananlar:

Haftanın ilk maçında Kasımpaşa ile Beşiktaş karşılaştı. Siyah-Beyazlılar, genç oyuncusu Can Bozdoğan'ın attığı golle öne geçerken; skoru koruyamadı ve sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Haftanın maçları 4 Aralık Cumartesi günü oynanılan üç maçla devam etti. Aytemiz Alanyaspor, deplasmanda DG Sivasspor'a mağlup oldu. Ligin namağlup lideri Trabzonspor, forvet sıkıntısı yaşadığı haftada Adana Demirspor'u Nwakaeme ve Hamsik'in golleri ile 2-0 yendi. Puanını 39'a yükselten Karadeniz ekibi, diğer takımlarla aradaki puan farkını açtı. Gecenin son maçında Galatasaray ile Altay karşılaştı. 4 golün atıldığı karşılaşma 2-2 sona erdi.

5 Aralık Pazar günü 4 karşılaşma oynandı.

Kayserispor ile Antalyaspor karşı karşıya geldi. Nuri Şahin ile çıkış yakalan Antalya deplasmanda Kayserispor'a 2-0 mağlup oldu. Son haftaların formda takımı Giresunspor evinde Fatih Karagümrük'ü 3 golle geçti. Haftanın sonucu merakla beklenen müsabakalarından Hatayspor ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi. Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir, Aleksic (2) ve Okaka'nın golleri ile rakibini mağlup etti. Gecenin son maçında Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor karşılaştı. Hat-trick yapan Serdar Dursun ve Ferdi Kadıoğlu'nun yıldızlaştığı maçta Fenerbahçe rakibin 4-0 yendi.

Haftanın son maçları bugün oynandı.

Süper Lig'in ikincisi Konyaspor, evinde Yeni Malatyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Göztepe ise evinde Gaziantep FK'yı Jahovic'in golleri ile 2-1 yendi.

Sonuçlar:

Kasımpaşa 1-1 Beşiktaş
Alanyaspor 0-1 DG Sivasspor
Galatasaray 2-2 Altay
Trabzonspor 2-0 Adana Demirspor
Kayserispor 2-0 Antalyaspor
Giresunspor 3-1 Karagümrük
Hatayspor 0-3 Başakşehir
Fenerbahçe 4-0 Çaykur Rizespor
Konyaspor 0-0 Yeni Malatyaspor
Göztepe 2-1 Gaziantep FK

Puan Durumu:

süper-lig-puan-durumu-15.-hafta