Haberlobi - Haber Servisi // İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programına Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında söylediği sözler sebebiyle siyaset arenasında gerginlik başlamıştı.

İşte olayın kronolojisi:

Süleyman Soylu TGRT Haber'de katıldığı bir programda Ümit Özdağ'ın son dönemde günden olan sığınmacıları konu alan 'Sessiz İstila' filminin finansörü olduğunu ve bunun bir 'Soros taktiği' olduğunu iddia etti.

(Macaristan doğumlu Yahudi asıllı Amerikalı işadamı George Soros'un kurucusu olduğu Açık Toplum Vakfı, birçok kurum ve kuruluşa sağladıkları finansmanlarla biliniyor.)

Süleyman Soylu'nun bu sözlerinin ardından Ümit Özdağ, canlı yayına bir mesaj gönderdi fakat sunucu bu yanıtı okumak istese de, Soylu buna izin vermedi.

Bakan Soylu, Ümit Özdağ hakkında olay olacak şu sözleri söylemişti:

"Hiç, adam yerine koymam. Kabul etmem; bunu söylerseniz toplantıyı terk ederim. Ben bu adamı adam yerine ve insan yerine koymam. Bu hayvandan aşağı bir adamdır. Kendisi adam yerine girmeye çalışıyor. Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir"

Bu sözlerin üzerine Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Saat 11:00'da İçişleri Bakanlığı'nın önüne gideceğini açıklayan Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanlığı makamında böyle bir seviyenin oturmasını gerçekten ister mi bilmiyorum? Ben siyasi hayatım boyunca en sert eleştirileri yapmış olmama rağmen, hakkımda hakaret davası açılmış bir siyasetçi değilim. "Zerre kadar erkeklik onurun varsa beni kapının önünde bekle! Seni yarın İçişleri Bakanlığı'nın önünde bulacağım oğlum! O zaman göreceğiz kim operasyon çocuğu, kim Soros'un çocuğu. Saat 11:00'de. Erkeksen orada bekle"

Daha sonra bir paylaşım daha yapan Özdağ, "Yarın karşıma çıkmaya cesaret edemezsen seni başka yerde bulurum" dedi.

Ümit Özdağ, sosyal medyadan söylediği gibi 11:00'da İçişleri Bakanlığı'na yürüdü ve şu sözleri söyledi.

ümit-özdağ-1000x700

süleyman-soylu-1000x700-1