Başkanlık için şu anda tek aday olan Ertuğrul Doğan’ın takımın başına getirmeyi düşündüğü iddia edilen Samet Aybaba'dan açıklama geldi.

Karadeniz'e konuşan Aybaba: ''Böyle bir görev bize verilirse bu işi en iyi şekilde yaparız. Trabzonspor’un, Beşiktaş’ın, Adana Demirspor’un planlamalarını geçmişte ben yaptım. Bu şehirde bazı şeyleri tamamlayamadan gitmiştim. Yeniden orada olursak bu eksik parçaları tamamlarız. Hikayeyi tamamlamış oluruz.'' açıklamasını yaptı. 

TRABZONSPOR'U ÇALIŞTIRMAK BİR AYRICALIK

Trabzonspor’da, 21 Haziran 2002’de göreve başladığını, 4 Aralık 2003 tarihinde ise görevden ayrıldığını dile getiren Samet Aybaba, “Zor bir dönemdi. Ekonomik olarak bir hayli sıkıntılar yaşadığımız bir dönemde bu işi üstlendik. Ancak çok keyifliydi. Kafamızdaki tüm planlarımızı hayata geçirmek için çok uğraş verdik. Rahmetli Özkan hocanın dönemiydi. Öyle ki ‘takımdaki futbolcular parası alsın biz almayalım’ dedik. İmzayı Temmuz’da attık (gülerek), paramızı Aralık’ta aldık. Ancak dedim ya Trabzon’da olmak. Trabzonspor’u çalıştırmak bir ayrıcalık. Ben bunun mutluluğunu yaşadım. O dönem planladığımız çok şeyi yapamadık. Yarım kalan işlerimiz oldu. Fırsat olur yeniden gelirsek, yarım kalan hikayeyi tamamlama imkanımız olur. Elbette bu işler nasip kısmet işi. Bize şu anda gelen resmi bir teklif yok.

TRABZONSPOR TARAFTARINI KİMSE FUTBOL KONUSUNDA KANDIRAMAZ

Trabzonspor bir sezon önce şampiyonluk yaşamış bir takımdı. Sezon başında da önemli oyuncuları kadrosuna kattı. Ancak, şu anki tabloya baktığımızda beklenen başarı gelmedi. Oyunculara tek tek baktığınızda hepsi kaliteli. Dünya markası yıldızlar da var. Bazen çok iyi oyuncuları alırsınız ancak bunları iyi kullanamazsanız, ya da yanlış kullanırsanız böyle başarısızlıklar geliyor. Önemli olan burada, elinizdeki oyuncudan en fazla nasıl verim alacağınızdır. Bazen isimsiz futbolcularla çok daha büyük işler yaparsınız. Bu tamamen, takımı, oyuncuyu ve camiayı tanımayla ilgili bir durum. Öyle ki, Trabzonspor taraftarını hiç kimse futbol konusunda kandıramaz. Kendisi heyecanlı olan bir insan, sahada da aynı heyecanı kendisine yaşatacak futbolu ve futbolcuyu ister. Dik oyun, keyif veren bir takım ister. Dediğim gibi, önemli olan doğru planlamadır.

RAHAT ÇALIŞMA İMKANI SAĞLANIRSA BAŞARILI OLURUM

Geçmişte yaptığımız planlamalar ortada. Trabzonspor’da, Beşiktaş’ta ve Adana Demirspor’da bunları yaptık. Hepsinde de başarı olduk. Yine yaparız ve başarılı oluruz. Önemli olan size bu imkanının verilmesi ve çalışacak rahat bir ortam sağlanması. Trabzonspor, Türkiye’nin 4 büyük kulübünden birisi. Futbol aklı olarak ise en önemlisi. Bu camiayı iyi bilen birisi olarak, Trabzonspor’da çalışmanın zor yanları olduğu gibi çok da keyifli yanları var.

55 MAÇTA 26 GALİBİYET

Bordo-mavili kulüpte 2002-2003 yılları arasında görev yapan Samet Aybaba, 55 karşılaşmada teknik adam olarak takımın başında çıktı. Aybaba bu maçlarda 26 galibiyet, 17 beraberlik 12 yenilgi elde etti. 1.73 puan ortalaması tutturdu.