Trabzonspor  Süper Lig'in 17. haftasında Bitexen  Giresunspor’u konuk etti. Mücadele Bordo-mavili ekibin 3-0 galibiyeti ile son buldu. Maç sonu spor yorumcusu Necati Ateş’ten flaş bir eleştiri geldi. Eski futbolcu şuan ise TRT Spor ekranlarında spor yorumculuğu yapan Necati Ateş, Trabzonspor maçını değerlendirdi.

“Oynanan oyundan Trabzonspor futbolcusu da memnun değil”

Oynanan oyundan Trabzonspor futbolcularının bile memnun olmadığı belirten Ateş, “Bardhi, Abdülkadir, Trezeguet, Bakasetas, Gomez, ön tarafını o kadar iyi ki yaratıcı oyuncular. Hepsi birbirinden yetenekli. Ama maalesef ki bugün ne o yaratıcılığı gördük ne o şutları gördük ne o tehditleri gördük ne o bitiriciliği gördük. Yani taraftarı bile 70. dakikada kaleci oyuna soktu. Duran toptan 3 tane kornerden Trabzon vuruyor Onurcan çıkarıyor. Sonrada Gomez’in önüne düşüyor ve gol atıyor. Taraftar maç olduğunu o zaman anladı. O kadar uyurgezer bir oyun var ki sahada. Oynanan oyundan Trabzonspor futbolcusu da memnun değil. Vücut dilleri de oyuna hakim değil. Taraftarda zaten 15 bin kişi gelmiş. Trabzonspor şuan en büyük avantajı ve en çok mutlu olduğu şey 5. sırada 29 puanla hala daha şampiyonluk yarışından kopmaması.” ifadelerini kullandı.

“Djaniny çok yetenekli bir oyuncu”

Djaniny’nin ene beğendiği oyuncu olduğunu dile getiren Ateş, “Giren oyunculardan Doğucan’ın golü Djaniny ile girer girmez iş birliği ile yapmış olduğu golü çok beğendim. Çok güzel bir gol. Djaniny çok yetenekli bir oyuncu. Geçen seneki şampiyonluklarda çok ciddi katkıları var. Trabzonspor’un ön alandaki en yetenekli iki üç oyuncusundan bir tanesi. Trezeguet kadar süre alsa belki ondan daha fazla iş yapabilecek bir oyuncu. Çünkü hem santrafor özellikli hem kenar oynama özelliği var. Benim çok beğendiğim bir oyuncu.” dedi.

“Trabzonspor’un bu kadar güçsüz bir hale gelmesi çok enteresan”

Giresunspor’un direnç gösterdiğini söyleyen Ateş, “İlk defa ben Giresunspor’u hiç bir şey yapmayan beklentisi olmayan maç bitse de gitsek… Nerde o Galatasaray’da oynayan kazana Giresun, nerde o Fenerbahçe maçında kazanan direnen Giresunspor? Bugün bir direnç uygulayamadı. Zaten golü de kendileri attılar. Gol olduktan sonra maçı da bıraktılar. Bugün oynanan oyun Trabzonpor’a sadece galibiyeti getirdi. Yani analiz yaptığı zaman hocasıda memnun olmayacak. Öyle bir maç var. Ben izlerken açık söyleyim bu Trabzonspor şampiyonluğa nasıl aday olacak diye bakıyorum. Geçen seneden bu zaman dünya kadar oyuncu alındı oyuncu gitti. Daha iyi olması gereken yerde çok daha geriye gidildi. Trabzonspor’un bu kadar oyuncu alıp bu kadar güçsüz bir hale gelmesi çok enteresan. Alınan oyuncular giden oyunculardan daha kötü.” eleştirilerinde bulundu.