Maçı izlemeyen birine "Hatayspor ilk yarım saatte orta sahayı geçemedi, ilk yarıda şutu yok" deseniz inanmazdı sanırım, bahsedilen; son iki sezonun en dominant, devamlılığı en yüksek takımlarından biri ise hem de! Tamam, teknik direktörleri Ömer Erdoğan belli ki formsuz, sistem ve oyuncu değişim sancısı yaşıyor belli ki. Ama asıl etken direkt Abdullah Avcı'da bence.

Hatırlarsınız, lige çok coşkulu başlamıştı Trabzonspor, atakta 4-1-5'li bir dizilişe geçiyordu aniden. Tabii ki bu cesur futbolun süreklilik kazanması için mutlaka skor üretilmesi gerekir zira 90 dakikaya yayılması mümkün değil zaten. O dönem bunu iyi uyguladılar, çok pozisyona girdiler, gol ve oyun üstünlüğünü ele geçirdi Avcı'nın öğrencileri ve zirveye öyle yerleştiler.

Ardından, ilerideki 5'linin çok efor kaydetmesi gereken bu dizilişten yavaşça uzaklaşıldı, sakatlıklar-cezalar etkili olmuştur sanırım bu kararda belki de, ağırlıklı olarak 4-2-3-1 veya 4-1-4-1'le faydacı geçiş oyununa geçtiler. Sonuç da aldılar uzun süre ama son haftalarda rakiplerin oyuna hükmedişi sürekli arttı, şut sayıları da açık ara fazlaydı hep bordo-mavililerden.

Açık ara puan farkına rağmen gelen eleştiriler ve geçen haftaki yenilgi sonrası Abdullah Avcı dün, yeniden başa döndü sanki. lk yarıda ileride Cornelius, Bakasetas, Djaniny üçlüsü ile aynı çizgideydi hep Dorukhan. Bu 4'lü hattı iyi besleyen bir usta ayak Hamsik de olunca ilk yarı Hatayspor'a kabus yaşattılar adeta. Rakip savunmacıların oyun kurmasını engellediler, çok top kaptılar, seri paslarda mükemmeldiler doğrusu, çok rahat pozisyon ve 2 de gol buldular. 5'li hücum hattının bu işlerliği ile, diğer 5'liye hiç iş düşmedi neredeyse! Bu oyun anlayışı sonuç ve izleyenlere keyif de veriyor açıkçası.

Hatayspor'un oyuna tutunma hamlelerine kısa sürede yanıt verdi Abdullah Avcı. Ömer Erdoğan ne hamle yaptıysa önünü tıkayacak çözümü üretti tecrübeli teknik adam. Dün gerçekten çok formdaydı ve zirveye yakışan ne varsa Trabzonspor'da o vardı.