Trabzonspor adeta futbol dersi verdi. Özellikle maçın 70 dakikası mükemmel futbol sergiledi. İyi futbolunu iki golle süsledi. Bu futbol öncelikle İstanbul yorumcularının belli bir kesimine, kokuşmuş gazeteci Hıncal Uluç ve avanelerine, kötü oynuyor diyenlere, başarıyı kıskananlara, çekemeyenlere gelsin. İki haftadır Konyaspor’u övüp, Trabzonspor’u yerden yere vuranlara hayatlarının dersi verildi. Trabzonspor hem futboluyla hem taraftarıyla eze eze 3 puanı ve hatta şampiyonluğu hanesine yazdırdı. Bu saatten sonra kralı da gelse Reisi de gelse şampiyonluğu Trabzonspor’dan alamaz. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Avcı ve ekibi istatistikleri delmeye, rekorları kırmaya kafayı koymuş. Taraftar gibi onlar da bilenmiş. Öyle basit bir şampiyonluk değil ezici üstünlükle şampiyonluk istiyor. Başka hocalar gibi klişe konuşmalar yapmıyor. Maçın analizini öyle bir yapıyor ve rakip takımın futbolunu öylesine anlatıyor ki ‘ işte görün, başarı tesadüf değil çalışmışlığın eseri ‘ diyorsunuz. Maç maç, rakip rakip taktik uyguluyor. Karakter ortaya koyuyor. 1. Bölge ayrı 2 ayrı 3 ayrı , maçın ilk 15 dakikası ayrı ikinci üçüncü ayrı maçın her bölümünde ayrı atraksiyonlar görebiliyorsunuz. İşte bu da Liderin farkını ortaya koyuyor, başarının anahtarlarını simgeliyor. 

Eyyyy birilerine şirin gözükmek için, pastadan pay almak için gerçeklikle alakası olmayan yorumlar yapan, algı oluşturmaya çalışan, olayları farklı yerlere çekmeye çalışan, kanı bozuk, kokuşmuş, ucubeleşmiş, birilerinin buyruğunda yıllarca tvlerden nemalanan gazeteci, yorumcu müsvetteleri, bu sene o sene, bu sene sizi tarihe gömme, hesap kesme, alacaklarımızı kapatma senesi. Ayağınızı denk alacak, haddinizi artık bileceksiniz! 

Futbolseverlere de tavsiyemdir ; Hıncal Uluç gibi satılık, fosil kalemleri takip edeceklerine, deneyimi, tecrübesi, ahlakı, bilgisi, temiz kalbiyle doğru ve kaliteli yorumlar yapan Erman Özgür’ü takip etsinler. 

Edin Visca’ya değinmeden geçmeyelim. 4 maçta 4 gollük performans gösterdi. Son üç maçta 3 puanları getiren isim oldu. Şimdiden bonservisin hakkını verdi. Trabzonspor devre arası transferin de en başarılı kulübü oldu.