Konya-Seydişehir karayolu üzerinde bulunan çay bahçesinde iki gün önce meydana gelen olayda, 5 arkadaşı ile birlikte Ankara'dan yola çıkıp tatil için Antalya istikametine giden Emel Göçer, mola verdikleri çay bahçesinde çıkan 'soğuk çay' tartışmasında işletmeci Muhammet İlhan tarafından vurularak öldürüldü. Gözaltın alınan İlhan 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Katil zanlısı İlhan'ın emniyet ifadesine de SABAH ulaştı. İfadesinde psikolojik sorunlarının olduğunu ileri süren İlhan, "Eşimle yaşadığım sorunlar nedeniyle cezaevine girdim. 7-8 ay kadar önce tahliye oldum. Gözleme ve çayevini ailecek işletiyoruz. Öğle saatlerinde iki araba gelip iş yerimizin önüne park etti. İçlerinden 4-5 bayan indi. Benden 3 gözleme ve bir semaver çay istediler. Siparişlerini verdikten sonra içeriye gittim. Bu kişiler daha sonra beni çağırarak çay soğuk dedi. Bende semaverdeki sıcak suyun altına parmağımı sokup elim yanınca çektim. Su sıcak beğenmediyseniz bırakın gidin dedim. Bana tokat vurduktan sonra sinirlendim. Yediğim tokadı hazmedemedim. Panik atak oldum. İçerideki dolapta babama ait tabancayı alıp dışarı çıktım. Annem beni arkamdan tutmaya çalıştı. Bayanlar anneme de bağırıyordu. Dışarı çıktığımda elimdeki silahı sallayarak gidin buradan dedim. Parmağım tetikte olması nedeniyle bir an elim titredi ve tabanca bir kez ateş aldı. Bayan bir metre kadar önümdeydi. Bayanın yere düşüp düşmediğini bilmiyorum. Bende panik atak başladı. Ne yaptığımı bilemedim ve tabancayı aldığım dolaba tekrar geri bıraktım. Beni yakalamak isteyen görevlilere, 'Bırakın beni, ben altı ay içeride yattım içeriden yeni çıktım' dedim. Olayın böyle olmasını kesinlikle istemezdim. Tartışma çıksın istemiyordum. Bayanlara bırakın gidin dedim ama gitmediler" dedi.

Öldürülen Emel Göçer'in yanındaki arkadaşı Nurcan Atik (39) dehşet anlarını şu sözlerle anlattı: "Tatile giderken Emel arkadaşım burada duralım hem bir şeyler yeriz hem de biraz dinlenmiş oluruz dedi. Verdiğimiz gözleme ve çay siparişleri geldikten sonra Emel arkadaşım erke şahsa çay soğuk dedi. İş yeri sahibi de 'çayı şimdi getirdim neresi soğuk' dedi. Emel'i çayın neresi soğuk diye semaverin yanına gelmesini söyledi. Emel semaverin yanında elindeki bardağı gösterdiği sırada erkek şahıs Emel'e tokat attı. Emel'e düşecek gibi oldu. Semavere çarpınca semaver döküldü. Erkek şahıs içeriden aldığı silahı bize doğrultarak yanımıza geldi. Korkup arabalara kaçtık. Emel'de bizimle birlikte aracın yanına geldi. Şahısta koşarak yanımıza geldi ve hiçbir şey söylemeden Emel'in kafasına bir el ateş etti" diye konuştu.

Göçer'in arkadaşı Gülsevim Yağan (53) ise, "Çay içerken Emel oradaki şahsa abi çay biraz soğuk dedi. Adam da ben sıcak su dolduruyorum, inanmazsan gel bak dedi. Emel'in kolunu tutarak gel içerde sana sıcak suyu göstereyim dedi. Emel'de kolumu bırak dedi ve adam Emel'in suratına tokat attı. İtişme esnasında çaydanlık devrildi. Adam küfrederek bizi oradan kovdu. Ben hadi gidelim derken adam elinde silahla geldi. Emel arabaya bineceği sırada adam Emel'in başına bir el ateş etti. Daha sonra silahı bana ve oradaki herkese doğrulttu. Panikle yoldan geçen arabayı durdurduk. Onlarda Emel'e müdahale etti" ifadelerini kullandı.

Göçer'in 14 yaşındaki yeğeni H.Ö. (14), ise 'Teyzem çay soğuk deyince bu şahıs ben içeride sıcak su dolduruyorum inanmazsan gel içeride bak diyerek Emel teyzemi kolundan tuttu ve gel içeriye göstereyim dedi. Emel teyzemde bırak kolumu ben seninle neden içeri geleyim dedi. Bu şahısta teyzeme hem tokat attı hem de itekledi. Adam içeriye girdi ve tabanca ile geri döndü. Teyzem arabaya bineceği sırada başına bir el ateş etti" dedi.