Eğer üretici değilseniz , evcil hayvanlarınızı kısırlaştırmanız onların sağlığı ve sizin huzurunuz için bir gereklilik halidir! 

Evet onların sağlığı için bir gerekliliktir çünkü, kısırlaştırma kedi ve köpeklerde sağlık yaşam süresini uzatan bir uygulamadır! Özellikle de PUBERTE/ERGENLİK öncesinde yapılan kısırlaştırma işlemi, erkek olsun, dişi olsun kedi veya köpeklerinizin sağlığına olumlu katkıda bulunur! Yapılan istatistiksel çalışmalara göre özellikle de 4-6 ay arası ergenlik öncesi dönemde kısırlaştırılan kedi ve köpeklerde genital kanal tümörleri ve genital kanal hastalıklarının görülme insidensini/ sıklığı %2’nin altına düşürmektedir. Oysaki ergenlik sonrasında ilk bir , iki yıl içinde kısırlaştırılan kedi ve köpeklerde bu oran %30’un üstüne çıkarken , yedi , sekiz yaşına kadar kısırlaşmamış bireylerde bu oran %80’in üzerine çıkmaktadır! 

Peki kısırlaştırma işleminin sizin huzurunuzla ne ilgisi vardır?

Şöyle:

Ergenleşen kedi ve köpeklerimiz baskın hale geçen seks hormonları sebebiyle alan işaretleme (idrar ve dışkı bırakma) , saldırganlık , sürekli devam eden seksüel davranışlar , sürekli devam eden  havlama veya miyavlama hali yaşayarak,  hem sizleri hem de çevrenizdeki komşularınızı rahatsız edecek davranışlara gireceklerdir!

İşte tüm bu sorunların engellenmesi ancak ve ancak zamanında yapılan kısırlaştırma operasyonları ile mümkün olacaktır!

Unutmayın, kedi ve köpeklerinizin sağlığı , sizin ve onların huzuru için erkek olsun , dişi olsun ideal kısırlaştırma zamanı 4-5 aylık puberte/ ergenlik öncesi dönemdir!