Kedi ve köpeklerinizde iç parazit tedavisi için en ucuz ve en etkili yol, kedi ve köpeklerde iç parazitleri yok etmek amacıyla formüle edilmiş anti paraziter hapları kullanmaktır!

Kedi ve köpeklerde görülen iç parazitleri yok etmek amacıyla amacıyla geliştirilmiş, enjeksiyon tarzında, yani iğne şeklinde bir ilaç yoktur!!!

Kedi ve köpeklerinize iç parazit tedavisi amacıyla iğne uygulaması yapılıyor ise , bu yapılan iğne, sadece tenyalara karşı etkili olan praziquantel içeren bir ilaçtır. Sadece tenyalara karşı etkili olduğu için, diğer parazitler kedi ve köpeklerinizde yaşamaya ve sizler için de tehlike oluşturmaya devam edecektir!

Kedilere hap yutturmak zor olduğu için, son yıllarda deri üzerine damlatılan ve iç parazitleri yok eden spot/on ilaçlar geliştirilmiştir.

Hatta bunlar daha da geliştirip , deri üzerine damlatılan, hem iç hem de dış parazitleri birlikte yok edenler piyasaya çıkmıştır. 

Köpeklerde ise alternatif çok daha fazla olup, deri üzerine dalatılarak kullanılan üstelik hem iç, hem de dış parazitleri birlikte yok eden damlalar geliştirildiği gibi, aynı amaca hizmet eden haplarda geliştirilmiştir.

Ancak unutmayınız ki bu yazının yazılmasının esas amacı, kedi ve köpeklerde iç parazitlerin hepsine karşı enjeksiyon/iğne tarzında bir ilacın olmadığıdır.