KARADENİZ GAZINDA İLK ATEŞ YAKILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Karadeniz'de gaz yakma törenine canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan, "Sondaj konusunda ulaştığımız teknik yeterlilikle dışa bağımlılığımızı sona erdirdik. Karadeniz gazıyla dışa bağımlılığı azaltacağız" açıklamasında bulundu.

GAZ EKİBİNİN BAŞINDAKİ İSİM BAKIN KİM ÇIKTI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Karadeniz gazının ilk fazının 2023’e yetiştirmek için hem masa başında hem de sahada büyük emek harcanıyor." dedikten sonra, o ekibin başındaki ismi Levent Ustabaşı, paylaştı.

Ustabaşı, "TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, ekibiyle müthiş iş başardı. TPAO Genel Müdürü Bilgin Trabzonlu ve Trabzon Lisesi’nden.." ifadelerini kullandı.

TRABZON’DA HAYAL KIRIKLIĞININ ADI SUUD

Suudlar'ın aldığı karar Trabzon turizmini etkiler mi? İşte bu soru Trabzon gündemini meşgul ediyor. Evet, etkiler; hemde çok etkiler.

Suudi Arabistanlı turistler, son yıllarda en çok Trabzon'a geliyorlardı. Diğer turizm kafilelerine göre daha çok döviz bırakıyorlardı. Haliyle Suudlar'ın aldığı bu karar Trabzon'da turizmcileri kara kara düşündürüyor.

Peki Suud'lar ne karar almışlardı?

Suudi Arabistan, ülkede koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla kırmızı listeye aldığı Türkiye'ye gelenlere ağır ceza uygulayacağını duyurdu.

Hatta Türkiye'ye gelen vatandaşlarına 3 yıl boyunca seyahatten men cezası vereceklerini de belirttiler.

Bu durumda asıl düşünülmesi gereken; bu konuda Dış İşleri Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı ne yaptı?

Neden bu karar alınmadan ya da alındıktan sonra bu kararın değiştirilmesi için çaba göstermiyorlar. Gösteriyorlarsa ne yapıyorlar?

Bu karar Türkiye'ye karşı ciddi bir yaptırımdır! Karardan vazgeçilmesi için umarız bir şeyler yapılıyordur.

Bu arada Trabzon'da turizmciler, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün gerekli şekilde talep ve şikayetleri alıp, Ankara'ya ulaştırmadıklarını ifade ediyorlar. Bildiğiniz gibi aylardır İl Kültür Turizm Müdürlüğü koltuğuna atama yapılmadı.

Turizm Müdürlüğü dışarıdan yönetiliyor. Trabzon'u bilmeyenler ya da kendi kontrollerinde tutmak isteyen tarafından deniyor.

Sahi öyle mi?

Yakında bu dosyayı açacağız.

SALİH CORA KOKUNUN PEŞİNE NEDEN GİTTİ?

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora dün Araklı'nın Taşönü Mahallesi’ndeki Katı Atık ve Bertaraf Tesisi ve Biyo Enerji Santrali (BES) müştemilatında incelemelerde bulundu. Orada bazı sıkıntılar son günlerde koku eleştirileri gelmeye başlamıştı. Bu nedenle Cora oraya gitti.

Sonra ne mi oldu?

Tespitleri şu şekilde; "Bu tesisimiz son teknoloji ile donatılmış eşi olmayan bir tesistir. Dünyaya örnek olabilecek bir tesistir. Vizyon projedir ve değerli bir yatırımdır. Buna benzer tesisler Avrupa’da 3 senede yapılırken biz 16 aylık kısa bir süre içerisinde tesisimizi kurduk. Katı Atık ve Bertaraf Tesisi 25 Aralık’tan itibaren faaliyetini yürütüyor. Burada yüzlerce insan istihdam ediliyor. Sadece Araklı’dan 80 kişi burada çalışıyor."

Cora, "Yüklenici firma kokunun giderilmesi için yeni altyapı çalışmalarını 1 ay içerisinde faaliyete geçireceklerini ve kokunun giderileceğinin sözünü verdi. Etrafa yayılan kokunun mekanik bir arızadan kaynaklandığını, şu anda bir geçiş sürecinde olduklarını söylediler. Oluşan bakteriyi de ortadan kaldırmak için Japonya’yla bir çalışma yapılıyor. Gereken müdahaleler yapılınca sorun ortadan kalkacaktır. Bize bunun sözünü verdiler." şeklinde konuştu.

Koku mekanik bir arızadan dolayı diyor. Yakında bu sorun çözülecek diyor.

Bizde takip ediyoruz.

TRABZON BAROSU’NDA GÜNDEM NE?

Trabzon Barosu'nda genel kurul sesleri yükselmeye başladı. Henüz netlik kazanmaması Trabzon Baro Başkanlığı'na aday olan Mahmut Yazıcı'yı da epey sinirlendirdi.

Bu nedenle bir açıklama yayınladı ve Baro Başkanı Sibel Suiçmez'i ağır şekilde eleştirdi.

Konuyla ilgili Baro Başkanı Sibel Suiçmez'i aradık.

Başkan sorularımıza şöyle cevap verdi;

- Mahmut Yazıcı'nın söylemlerine cevap verecek misiniz?

- Hayır.

- Neden?

- Baro Başkanlığı makamı, Facebook'lara cevap verilecek bir yer, makam ve mevki değildir.

- Ama eleştirileri çok ciddi ve sert? Bir de istekleri var?

- Konuyla ilgili bir talebi varsa, başkan adayı olarak gelip iletmesi gerekirdi. Sosyal medyadan yazılan çizilenlere cevap verecek değilim.

Mahmut Yazıcı, eleştirilerini Facebook'ta böyle paylaşmıştı:

Mahmut Yazıcı'nın bu paylaşımına 345 beğeni, 90 yorum geldiğini gözlemledik. Çoğu avukat mı bilemiyoruz tabiki..