KTÜ’DE FETÖ KONFERANSINDA DİKKAT ÇEKEN DETAY

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür Merkezi’nde 15 Temmuz ve Türkiye’nin Geleceği konferansı gerçekleştirdi.

Bu konferansta , “FETÖ bir ihanet şebekesidir. FETÖ en çok zararı islam dinine verdi. Müslümanlığı getirip Papa’nın emrine vermeye kalktı” dedi.

KTÜ Rektörlüğü böyle bir konferans için Şeref Malkoç’u davet etti.

Lakin aklımıza bir şey takıldı?

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve TBMM 25. ve 26. Dönem Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, o gecenin tanıklarından.

Neden KTÜ, Av. Ayşe Sula Köseoğlu’nu değilde Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’u davet etti?

Ayşe Sula Köseoğlu TBMM bombalanırken meclisteki anı şöyle anlatıyor; “O gece AK Parti’nin 34 kadın milletvekilinden 18'i oradaydı. MHP ve CHP’den de olmak üzere toplamda 100'e yakın milletvekili geldi.”

Şimdi o geceyi KTÜ’de değilde başka bir üniversitede Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ)’nin daveti üzerine yarın İzmir’deki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinliklerinde anlatacak.

AK Parti’de güç dengeleri mi desek, AK Parti de zıtlaşmamı desek, AK Parti içerisindeki isimlerin ağırlığının kurumlara nasıl dizayn ettiğini mi desek..

Yahu nasıl desek neresinden tutsak!

İL BAŞKANLARI NEDEN KATILMADI?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Trabzon’da Yomra İlçesi’ne geldi. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a hem destek olmak hemde sahil yolundaki düzenleme yapılarak halka açılan yerin kurdelesini kesmek, hemde Trabzonlu hemşerileri ile buluşmak istedi.

Açılış programında daha önce silahlı saldırıya uğrayan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, büyük moral buldu. Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu konuşmasında Mustafa Bıyık’a büyük övgüler söyledi.

Yomralılara, “Doğru seçim yaptınız” dedi.

Ağıralioğlu ile İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs ile CHP Milletvekili Ahmet Kaya sık sık sohbet ettiler.

Törende bir eksik vardı. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ile CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu yoktu.

Azmi Kuvvetli babasının rahatsızlığı nedeniyle katılamamış. Başkan Hacısalihoğlu’nun ise o an başka bir programdaymış.

AKÇAABAT KAVŞAĞI KAPANDI TRABZON KAVŞAĞI TIKANDI

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Akçaabat’ta Haçkalı Baba kavşağının kapatılmasının Trabzon Üniversitesi Kavşağı’nı etkilediğini ifade ederek, çözümün Güney Çevre Yolu olduğunu söyledi.

Başkan Hacısalihoğlu, “Akçaabat Haçkalı baba devlet hastanesi önünde sıkışan trafiği rahatlatmak için karayolları bir trafik düzenlemesi yapmış.Düzenleme sonrası hastane önünden Düzköy istikametine geçiş bırakılmamış olması trafiği akar hale getirse de özellikle Trabzon Üniversitesi kavşağını arapsaçına çevirmiştir.Uzayan kuyruk yıldızlı daki özel hastaneye kadar varmaktadır.Yani hastane önündeki keşmekeş yer değiştirmiştir.

Anayol üzerindeki geçici çözümlerin asla kesin sonuç vermeyeceği açıktır.Kesin ve net çözüm Güney Çevre Yolu’dur.” dedi.

TANJANT’TAKİ OTOPARK NE OLACAK?

Trabzon’un meydan mevkisindeki Tanjant üzerinde yapılan akıllı katlı otopark satılmayı bekliyor. Konuyla alakalı en son CHPli meclis Üyesi Turgay Şahin ince bir detay verdi.

Detay ilginç geldi bize.. Şöyle diyor Şahin; “Geçtiğimiz hafta meclisten çıkan kararı okurken ‘ayrı bölümler halinde, ihalenin dörtte biri peşin geri kalan iki yıl vade taksitli’ deniyor. Neden böyle bir opsiyon tanınıyor? İhtiyacımız yoksa kendimiz kiraya verelim?” dedi.

Otoparkın değerinin 120 milyon lira civarında olduğu belirtiliyor.

Aslında Trabzon Büyükşehir Belediyesi kendisi işletse bir kaç yıla belkide yapım maliyetini çıkarabilir..

FINDIK ÜRETİCİSİ BU GÜNÜ BEKLİYORDU

İhracatçılar fındık rekoltesini 16 Temmuz’da açıklayacak. Fındık fiyatı bundan sonra daha da netleşir.

2021 ürünü fındıkta olgunlaşma dönemi sürüp, hasat da yaklaşırken rekolte tahminleri ile ilgili çalışmalar da son aşamaya geldi. Karadeniz Fındık ve Mamulleri Birliği’de (KFMİB) her yıl yaptığı tespit çalışmasının sonuçlarını 16 Temmuz Cuma günü açıklamaya karar verdi.

KFMİB’nden yapılan yazılı açıklamada,  her yıl yüksek ziraat mühendisi başkanlığındaki mühendislerinden oluşan bir ekibe, Türkiye fındık rekolte tahmininin tespiti amacıyla 14 il 90 ilçedeki ve farklı yüksekliklerdeki bahçelerde çalışma yaptırıldığı hatırlatılarak şu görüşlere yer verildi:

“Bu yıl da aynı ekip tarafından 10 Şubat-01 Mart 2021 tarihleri arasında ‘Karanfil Sayımı’, 10-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında ‘Karanfilden Çotanağa Dönüşüm’, 10-14 Haziran 2021 tarihleri arasında da ‘Sonradan Doğan Fındıklarda Döllenmenin Olup Olmadığı’ çalışması yapılmıştır.  Gerçeğe en yakın rekolte tahminine ulaşabilmek için gerekli olan ve 01 Temmuz 2021 tarihinde başlatılan ‘Çotanak Sayımına Göre Tahmini Fındık Rekoltesi Çalışması’ ise 14 Temmuz 2021 tarihinde sonuçlanacak şekilde halen devam etmektedir.”

Açıklamada, son günlerde rekolte ile ilgili yapılan spekülatif haberlerde görülen artış nedeni ile, KFMİB Yönetim Kurulunun, son çalışma sonuçlarını 16 Temmuz 2021 Cuma günü kamuoyu ile paylaşılmasının daha uygun olacağına karar verdiği de bildirildi.