KAMPA HAZIR BİR TRABZONSPOR GÜÇLÜ OLUR

Trabzonspor Kulübü büyük bir transfer harekatı yaptı. Hemde bunu kısa zamanda adeta tere yağından kıl çeker gibi yaptı.

Kimileri bu sırada mali müfettişi oldu! Kimileri muhasebeci..

Herkes bir tarafta zabıt tuttu!

Biz bunu transfer başarısı olarak görüyoruz. Ama takıma uyum, kamp grafiği süreci önemli.

Geç kalınmadan yapılan hamleler olması kampa takımın tamamen hazır olması Abdullah Avcı’nın da elini güçlendirecek.

Alınan oyuncular tecrübeli..

AHMET AĞAOĞLU BAĞIRA BAĞIRA BEN VARIM DİYOR

Bordo mavililerin Gervais Yao Kouassi ya da lakabıyla Gervinho Fildişi Sahilli futbolcusu forvet kanadına..

Defans oyuncusu Bruno Peres ve Orta saha oyuncusu Marek Hamšík Slovak ciddi şekilde camiada heyecan yaratttı.

Peki bu transferler neyi sağlar..

Kongre kulislerinde diyoruz. Saha işini herkes yorumladı falan..

Biz bir de kongre kulisinde değerlendirelim.

Birincisi Başkan Ahmet Ağaoğlu, “Ben tekrar adayım” diyor. Aralık ayındaki kongre net şekilde “Ben varım” demek istiyor. Bu transferler bunun göstergesidir.

Elini de fena halde güçlendirmiştir.

HAYRETTİN HACISALİHOĞLU TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

Geçtiğimiz günlerde adaylığını açılayan eski asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, şehir turu atıyor. Fotoğraflar çekiliyor. Yetmiyor selfi yaptırıyor. Yetmiyor, anı fotoğrafları sosyal medya duvarlarını süslüyor. Belli bir çalışma içerisinde.. Planları var. Yorumcumuz Aydın Camcı şöyle bir tespit yapmıştı; “Hayrettin Hacısalihoğlu adayım diyor ama kendisi aday olmaz, mutlaka birini hazırlıyordur”

Bu tespiti sakın gözardı etmeyin. Tecrübeyle sabittir.

Bu arada en son Hacısalihoğlu, yanına dostu Trabzonspor eski yöneticisi ve ASKF Başkanı Cahit Erdem’i alarak iş yerinde Trabzonspor yöneticisi Lokman Sadıkları ziyaret etti. Dostlar uzun bir aradan sonra bir araya geldi.

Bizde Çaylook’ta çay içiyorduk. Uzunsokak’ta siyasi kulislerin hep fokurdadığı yerde.. Haliyle gözümüze çarptı. Hemen yanında Lokman Sadıkların restoranı var. Pandemi öncesi açılmıştı açılışını da Başkan Ahmet Ağaoğlu yapmıştı.

MUSTAFA HACIKERİMOĞLU’NDAN O MESAJ NEREYE GİTTİ

Kongre kulisler, Trabzonspor kulisleri, fırtına furyası falan diyoruz da bir detay dikkatimizi çekti.

TFF Başkan yöneticisi Mustafa

Hacıkerimoğlu, son açıklamasında çok enteresan bir açıklama yaptı.

Hasan Kurt’un sitesine şöyle dedi; Ahmet’te bizim, Mehmet’te, Ertuğrul’da. Biz bir aileyiz. Ailede zaman zaman tartışmalar olabilir. Bu da doğaldır. Trabzonspor genel kurullarında sandıktan kim çıkarsa, benim ve hepimizin görevi bu arkadaşlara destek olmaktır. Elbette zaman zaman eleştiri de getireceğiz. Ama bu eleştirimiz yıkmak için de değil daha iyiye güzele ulaşmak için olmalıdır. Birliğimiz ve bütünlüğümüze zarar verecek eylem ve söylemlerden kaçınmalıyız. Biz bir ve diri olduğumuz sürece bizi hiçbir güç alaşağı edemez”

Ahmet dediği Başkan Ahmet Ağaoğlu anladık.

Mehmet dediği Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp anladık.

Ertuğrul dediği de Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan anladık.

Biz bunu anladık herkes de böyle anladı.

Peki bu mesaj neden verildi?

Hadi gelin yorumlayalım.

Mustafa Hacıkerimoğlu, arada soğukluk olmasını, Aralık ayında kongrede birlikte olunmasını istediğini anladık. Bakalım kongrede dediği gibi olur mu? Bizce zor gözüküyor.

HER PARTİDE BİR İSMİ ETKİLİYORMUŞ!

Yomra Belediyesi’nde yaşananları biliyorsunuz.

AK Parti’nin yaşadıklarını daha çok kaleme aldık.

Nedeni şu; AK Parti iktidar partisi ve çoğunluk ondayken, bir den bire otorite boşluğu, kriz yönetememe, doğru hamleler yapamama, hareket kabiliyetini kaybetme gibi etkenlerden, şarampole yuvarlandı.

Meclis Üyeleri istifa etti. Bu kontrolsüzlük İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yaradı.

Yalnız derin bir kulis bilgisi verelim; Yomra’nın eski Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun etkisi AK Parti’nin elini zayıflattığı görülüyor.

Bunu açarsak, her partide bir ismi etkilediği ifade ediliyor Yomra’da..

Bu kadara gücü var mı? Sorguladık biraz.. Halen Yomra’da yeniden aday olmayı düşünüyormuş!

Önümüzdeki yerel seçimlerde tekrar aday olacakmış!

Neyse o kısma daha sonra gireriz..

MUSTAFA BAYINDIR SENİ NASIL UNUTALIM!

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’yu dün eleştirdik. Son yaptığı açıklamanın doğru olmadığını söyledik. Bu şekilde yorumlarsa teşkilatı, olanları net okuyamaz dedik.

Ama burada çok sessiz duran, hiç çıtını çıkarmayan AK Parti’ye zarar verileceğini gördüğü halde tek hamle yapmayan AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Bayındır’ı unuttuk sananlar olmuş!

O’nu nasıl unutabiliriz. Sadece o’na sıra gelmedi..

İşte bugün geldi.

AK Parti kulisleri bakın ne diyorlar sırasıyla yazalım;

1) Partiden istifa eden 5 kişi ile ilgili grup başkan vekili neden açıklama yapmıyor?

2) Mecliste akaryakıt satışı oylanırken “biz şimdi ne oy kullanacağız?” diye meclis başkanına soran bir grup başkan vekili, grubu nasıl yönetiyor?

3) Belediye Başkanı biri ticaret odasından biri bağımsız firmadan 2 ayrı yerden buranın 16 milyon lira değerinde olduğunun belgesini söylediğinde Mustafa Bayındır niye 25 milyon lira  olduğunu ispatlayamadı. 10 yıl Belediye Başkanlığı yapmış 7 yıldır Büyükşehir meclis üyesi aynı zamanda Büyükşehirde plan bütçenin başkanı Mustafa Bıyık karşısında neden bu kadar çaresiz?

4) 25 bin ve 1 yıl önerisini neden yazılı değil sözlü verdi. Mecliste sözlü öneri diye bir uygulama var da biz mi bilmiyoruz? Hangi kanunda yazıyor?

YOMRA BÜYÜKŞEHİR’İ NASIL ETKİLEDİ?

AK Parti Yomra’da istifa furyası devam ediyor.  AK Parti Yomra Gençlik Kolları Başkanı Kadir Çelik ve yönetimi görevlerinden istifa etti.  İlçe yönetimininden bir çok ismin de istifa ettiği gelen bilgiler arasında... 

Öte yandan İlçe Başkanı Avni Adanur’un görevinden istifa etmesinden sonra, AK Partili Meclis Üyeleri Gözde Atasoy Koç, Metin Özke, Furkan Bayrak, Sabri Selim ve Nihat Gümrükçü istifa etmişti.  

AK Parti’den Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği de yapan Gözde Atasoy Koç, partisinden istifa edince burada da bağımsız üye statüsüne düştü. 

AK Partinin önerisiyle Katip Üye de seçilen Gözde Atasoy Koç, bu görevden de istifa edip etmeyeceği merak konusu olmuştu. 

Katip Üye olarak meclis kürsüsünde ki yerinde oturması gereken Gözde Atasoy Koç, bunun yerine meclis sıralarına oturduğu görüldü. 

Koç’un Katip Üyelikten istifa edeceği ifade ediliyor. AK Parti’den seçildiği için orada durması da etik olmaz.