İYİ PARTİ’DE YAŞANANLAR TRABZON’A NASIL YANSIDI?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Divan’da değişikliğe gitti. Bu şu demek A takımını değiştirdi!

Bu değişimin Trabzon yansıması ise tabiki sarsıcı oldu. Çünkü Trabzon’da her an takip edilen Koray Aydın ile Yavuz Ağıralioğlu’nu direkt etkiledi. Ağıralioğlu divandaki görevinden alındı.

Koray Aydın ise Teşkilat Başkanlığından alınarak Siyasi İşler Başkanı oldu!

Şimdi görmüyoruz ama etkisi büyük olacak gibi duruyor. Kulislerden gelen bilgiler bunlar.

O İKİ İSİM BU DEĞİŞİMİ NASIL GÖRDÜ?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Eylül 2020'de yapılan 2. Olağan Kurultayı'nın ardından, kamuoyunda "A Takımı" olarak da nitelendirilen Başkanlık Divanı'nda kapsamlı değişikliğe gitti. 

1,5 ay önce GİK ve milletvekilleri ile yapılan toplantıda Meral Akşener, 2. Olağan Kurultay'da alınan "performansa göre Başkanlık Divanı'nda değişiklik yapılması" yönündeki yetkisini anımsatıp, "kimse alınmasın" diyerek değişiklik mesajını vermişti.

İYİ Parti’nin öne çıkan ve Trabzon kulislerinin hep gündeminde yer alan  GİK Üyeleri Şükrü Kuleyin ile Yavuz Aydın’ın ilk tepkileri neydi?

Önce ikisine de ulaştık. İkisi de hayırlı olsun dedi.
Sosyal medyadalarından da bu yönde mesaj yayınladılar.
Şükrü Kuleyin’in mesajı, “Hayırlı uğurlu olsun...
Allah utandırmasın..” oldu.

Diğer bir GİK Üyesi Yavuz Aydın da, “Partimizin Yeni Başkanlık Divanına Başarılar Diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Biz bunlardan ne mi anladık?
Bir sanki hafiften kırılganlık sezdik..
Sizce?

ANKETLERDE TRABZON NEYİ GÖSTERİYOR? 
Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığının yaptırdığı bir ankette AK Parti’nin Trabzon’da önde olduğu belirtiliyor. Lakin Saadet Partisi’nin de oylarının arttığı yönünde..

Öte yandan  AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’ya göre en son yapılan ankette Cumhur ittifakı Trabzon’da yüzde 65 civarında..

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’a göre ise sadece İYİ  Parti Trabzon’da yine anket sonucuna göre yüzde 20 oyu var!

İttifak dışı sadece İYİ Parti’nin bu.. Eğer Koray Aydın’ın belirttiği anketki gibiyse Cumhur İttifakı epey oy kaybetti demektir!

HANİ YÜZDE 50’Sİ BİZİMDİ? BİZ NİYE ÇALIŞAMIYORUZ? 
Rize - Artvin havalimanında çalıştırmak için açılan iş ilanı ortalığı karıştırdı. Rize’de oturma şartı getirilmesi eleştirildi. Bunu eleştirenler de Artvinliler.

Artvinliler sosyal medya hesaplarından şunları yazdılar;

“Rize- Artvin Havalimanı’nda çalışacak eleman aranıyor. Yalnız şöyle bir şart var; Son bir yıldır Rize’de oturuyor olmanız lazım.. Hani yüzde elli Rize’nin yüzde elli de Artvin  Havalimanıydı burası? Artvin’de oturan neden çalışamaz kendi havalimanında?”

MERAK EDENLER İÇİN İŞ İLANI ŞU ŞEKİLDE DUYURULDU
Rize Artvin Havalimanına personel alımı ilanları yayımlandı.. 

Rize Artvin Havalimanında çalıştırılmak üzere Silahlı Özel Güvenlik Personeli, Sıhhi Tesisat Teknisyeni, Makina Teknisyeni/Teknikeri, Soğutma Teknolojileri / Klima / İklimlendirme Teknisyeni, Elektrik Teknisyeni/Teknikeri, Motor Teknisyeni, İnşaat Ustası, Danışma Görevlisi, İş Makinaları Operatörü olarak çalışmak isteyenler başvuruda bulunabilecekler.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Aşağıdaki şartları sağlayan adaylar başvurularını 06.04.2022 tarihi saat 18:00’e kadar şartları sağladığına dair belgeler ve irtibat numaralarını içeren özgeçmiş ile birlikte [email protected] adresine yapabilirler.

Mesleğinde en az 2 yıl çalıştığını gösterir belgeye sahip olmak,
Havalimanı giriş kartı almaya engel sabıka kaydı olmamak,
06.04.1987 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak,
Son 1 yıldır Rize’de ikamet ettiğini belgelemek,

  • A-) Sıhhi Tesisat Teknisyeni için mesleğini gösterir ibareyi içeren Meslek Lisesi diploması veya Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme bölümü dallarından mezun olmak,
  • B-) Makina Teknikerliği için Makina Teknikerliği Diploması veya Mekatronik Teknikerliği Diploması, Makine Teknisyenliği için “Makina” veya “Makina Teknisyeni” veya “Tesviye” ibareli Meslek Lisesi Diploması veya Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı Mekatronik Dalı Mesleki ve Teknik Eğitim Diploması sahibi olmak,
  • C-) Soğutma Teknolojileri / Klima / İklimlendirme Teknisyeni için mesleğini gösterir ibareyi içeren Meslek Lisesi veya Meslek Yüksek Okulu Diploması sahibi olmak
  • D-) Elektrik Teknikerliği için Elektrik Teknikerliği Diploması, Elektrik Teknisyenliği için “Elektrik” veya “Elektrik Teknisyeni” ibareli Meslek Lisesi Diploması sahibi olmak.
  • E-) Motor Teknisyeni için Motor” veya “Motor Teknisyeni” ibareli Meslek Lisesi Diploması sahibi olmak,
  • F ) İnşaat Ustası için inşaat sektörüne ait Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik belgelerinden biri veya inşaat teknolojisi alanında 3308 sayılı Milli Eğitim Kanununa göre ustalık belgelerinden birine sahip olmak,
  • G -) Danışma Görevlisi için en az lise mezunu olmak ve Intermediate (B) seviye İngilizce belgesi (MEB Onaylı) veya hazırlık okuduğunu veya muaf olduğunu gösterir belge veya öğretim dili İngilizce olan okullardan mezun olduğunu gösterir belge sahibi olmak,
  • H -) İş Makinaları Operatörü için 01.01.2016 öncesi ehliyet alanlar için D ve E sınıfı sürücü belgesi, 01.01.2016 sonrası ehliyet alanlar için D,C ve CE sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak ve İş makinaları operatörlük sertifikası veya “G” sınıfı ehliyet sahibi olmak.