ÇİKOLATASI EKSİK KALDI DER GEÇERİM 

En sıkı takipçilerimden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’ya çiçek verip Ak Parti Ortahisar ilçe Başkanı Selahaddin Çebi ile yemeğe çıktı. Bu özverili çalışmalara birinci sıra vekillik gelmezse çikolata eksik diyeceğim! Hoş daha ne olsun!? 

ERKUT ÇEKEBİ ÇİKOLATASINI EKSİK BIRAKMADI 

Hatırlarsanız bir yıl kadar oldu TTSO’ya bağlı Hisar adında Çikolata üretim pastanesi açıldı. Burası Tabakhane’dedir. 

İçinde çikolata ürünleri yer alır. İşte bu pastane için TTSO meclis üyelerine geçen hafta haber gönderen Başkan Erkut Çelebi şöyle demiş; “Çikolatamızdan 100’er paket alın” Odanın markasına sahip çıkıyor helal sana başkan.. Ajansçılana da gönder aman unutmayasın severler.. 

SEN ÇAKTIRMA BİZ ÇAKTIRMAYACAĞIZ RAHAT OL 

Bir anket yaptık yer yerinden oynamadı! Sorduk Ayşe Sula Köseoğlu mu? Bahar Ayvazoğlu mu? Sonuç ne mi? Sıkı takipçimiz olan site kulisinde hiç adeti olmamasına rağmen Bahar Ayvazoğlu’na yer verdi. Olsun o kadar katkımız vekilimize… Ayşe hanıma gelince anketin galibini tebrik ederiz. Onun da işi zor ama… Hem vekil olmayı çok isteyeceksin. Bunun için çok gayret edeceksin. Lakin bir taraftan da belli etmemek için var gücünle gayret edeceksin. Biz burdan görüyoruz belki başkaları farketmiyordur sen çaktırma yinede.. .

ZORLU, ZORLUOĞLU’NA NASIL SESLENDİ?

CHP Ortahisar Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na seslendi. 

Büyükşehir Belediyesi’nde ki 650 çalışanın sözleşmesinin yapılmasını istedi. 

Şu çağrıyı yaptı: 
“Bu konuda sizleri defalarca uyarmıştım. Çalışma Bakanlığı tarafından hazırlanan taslakta;  
“Mahalli idarelerde görev yapan sözleşmeli personelin süre aranmaksızın memur kadrolarına hemen geçirilmesi” 
şeklinde kaleme alınmıştır.
Büyükşehir Belediyesi ve Tiski’de sözleşmeli memur yapılması planlanan 650 kişinin hemen sözleşmelerinin yapılması gerekmektedir. Aksi halde bu arkadaşların mağduriyeti olacak ve performansları düşecektir. 
 Biz Trabzon olarak  kanuna ayar vermeye calışmayalım.
 Ortahisar belediyesi sorunu çözdü  sıra sizde sayın Zorluoğlu..”

BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI DİYEN HANGİ SENDİKA BAŞKANI? 

Türk Eğitim-Sen Trabzon 2 Şube Başkanı Metin İskenderoğlu, sözleşmeli Personelin kadroya geçirilmesi konusunda açıklanan paketin kamuoyunun bekletilerini tam olarak karşılamadığını belirtti ve şu yorumu yaptı: 

“Türk Eğitim-Sen olarak üniversitelerde çalışan Arş.Gör, Öğr. Gör ve Dr. Öğretim Üyesi kadrolarının daimi kadroya geçirilmesi konusunu yetkili mercilerle paylaşmış ve olumlu şeklinde sonuçlanması için,
İdari personelin tayin ve özlük hakları vb  konusundaki taleplerimizin karşılık bulması için, çalışmalarımız devam etmektedir.
Cumhuriyetimizin 100.yılında idari ve  akademik personel hakettiği değeri alacaktır. Buna inancımız tamdır. Çalışanın mutlu, huzurlu ve üretken olduğu işyerlerinde sendikacılık yapmak bizim en büyük idealimizdir.
Türk Eğitim-Sen varsa Umut vardır mücadele vardır inşallah zaferde olacaktır.”

TARAFINI SEÇTİ GİZLİ GİZLİ ÖYLE YA 

Trabzon’da şu an iki il başkanı için stresli günler başladı. Biri Azmi Kuvvetli İyİ Parti.. Diğeri Bekir Sıtkı Tarım MHP.

Bakalım ne olacak? Azmi Kuvvetli Ortahisar İlçesi’nden umduğu delagasyon desteğini alamadı. O da Akçaabat İlçesi’ne sarıldı. Ama oranın delegasyonu Ortahisarın 3’de biri kadar. Yeterli değil. İl kongresinde ona yetmez. Ankara kulislerine göre Azmi Kuvvetli’yi Koray Aydın çizdi. O’nun Trabzon’daki sağ kolu Ali Sağır’ı aradık dün.. Kuvvetli’nin kendisi hakkında açıklamalarını sorduk. Şu yorumu yaptı: “arkadaşlarımız var gücüyle partisi için çalışıyorlar”
Detay vermedi! Sorumuza net yanıt vermedi. 
Devamında da “Zamanı gelince konuşuruz” diye ekledi. 

Bu arada farkında mısınız İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, nerde? İYİ Parti’de bunca şey olurken tek bir hamlesi açıklaması yok. Pardon yanlış yazdık hamlesi perde arkasından oldu evet.. Seher Melek’in aday çıkmasında büyük emeği var. Tarafını seçti demekki..