TÜRKİYE İKİ TRABZONLUYU KONUŞUYOR; YA TRABZON'DA NE OLUYOR?

İçişleri Bakanlığının terör örgütleriyle ilişkili isimleri İstanbul Büyükşehir Belediyesinde işe başlatıldığı ile alakalı yayınladığı yazılı açıklama ve sonrasında teftiş görevlendirmesi yine iki Trabzonlu ismi ülke gündeminde zirve yaptırdı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İçişleri Bakanı o da Trabzonlu Süleyman Soylu..

Şu anda gündem yine iki Trabzonlu..

İkisinin de Trabzon gündeminde yeri ayrı. İkisi ile alakalı kulisler havada uçuşuyor. Şimdi bazıları da taraf olmaktan çekiniyorlar. Hiçbir şekilde bir şey paylaşmıyorlar. Taraf olmayanlar taraf olanlar tarafından deşifre ediliyor.
Bu Trabzon medyasına da yansıyor.
Yani Trabzon gündemi fena halde karışacak..
Bekleyin görün..

İKTİDARA YAKIN GAZETECİ İMAMOĞLU’NU NASIL YAZDI?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başlattığı teftiş konusuna ilişkin Ankara'da Ekrem İmamoğlu’nun yerine kayyum atanması gibi bir düşüncenin olmadığını iddia etti. 

Bugünkü yazısında "Bu soruşturmanın sonucunda İmamoğlu görevden alınır mı, yerine kayyum atanır mı" sorularını öne çıkaran Abdülkadir Selvi "İçişleri Bakanı Soylu, “Bizim kimsenin belediyesiyle işimiz yok. Bizim terörle mücadeleyle işimiz var” diyerek çerçeveyi çizdi. Ankara’da yaptığım temaslarda bu operasyonun hedefinin Ekrem İmamoğlu’nu görevden almak ya da yerine kayyum atamak gibi bir hedef olduğuna dair bir sonuca ulaşmadım" ifadelerini kullandı.

"Şimdiye kadar kamudan binlerce FETÖ’cü ve PKK’lı ihraç edildi. Şimdi o bakanlıklar terörle irtibatlı mı oldu" diye soran Selvi, şu ifadeleri kullandı:

"Zaten bu tür bir operasyon ters teper. İmamoğlu hakkında bir mağduriyet algısı oluşturur. Onu doğal olarak cumhurbaşkanı adaylığına taşır. Zaten öyle bir hedef yok. O nedenle İmamoğlu’nun terör operasyonundan bir mağduriyet oluşturup cumhurbaşkanlığına sıçrama çabalarını görüyorum. Ama buradan cumhurbaşkanlığı postu çıkmaz. Tekrar altını çizmek isterim. Bu soruşturma sonucunda İmamoğlu’nu görevden almak ya da yerine kayyum atanması gibi bir düşünce yok."

SALİH CORA’DAN EKREM İMAMOĞLU ÇIKIŞI

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İçişleri Bakanlığı'nın belediyede "550'den fazla teröristin çalıştığı" iddiasıyla başlattığı teftiş kararına yönelik olarak yaptığı adli sicil kayıtlarını örnek veren cevabi açıklamasına çok sert tepki gösterdi. Cora, “Kendisi belediye başkanı seçildikten sonra 15 bin kişiyi namaz kıldığı, başörtülü olduğu, AK Partiye üye olduğu için işten çıkardı. Onların da adli sicil kaydı temizdi onları niye işten çıkardı?” dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun "İşe alma belgelerinin içerisinde adli sicil kaydı vardır, o kayıt Adalet Bakanlığı’ndan alınır. O zaman İçişleri Bakanı yanlış yere soruşturma açıyor, soruşturma açması gereken yer Adalet Bakanlığı" ifadelerine cevap veren Cora, “PKK’nın dağ kadrosundaki birinin de adli sicil kaydını çıkardığınız zaman temiz gözükebilir. ‘Adli sicil kaydı temizdir, mücadele etmeyelim’ yaklaşımı söz konusu olamaz. Terörle mücadele kapsamlı bir iştir. Kamudan binlerce kişi ihraç edildi onların da adli sicil kayıtları temizdi. Bilgi ve belgelere göre devlet tedbirini alır. Meselenin özü karıştırılıyor. İşe alımlarda usulsüzlük, yolsuzluk hukuksuzluk sahtecilik söz konusu değil. Ondan bahsetmiyoruz. İşe aldıkları arasında hukuksal sorunlar çıkarabilecek kişiler hakkında belediyenin işlem yapması beklenmektedir” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda işe alınanlarla ilgili olarak soruşturma sürecinin başlatılmasını istediğini kaydeden Milletvekili Cora, “Bilgileri ihbar olarak değerlendirip belediyenin aksiyon almasını istedi. Bakanlık usulsüz yolsuz işe alım iddiasında değil. İşe aldıktan sonra terör örgütleriyle irtibatı somut olarak tespit edilen kişilerle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin idari işlem yapmaması hukuken sorun oluşturuyor. İşe alırken adli sicil kaydı temiz olabilir. Bir iş yerinde iki çalışan kavga ettiğinde veya iş kanununa aykırı hareket olduğunda hakkında soruşturma başlatılır ve hakkında idari işlem tesis edilir. İş akdi feshedilebilir kınama, uyarı cezaları verilebilir. İçişleri Bakanlığının yüzlerce kişiye ilişkin somut verilerini dikkate almamak başlı başına bir sorundur. Terörle mücadele ederken adli sicil kaydına göre hareket etmiyoruz ki. İşe alım yapılmasına kimse bir şey demiyor. Aldığın kişiler arasında sonradan hukuken sorun oluşturabilecek kişilerle ilgili somut belgeye rastlanıldığında işlem yapman beklenir. Yapmazsan bakanlık da gereğini yapar” dedi.

BDDK SUÇ DUYURUSU YAPACAK MI? 

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ekonomist Mehmet Akif Hamzaçebi ekonomide son yapılan hamleyi eleştirdi.

Hamzaçebi, “Ekonomiyi yönetemeyenler, doları 18 liraya çıkarıp bir gecede 11-12 TL’ye indirenler, faiz indirimiyle kuru yükseltip, sonra seviyeyi yeterli bulmayıp faize karşıyım daha da indireceğiz diyerek kuru yükselten manipülasyoncular hakkında BDDK suç duyurusunda bulunacak mı acaba? Resmi rakamlardan Aralık 2021’de; 6,3 milyar doları Merkez Bankası tarafından, kalanı da arka kapı yolu ile kamu bankaları tarafından olmak üzere toplamda 15-17 milyar dolar civarında bir paranın dolar kurunu düşürmek için satıldığı anlaşılıyor. Ancak BDDK verileri toplam rakamlar itibarıyla TL’ye dönüş eğiliminin olmadığını, aksine TL’den kaçışın devam ettiğini, kurda yaşanan düşüşün de bireylerin döviz satışından değil, kamu bankalarının döviz satışından kaynaklandığını açıkça gösteriyor. 20 Aralık gecesi dövizden TL’ye büyük dönüş oldu açıklamaları yapıldı. BDDK verilerine göre 20 Aralıkta 259,6 Milyar $ olan mevduat 22 Aralıkta 261,6 milyar $’a yükselmiş. 2 günde 2 milyar $’lık artış olmuş. Evet o gece birileri dolar satarak büyük kazanç sağladılar" dedi.

KARİKATÜRLE CEVAP VERDİLER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, şike davası ile alakalı yine Trabzonspor camiasına dil uzattı.

Maalesef bunu hep yapıyorlar.

Trabzonspor taraftarları da sosyal medyadan çok güzel bir cevap verdi. Bir karikatürle...

Biz bu karikatürü yayınlayalım. Yorumu size bırakalım.

fenerbahçe kupa karikatürü