ALİ KOÇ’U ÇAĞIRAN SAVCI OLDU MU? 

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un, Trabzonluları hafife alarak hedef gösterdiği dalga geçercesine seslendiği konuşma sonrası, Fenerbahçe Kulübü’nde  milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, ringde altın madalya kazanarak Türkiye’yi gururlandırdı.
Fenerbahçe Kulübü’nün resmi, twitter hesabı nasıl ki Trabzonluları hedef gösteren Koç’un sözlerini yayınladığı gibi bu gururu da yayınladı! insanları coğrafyalarına göre sınıflandırıp hedef göstererek aslında bize göre suç işledi! Ama hiçbir savcı bir defa çağırmadı! Bunu da not ettik..

GERİ VİTES YAPIP ÖZÜR DİLEDİ 

Gelelim böyle bir densizliği yapan  kendini sanatçı sanan, hatta bir ara uyuşturucu kullanıyorum diye kendini polise ihbar ettiği sabıkasında yer alan Atilla Taş’a.. O da Küfür içerikli yorum yaparak Karadenizlileri aşağıladı! Sonra özür diledi! Ağzının çok laf yapması önemli değil. Doğru şeyler söylemesi düzgün konuşması gerekir. Ama bu kendini bir şey sanan henüz netleştiremedik oraya buraya salça olarak tekrar ün yapmanın peşinde.. Ama bu sefer sert kayaya çarptı ve özür diledi. Son günlerde Karadeniz’i yada Trabzonluları hedefe koymak, aşağılamak moda oldu ülkemizde.. Ama unuttukları bir şey var, en cesaretliler bu coğrafyadan çıkıyor! Haliyle karşılarına her yerde çıkıyorlar. Bu da onların ezikçe saldırmasına sebep oluyor. Ne zaman sataşsalar kendi pespayelikleriyle kalıyorlar. 

AHMET METİN GENÇ’İN DEYMEYİN KEYFİNE

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Zağnos ve Tabakhane arasındaki hazırlattığı tünel akvaryum projesi hizmete açıldı. Açılışa bir çok davetli katıldı. 
Nerdeyse bir yıldır yoğun şekilde tünel akvaryum ile alakalı eleştiri alan Başkan Genç, bu açılışla gerçekten bir nevi moral buldu.
Üzerindeki yükü attı gibi.. 
“Akvaryum’a o kadar para harcanır mı?”
“Bu akvaryum projesi deniz kentinde ne işi var?” 
Sorular ve sorgulamalar bu şekildeydi.. Hatta sıkça belediye meclisinde gündem oldu. Şimdi açıldı ve yoğun ilgi görünce Başkan Genç’in demeyin keyfine..

YERLİYE AYRI YABANCIYA AYRI 

Öte yandan Trabzon Akvaryum’un giriş ücretleri de merak ediliyor. Ortahisar Belediyesi yetişkinler için giriş ücretini 59, çocuklar içinse 39 TL olarak belirledi. Yetişkin yabancı turistler için giriş ücreti 220, çocuk yabancı turistler içinse giriş ücreti 165 TL olarak düzenlendi. Trabzon Akvaryum’un hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanması bekleniyor.
Bu fiyat tarifesinde turistlere ayrı yerli - yabancı diye ayırt edilmesi de tartışma yarattı. Şimdi bu tartışma bakalım ne kadar sürecek. Zaten yerel işletmeler Uzungöl’dekiler gibi yerli yabancı ayırt ediyorlar diye denetleniyordu. Şimdi belediye aynısını yapacak. İlginç değil mi? 

TRABZON’DAN CANAN KAFTANCIOĞLU’NA DESTEK İÇİN KAÇ OTOBÜS GİTTİ 

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacisalihoglu başta olmak üzere çok sayıda ilçe başkanı ve parti  üyesi dün saat 16:00'da hareket 5 otobüsle İstanbul mitingine gitti. CHP Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Nil Bektaş İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik yürütülen hukuki sürecin ardından 81 ilden gelen katılımcılarla 21 Mayıs’ta bugün İstanbul’da düzenlenecek olan mitinge herkesi davet etti.  CHP Trabzon İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Bektaş, “Bu hukuksuz kararı tanımıyoruz. Hukuku yok sayan AKP Hükümeti’ne “Dur!” diyoruz” dedi.