AK PARTİ’NİN ‘GÜVENÇ’Lİ MESAJLARI NELER?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın akılda kalan sözleri vardır.

Mesela mitinglerde şöyle seslenir; “Kimlerrr kimlerrrle beraber görün..”

Şu anda Trabzon’da AK Parti böyle sözlerle Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı konuşuyor. AK Partililer elden ele güveçli fotoğraf paylaşıyor.

Yomra’dan çıkan fotoğraf doğruca her yere gidiyor. Üzerinde malum söz yazarak! Neden mi? Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın mecliste aldığı kararları AK Parti Meclis Üyeleri veto etti. Hatta bununla da yetinmediler, 14-15 milyon liralık arazi satışını iptal ettiler. Bunun üzerine Yomra Belediye Başkanı İYİ Partili Mustafa Bıyık çıktı her yerde AK Parti’nin Yomra’da hizmeti engellediğini, AK Parti’nin belediyenin önünü tıkadığını anlattı.

ÇAY TV canlı yayınına da çıktı. Sonra Ramazan ayı başladı. Tabi AK Parti meclis üyeleri o’na o onlara.. Buna AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu eklendi. Ardından Mumcu’ya İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli sert bir gönderme yaparak Mumcu’ya yüklendi.

Ortam böyleyken Başkan Mustafa Bıyık Yomra’da bazı AK Partililerle güveç yedi iftar açtı. AK Partili Trabzon eski il yöneticileri ve AK Parti’nin Ortahisar Meclis üyeleri de masadaydı. Fotoğrafı önce AK Parti kanadı sosyal medyaya attı. Haliyle AK Parti’de bu güveçli masa konuşulmaya, paylaşılmaya “Bakın neler görüyoruz kimler kimlerle beraber” notu düşmeye başladılar. AK Parti’de değil bu İYİ Parti’de de aslında paylaşılıyor ve yorumlanıyor.

Editör masamıza kadar geldi.

“AK Partiler beni engelledi diye saydır sonra birlikte güveç ye” diyerek Mustafa Bıyık’a saydıran mı arasın, “AK Parti’nin bir kanadı Mustafa Bıyık ile yan yana diğer tarafı savaşıyor” diyen mi.. Mustafa Bıyık her ne yapıyorsa Trabzon’da gündem olmayı başarıyor. Bunun için özel çaba harcamasına gerek yok!

TÜRKİYE VOLKAN KONAK’I ÖZLEDİĞİNİ GÖSTERDİ

Volkan Konak’ın sunuculuğunu üstleneceği Kuzeyin Oğlu Volkan Konak programı dün gece eşsiz anlar yaşattı izleyenlere.. Öykü Gürman, Selçuk Balcı, Ezgi Eyüboğlu ve Ekin Uzunlar programa katıldılar. Sosyal medyada #KuzeyinOğluVolkanKonak haştagı açıldı ve bu etiketle yorumlar yapıldı. Çok güzel yorumlar geldi. Şöyle program bittikten sonra yorumları inceledik. Türkiye Volkan Konak’ı özledi. Ezgi Eyüboğlu’na ayrı bir paraf açalım.

Volkan Konak hemşerisi Maçkalı Ezgi Eyüboğlu’nu çok güzel onura etti.

Ezgi Eyüboğlu benim köylüm, güzel kuzenim dedi. Dünya’da ismi şair yazar ressam olarak iz bırakmış Maçkalı Bedri Rahmi Eyüboğlu’nu andı.

Gerçekten duygulandık. Trabzon’un bir sanat şehri olduğunu yeniden hatırladık. Teşekkür Volkan Konak.

Durun! Kazım Koyuncu’yu unutmayalım. Volkan Konak O’nu unutur mu?

Şarkıları, sahneye yansıttığı fotoğrafıyla unutmadı.

Geceye Selçuk Balcı’nın sempatik ve rahat tavırlarıda damga vurdu.

Trabzon Eğitim-Sen Şube Başkanı Engin Nur Volkan Konak için “Bu kadar güzel ve güçlü kültürü hiçbir güç çoraklandıramayacaktır. Teşekkürler Kuzeyin Oğlu “ yorumunu  göz ardı edemeyiz. Alıp baş köşemize koyarız!

KULİSLER AYRINTIDA GİZLİDİR

Bu sözü bizim meslekte çömez gazetecilere söylerler. ‘Usta’, ‘Üstad’ dediğimiz gazeteci ağabeyler, yada ablalar söyler.

“Bir habere gittiğinde ayrıntıları gözlemle not et” diyerek hep uyarırlar.

Biz böyle yetiştik…

Bunu neden söyledik?

Şimdi şöyle de demeye başlandı; “Sosyal medyaya dikkat et, kulisler Facebook, twitter da gizlidir..”

Aman fazla uzattık.

Konu şu; İYİ Parti Trabzon İl Başkanvekili Mustafa İşler, Facebook hesabından geçmiş yöndemde yöneticilik müdürlük yaptığı odadan bir fotoğraf paylaştı.

Fotoğrafın altına İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, “Mustafa bey koltuğu özlemişsin galiba” notunu düştü.

Ardından Mustafa İşler de ona cevap olarak, “Yok başkanım, şükürler olsun. Çok koltuklar gördük. Maziden kesitler. Tabi göndermelerde var. Saygılar sunuyorum. Önemli olan sağlık.  “ cevabını verdi.

Bu yorumları gören partililer gülümsediler.

ENGİN TECRÜBEMİZLE DİYORKİ

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, sanayi bölgesinde Çimento Fabrikası yanında kömür doldurup boşaltma yerine gitti. Oradan açıklama yaptı. “Buna son veriyoruz gerekeni yapıyoruz” dedi. “AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu dururken böyle bir şey yapması doğru mu?” soruları AK Parti il başkanlığı koridorlarında sorulmaya başladığını öğrendik. Başkan Çebi’nin son çıkışları, ulusal konularda da değerlendirmeler yapması, böyle hamlelerde bulunması koridorlarda farklı şekillerde konuşuluyormuş!!! Valla gördüğümüz hani engin bir o kadar da yakıcı tecrübemiz şunu diyor; Başkan Çebi ve Başkan Mumcu yakında bir araya gelir bir değerlendirme yaparlar.

SENZGİN MUMCU ‘BEN BURDAYIM’ DEMEYE BAŞLADI

Trabzon Pazarkapı sahilinde yaklaşık 30 milyon liralık yatırımla 7 bin 126 metrekarelik alanda yapılması planlanan Avrasya Pazarı'nın imzaları Trabzon Büyükşehir Belediye binasında atıldı. İmza töreninde ilginç bir detay dikkatimizi çekti. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun arasına oturdu. Toplantıyı takip etti. İmzalar atıldı,” Hayırlı olsun” dedi. Bu nasıl mı yorumlandı.. Kimileri,” Ben burdayım diyor Sezgin başkan..” Kimileri,” Haydar Revi hiç böyle yapmazdı ne gerek var” tarzında..