TRABZON’DA TACİZ İDDİASIYLA ALAKALI İLK KEZ KONUŞTULAR 
Trabzon  Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, nerdeyse her 3 ayda bir gündeme gelen taciz skandalıyla alakalı ilk kez bir açıklama yaptılar.
Aylardır neden beklediler anlamış değiliz.. Sonunda taciz mahkemece hapis cezasına dönüştü netleşti! Mahkeme tacizin olduğunu kesinleştirdi ve mahkumiyet verdi.
Neyse şu açıklamaya bir bakalım.. 
Bu arada TTSO Yönetimi taciz iddiasıyla alakalı açıklamaya özellikle tek bir siteye Haber61’e geçmesi dikkat çekti.

Açıklama şöyle;

“Odamızın iki eski çalışanı arasında yaklaşık iki yıl önce mesajlaşma yoluyla yaşanan taciz iddiaları taraflarca yargıya taşınmıştır. İddialar, kurumumuza intikal ettikten sonra hassasiyetle takip edilmiştir. Bu süreçte taraflardan E.Ç.’nin Ağustos 2021 tarihinde odamız ile iş akdi feshedilmiştir. Söz konusu davanın diğer tarafı olan L.Y.’nin de dava süreciyle ilgili şahıslara ait özel belgeleri derdest davasında kullandığı ve ikinci kez de kurumun sisteminden izinsiz olarak aldığı bilgileri üçüncü şahıslarla paylaştığı kanıtlarıyla birlikte tespit edilmiş ve bu nedenle Şubat 2022 tarihinde savunması alınarak iş akdi feshedilmiştir.

Bazı basın yayın organlarında yer alan kurumumuzu yıpratıcı açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, bu süreçteki tüm işlemlerini gerekçeleriyle birlikte hukuka uygun olarak gerçekleştirmiştir.

İki eski çalışan arasında yargılama süreci devam eden davaya, odamızın adının asılsız ithamlarla karıştırılmasıyla ilgili olarak gerekli hukuki işlemlerin başlatılacağını kamuoyunun bilgisine sunarız.” 

BİZİ NE DİYE TEHDİT EDİYORSUNUZ TTSO YERİNE ET BALIK KURUMU MU YAZSAYDIK!
TTSO Yönetimi böyle diyor ama bazı sorular cevap bulmuyor bu açıklamada… O sorulara da başka bir gün kafulluk’ta yine inceler irdeleriz… 

Açıklamanın bize göre gaf olan kısmı şurası; “İki eski çalışan arasında yargılama süreci devam eden davaya, odamızın adının asılsız ithamlarla karıştırılmasıyla ilgili olarak gerekli hukuki işlemlerin başlatılacağını kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Yani bu olayı takip eden, daha en başından ilk kamuoyu ile paylaşan, yazan, gündemde tutan, mahkeme sonucunu yayınlayan Haberlobi’yi tehdit ediyor!

Hayır bu taciz olayında oda hakkında ne gibi ithamlar yazdık ki?

İftira mı attık ? Hayır.. Olan yaşanılan mahkemeye kadar taşınan ve mahkemece kararı çıkmış bir  durumu ele aldık. Doğal olarak işimizi yaptık!

Taciz olayının olduğu ve bu iki çalışanın personel olduğu kurum neresi? Et ve Balık Kurumu mu? TTSO yerine orayı mı yazsaydık? Orada mı yaşandı deseydik? Gözdağı veren bu metni kimler hazırladıysa ya basın danışmanı değil Çemişkezekspor’da top toplayıcı ya da TTSO gibi Trabzon kentinin önde gelen sivil toplum kurumunun yöneticisi değildir umarız…

Kaldıki TTSO’yu suçlayan tek bir kelimemiz bile yok lakin TTSO’da olayın yaşandığını ve bir çok sorununda cevaplanması gerektiğini halen savunuyoruz. Bu son yapılan açıklamada o sorulara bile net cevaplar verilmemiştir.

Hiç lafı uzatmayalım, bu yaşanılan olayı her kurumda bir şekilde meydana gelir normaldir. Lakin bu süreci bu şekle getiren TTSO’da bir kaç kişidir. Yanlışlarına bir yanlış daha eklemişlerdir. Olması gereken bize göre olay ilgili makamlara geldiğinde her iki tarafı da açığa alıp, mahkeme sonucuna göre kim suçluysa işten tazminatsız çıkarılmasıydı.. Mağdur olana sahip çıkılıp işine devam ettirilmeliydi. Peki tazminatsız kim çıkarıldı? Bak bu elde var bir soru.. Devam edeceğiz! Bu şekilde hatalı süreç yönetimi ve açıklamalar geldikçe sorularımız devam edecektir.. Net olmayı seviyoruz? Ya siz?

SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN GELEN BİLGİLERDE İSİMLER ÖNE ÇIKIYOR
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası demişken seçim gündeminin nabzını tutuyoruz. Geçen dönem kimlerin aday olduğunu safların nasıl sıklaştığını söyledik. Biraz daha derine dalıyoruz. Bu ara AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Alper Bektaş yeniden TTSO meclis Başkan adaylığı için hamle yapacakmış.. AK Parti’dende destek alıyor.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olan Erkut Çelebi, Bektaş ismine sıcak bakmıyormuş. Yani geçen dönemki seçim hamleleri konusunda stratejik hata yapan ekibin başındakiler yine bir birlerine girdiler. Yine karmaşık güven vermeden hareket ediyorlar. Bu da herkesçe biliniyor. Üyeler ve delegasyon muhalif başka bir isim üzerinde durabilir. Ha bu Erkut Çelebi’yi dışarda da bırakabilir içerdede.. Zamanla kulisler geldikçe sizlere aktaracağız.

TRABZON’UN KOMŞUSU SOÇİ’DE BÜYÜK HAREKETLİLİK 
Trabzon’un hemen karşısın.. Rusya Soçi'yi elden geçirecek: 2 milyar dolar yatırım bekleniyor…
Yaptırımlarla özellikle Avrupa kapısının kapanması, Rusya'da "iç turizm" kalkınma programını artık tercih değil mecburiyet noktasına getirdi. Soçi Belediye Başkan Yardımcısı İnna Petuhova, önümüzdeki üç yıllık süreçte, şehre 180 milyar ruble, yani 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını açıkladı.
Söz konusu yatırımlar, mevcut turistik altyapının yeniden yapılandırılmasında kullanılacak.
Petuhova, devam eden 12 yatırım projesi kapsamında şehrin konaklama kapasitesinin 20 bin oda artacağını söyledi.
Belediye başkan yardımcısı Sovyetler Birliği döneminden kalma sanatoryum komplekslerinin de yenileceği bilgisini paylaştı.
Trabzon - Batum - Soçi hattında tesisleri sovyetlerden kalma olan tek yer Soçi’dir. Trabzon’da tesislerini yeniledi. Yeni oteller açtı. Batum zaten hepsini geçti. En iyisi Batum.. Trabzon’da Batum’u yetişmeye çalışıyor.
Turizm sezonunun bu bölgede çok zirvede olması bekleniyor. Bakalım dedikleri gibi olur mu?

d89b2298-b1b0-4c63-96fa-c0d4ccbdc8db

SEZGİN MUMCU’YA GERÇEKLERİ YİNE BİZ SÖYLEYELİM
İmperial Hastanesi’nin önü bir türlü düzelmiyor. 
Yahu anlamıyoruz!
Burası neden böyle..
Halka açık çift şerit olması gereken yol hastane otoparkına dönmüş ve iki şeritin tamamı kapanmış akması gereken trafik kesik kesik akıyor.
Buna bir türlü çözüm bulamadılar. Her gün tehlikeli bir hal almaya başladı. İmperial Hastanesi’nin ortaklarından biri AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu. Başkanlığı aldığında İmperial’in de bu gibi sorunlarını çözer diye düşünüyorduk daha beter oldu. Başkan Mumcu’ya burdan biz seslenelim; Başkan sen hem doktorsun hem il başkanısın hem hastane ortaklığın var. Buradan her gün yaşanılan sıkıtıları hem doktor ortaklığına hem il başkanlığına laf getiriyor eleştiriliyor.
Bunu bil ve ona göre burada bir düzen sağlanması için elinden geleni yap. Sonra diyorlarki daha burayı düzeltemedi Trabzon’u nasıl düzeltecek, Trabzon’a nasıl liderlik edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temsilcisi nasıl olacak.. Sana yanındakiler çok cesaret edip söyleyemiyorlar ama biz söyleyelim.

TRABZON ŞEHRİ İÇİN 3 FOTOĞRAF KARESİ
Trabzon şehri için en fazla paylaşılan fotoğraflar neler desek? Bunları biz aylardır takip ediyoruz. Sosyal medya danışmanlarımız yani ekibimiz bu konuda önümüze üç fotoğraf getirdiler. Bu üç fotoğraf en çok yorum almış..

Bu üç fotoğraf en çok paylaşılmış..

Bu üç fotoğraf konusunda en fazla tartışma çıkmış…

Bunlar şunlar;

0cb42f07-93d7-464b-a76f-55a1b85a4e7a

d94fc3b8-fc0f-4379-92c9-007552cece07

50197797-d892-4fc9-8e94-2adeae263efe

TRABZONSPOR GÜNDEMİNDE EN ÇOK YORUM ALAN SORU NE?

Sosyal medya gündemi yani sanal gündem gazete gündeminin önüne geçti. En son Trabzonsporla alakalı sorduğumuz bir soru tam da gündeme oturdu soru şu;

“Trabzonspor'un Wuhan'dan transfer ettiği Kouassi'ye gün doğdu.
Nwakaeme'nin son haftalardaki formsuzluğu sonrası teknik direktör Abdullah Avcı'nın 27 yaşındaki sol kanat Kouassi'yi cuma günü Karagümrük'e karşı oynatabileceği dile getirildi.
Bu aşı sizce tutar mı?”

Binlerce yorum geldi sizin fikriniz nedir?

kouassi-gol-sevinci-1000x700-2

anthony-nwakaeme-1000x700-antrenman