BAŞKANLARIN KRİTİK 1 SAATLİK GÖRÜŞMESİ 

Ahmet Metin Genç ile Murat Zorluoğlu bir araya uzun süredir gelmediler. Haliyle neler söylendi biliyorsunuz! Biz bunları kulislere yansıyanlar olarak aktardık. Araları açık limoni falan da dendi! Vekillikte ikisi de yarışıyor falan kaynatıldı. Pişirildi sunuldu. İşte tam bunlar dillendirilirken Ahmet Metin Genç’i Murat Zorluoğlu makamında ziyaret etti. Ortahisar Belediye Başkanlığında bir araya gelen ikili 1 saat görüştüler. Siyasi kulislere bu görüşme şöyle yansıdı: Önümüzdeki seçimler öncesi Genç, Zorluoğlu’nun desteğini istedi olarak yansıdı.

Her ne kadar ‘vekil adayı değilim’ dese de adımları bu yönde atıyor. 

GÜLCEMAL PROJESİ’NE AÇIK AVM’Yİ KİM ÖNERDİ? 

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Zafer Ofluoğlu, Beşirli sahilinde dolgu sahası üzerine yapımı süren Gülcemal Projesi’ne öneride bulundu.
Önerisi şöyle: 

“Trabzonlu iş insanları olarak buraya talip  olup ‘Gezi AVM’ yapılmasını istiyoruz. Mağaza, kafe, restoran ve yürüyüş alanlarının olduğu özellikle şehrimize gelen turistlere ve gençlere hitap edecek açık hava alış veriş merkezi hayal ediyoruz. İstanbul Pendik’teki Viaport gibi Gezi AVM’si yapılmasını istiyoruz” 

TTSO’nun önerisi ne olacak? Merakla bekliyoruz. 

CEVABI ESKİ VE YENİ HALİNİ KOYARAK VERDİ

Trabzon Uzunsokak’ta bulunan tarihi binada İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet veriyor. Bu bina 2 gündür kent gündemine oturdu. Nedeni ise yeni yapılan ışıklı tabelası…  Muhalefet tabelayı tarihi binayı çirkinleştirdiği yönünde fikir beyan etti. Ağır şekilde eleştirenler de oldu. AK Parti kanadından ya da MHP kanadından bir açıklama bekleyen gazeteciler bir anda AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun paylaşımına dikkat çekti. Muhalefete gönderme yaparcasına binanın fotoğraflarını paylaşan Başkan Mumcu, eski ve yeni halini paylaşarak çok beğendiğini ifade etmiş oldu. Haliyle gazeteciler Mumcu’nun bu tutumunu muhalefete bir cevap olarak kayda geçti. 

CAMİ NE ZAMAN AÇILACAK TEK KELİME YOK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Pazarkapı Mahallesi Altyapı ve Çevre Düzenlemesi Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. İnceleme sonrası basın birimi şu bilgiyi geçti: 
 
“Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Pazarkapı Mahallesi’nde yapılan yeni yaşam ve rekreasyon alanıyla ilgili çalışmaları yakından takip ediyor. İçerisinde Bilim Merkezi ve Planetaryum, Avrasya Pazarı ve Doğu Karadeniz’in en büyük camisinin de yükseldiği yeni yaşam alanında çalışmalar titizlikle devam ediyor. Yüklenici firma yetkilileri, içerisinde 7 adet büfe, 7 adet satış birimi, 1 adet cafe, 2 adet şoför lokali, 1 adet belediye ihtiyaç birimi, 239 araçlık otopark, Trabzon doğu-batı minibüs durakları ile yürüyüş yolları, yeşil alanların bulunduğu Pazarkapı Mahallesi Altyapı ve Çevre Düzenlemesi Projesiyle ilgili Başkan Zorluoğlu’na brifing verdiler.  

Pazarkapı Mahallesi Altyapı ve Çevre Düzenlemesi Projesi’nin öneminin izahtan vareste olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Çok önemli bir vitrin projemiz. Amacımız işin projesine ve teknik şartlara uygun şekilde çok düzgün bir malzeme ve işçilikle yapılmasını sağlamak. Bu konuda yüklenicimizden beklentimiz büyük ve bu yönde çalıştıklarını görmek de memnuniyet verici. Bu alan çok sayıda insanımızın kullanacağı bir yer ve buranın kusursuz yapılması gerekmektedir. Biz de bu kusursuz çalışmanın sağlanması için projeyi belirli aralıklarla titizlikle takip ediyoruz. İnşallah makul bir süre içerisinde tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.”

Caminin ne zaman biteceği ve hizmete açılacağı konusunda tek kelime edilmemesi eksik bulundu. Çünkü merakla bekleniyor.