Yomra’nın İYİ Partili Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ile AK Parti Yomra İlçe Başkanı Abdulkadir Özdemir arasında en son yaşanan protokol krizi bu defa belediye ile AK Parti Kadın Kolları arasında sürtüşmeyle devam etti.

Yomra Belediyesi’nin resmi sayfasının doğal gaz çalışmaları paylaşımının altına AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurten Şahin, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın siyaset yaptığını AK Parti’nin yaptıklarını görmediğini belirterek Başkan Bıyık’ı suçladı!
Ayrıca İlçe Başkanı Abdulkadir Özdemir’in uğraşları olduğunu teşekkür edilmesi gerekenin o olduğunu belirtti.

Bu ağır eleştiriye cevap belediyeden gecikmedi! Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık basın danışmanı aracılığıyla şöyle seslendi;” Çirkin ve ayıp iddialar!” Ayrıca Basın danışmanı, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı’nın Yomra’da oturmadığını ima ederek eleştirilerini bitirdi.

AK PARTİ’NİN HİZMETLERİNİ GÖRMEZDEN GELEMEZSİN DEDİ FIRSATÇILIK YAPIYORSUN DİYE SUÇLADI

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurten Şahin Yomra Belediyesi’nin doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi verilen paylaşımına, şunu yazdı; “Göreve geleli yaklaşık bir yıl oldu. Doğalgazda bu aşamaya gelene kadar AK Parti’nin tüm kadroları ile bakanlarını, il yöneticilerini harekete geçiren ilçe başkanımız Abdulkadir Özdemir olmuştur. Doğru Belediye başkanımız olayı fırsata çevirmiş ve siyaset yapmıştır.”

İLGİNÇBİR NOKTADAN VURDU AYIP ETTİN DEDİ

İşte sosyal medyadan başkan Mustafa Bıyık’a yapılan bu eleştiri sonrası hiç beklenmedik bir yerden cevap geldi. Başkan Bıyık’ın genelde böyle tartışmalara hiç girmeyen basın danışmanı Şaban Can, Nurten Şahin’in Yomra’da oturmadığını ima ederek bitirdiği yazısında “Ayıp ettin” dedi.

Basın Danışmanı Şaban Can kendi sosyal medya hesabından şu metni yayınladı; 

“AK Parti Yomra Kadın Kolları İlçe Başkanı Sayın Nurten Şahin Belediyemiz sosyal medya hesaplarından doğalgaz çalışmaları ile ilgili yaptığımız bir paylaşıma yorum yazarak bana göre son derece çirkin bir iddiada bulundu.

Nurten Hanım'ın siyaset yapması, partisinin, Hükümet'in çalışmalarını anlatması elbette son derece doğaldır. Ancak Nurten Hanım, işi başka bir boyuta taşıyarak Belediyemiz'in sosyal medya sayfasında Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık'ı karalamaya çalıştı. 

Nurten Hanım yorumunda özetle doğalgaz çalışmalarında Belediyemizin rolü olmadığını iddia ederek Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık'ı işi fırsata çevirmek ve siyaset yapmakla itham etti.

Öncelikle belirtmem gerekir ki, bu son derece ayıp bir ithamdır ve Nurten Hanım'ın Sayın Başkan'ımıza karşı siyaset yapacağı yer Belediyemizin sosyal medya sayfaları değildir. Nurten Hanım'ın iddiasına açıklık getirmeden önce, siyasetini Belediyemizin sosyal medya sayfalarında değil de, kendi sosyal medya hesaplarında yapması gerektiğini özellikle belirtmek isterim.

Gelelim doğalgaz meselesine. Doğalgaz'ı, Devletimizin kurumu BOTAŞ temin eder ve ulusal şebekeye verir. İller, ilçeler ve mahallerlerde ise doğalgaz şebekelerini imal etme, ev ve işyerlerine doğalgaz verme, faturaları tahsil etme gibi tüm görev ve sorumluluklar ise özel şirketlerindir. Her bölgede bu işi farklı bir şirket almıştır. Bölgemizde bu işi yapan şirket ise AKSA Karadeniz Gaz şirketidir.

Nurten Hanım'a kalsa bu işin hiçbir yerinde belediyeler yoktur. Ancak belediyelerin talep, gayret, çaba ve destekleri olmadan ilçelerin doğalgaza kavuşması imkansızdır. Zira bu mümkün olsa, Trabzon şehir merkezine en yakın ilçe olan Yomra, 31 Mart 2019'dan evvel doğalgaza kavuşmuş olurdu. Oysa milletimizin teveccühü ile Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık göreve başladığında koca Yomra'da bir tane bile doğalgaz abonesi yoktu. Çünkü gerekli çalışmalar yapılmamıştı.

Sayın Başkanımızın göreve başladıktan sonra ilk işlerinden biri doğalgaz çalışmalarını başlatmak olmuştur. Bu kapsamda AKSA Karadeniz Gaz Şirketi yetkilileri ile defalarca toplantılar gerçekleştirilmiş, gerekli plan ve programlar yapılarak uygulamaya konulmuştur. Doğalgaz ilçemize şehrin batı tarafından geleceğinden ilk olarak ilçemize doğalgaz getirecek ana hat ve Kaşüstü Mahallemizde çalışmalar yapılmış, şimdi de Sancak Mahallemize gaz getirmek ve Kaşüstü Mahallemizde eksik kalan kısımlara gaz vermek için çalışmalara devam edilmektir. 

Tüm bu çalışmalara Belediyemiz maddi destekleri ile ortak olmuştur. Bu çalışmaların her noktasında Belediyemizin iş makineleri görev yapmış, Belediyemizden malzeme desteği verilmiştir.

Şöyle ki, Kaşüstü Mahallemizdeki şebeke çalışmalarının ardından, 5 Temmuz 2021'de ilçemize ilk gaz verilmeden önce, Yalıncak'tan ilçemize gelecek ana hattın imalatında Belediyemiz iş makineleri görev almış ve halkımızın bir an evvel doğalgaz konforuna kavuşabilmesi için ilçemiz sınırları dışındaki bu noktada Belediyemizce günlerce çalışmala yapılmıştır. Kaşüstü Mahallesi Bekirbaşoğlu Sokak'taki tüm kazı işleri Belediyemizce yapılmış, yine bu noktada Belediyemizce malzeme desteği verilmiştir. Sancak Mahallesi Hükümet Caddesi'nde, doğalgaz şebeke hattı imalatı için tüm kazı işleri Belediyemizce gerçekleştiriliyor. Yine bu noktada malzeme desteği veriliyor. Ayrıca Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık'ın Belediyemize kazandırdığı 23 tonluk iş makinemiz tam 3 aydır aralıksız olarak Yalıncak'taki ana hat bölgesinde çalışmaya devam ediyor. Bunlara ek olarak, Belediyemiz ihtiyaç duyulan her noktada, iş makinesi, ekipman, malzeme desteği vermeye devam ediyor ve edecektir.

Çünkü Yomra Belediyesi, halkımızın bir an evvel doğalgaz konforuna kavuşmasını istiyor. Kömürün fiyatı almış başını gitmiş, ekonomik kriz her tarafta hissediliyor. Biz istiyoruz ki, ilçemizde bir an evvel doğalgaz çalışmaları tamamlansın ve Yomra sakinleri doğalgaza kavuşsun. Bu nedenle bu çalışmalara her türlü desteği veren Sayın Başkanımız bu tutumuna devam edecektir.

İlçemizdeki çalışmaların hızlandırılması için AK Parti'nin kıymetli milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Sayın Sezgin Mumcu ve İlçe Başkanı Sayın Abdülkadir Özdemir, Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunmuştur. Bu siyasi çaba ilçemiz için son derece kıymetlidir ve Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık tarafından her ortamda tarafından dile getirilmiştir, teşekkür edilmiştir.

Tüm bu gerçekler gün gibi ortadayken, AK Parti Yomra İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Hanım'ın, Sayın Başkanımızı işi fırsata çevirmek ve siyaset yapmakla itham etmesi son derece ayıptır. 

Nurten Hanım, siz bu ilçede yokken, gazın nereden gelip nereye gittiğini bilmediğiniz tarihlerde biz Yomra'nın sokaklarında doğalgaz firması ile çalışma yapıyorduk. Yapmaya da devam edeceğiz.

Son olarak bir şey daha eklemek istiyorum: Yomra halkı adına teşekkür etmek için Yomra halkından yetki almış olmak gerekir. Bilin istedim...