Marmaris'te yangınla mücadele, itfaiye, donanma, sahil güvenlik, diğer devlet görevlileri ve gönüllüler tarafından tüm şiddetiyle sürerken, Şahan Gökbakar, kişisel Instagram hesabından herkesi şoke eden bir paylaşım yaptı. 

Şahan Gökbakar'ın aktardığı bilgilere göre provokatörler, gönüllü kisvesi altında kurtarma çalışmalarının içine sızmış durumdalar. Bu provokatörler, yangının söndürülmesini engellemeye çalışıyor, insanların gözü önünde komutanlara ve Şahan Gökbakar dahil tüm personele küfürler savuruyor hatta donanma gemisini bölgeden uzaklaştırmaya çalışıyor! 

Küçük botlarla 4'er, 5'er ve 15'er kişilik gruplar halinde denizden gelerek kıyıya çıkan bu kışkırtıcı gruplar, direkt olarak arkadan dönüp yangının içine yürüyor. 

Ünlü sanatçının aktardığına göre bu gruplar alevlerle mücadele veren insanların sinirlerini bozarak çalışmaları işlevsizleştirmeyi ve kan dökmeyi planlıyorlar, üstelik yemeklerini de yiyorlar.

Şahan Gökbakar, paylaşımında birçok kez Emniyet güçlerinin bölgeye bir ekip göndermesi gerektiğini ve kanlı bir kavga çıkmadan önce gönüllü girişinin engellenmesi gerektiğini belirtti.

İŞTE ŞAHAN GÖKBAKAR'IN SÖYLEDİKLERİ

''Çok değişik bişey anlatacağım. Bu yaşadığımız bir gerçek.

Değerli dostlar, burada yangın mücadelesi veriliyor ve gönüllü kisvesi altında buraya provakatörler doluştu. Bana inanın. Buraya geliyorlar. Yangına müdahale edecek gibi. Hiçbir komut dinlemiyorlar. Donanma, Sahil Güvenlik İtfaiye komutanlarının sözünü dinlemiyor üzerine bir de hakaret ediyorlar. Komutanlara. gözümüzün önünde...

PROVOKATÖRDEN İTFAİYECİYE: SEN KİMSİN LAN!

Bir şey demeden arka taraftan ateşin içine yürüyorlar. İtfaiye ekipleri 'Siz napıyorsunuz orda? Ateş üstünüze geliyor, çıkın ordan!' dediğinde ise de gözümüzün önünde 'SEN KİMSİN LAN?!' diyorlar. Burda birkaç itfaiye personelini cinnetin eşiğine getirdiler. Adamlar devlet memuru olduğu için sakin kalmaya çalışıyorlar. Bakın demin canlı yayında da buna bezer bir şey yaşadık. Tipleri çok değişik. Evimin arkasındaki ağaçlık alanda provokatörler var şu anda.

'PROVOKATÖRLER DENİZDEN BOTLARLA GELİYORLAR'

Sahil Güvenlik ve Jandarmaya sesleniyorum. 200 kişi yangınla mücadele ederken, 10-15'li, 5'li 4'lü gruplar halinde kişiler botla yanaşıyorlar. Kıyıya çıkıp kahramanmışçasına yangının içine yürüyorlar.

Bütün düzeni bozuyorlar. Ardından da İtfaiye ve Sahil Güvenlk komutanlarının görevlerini yapmasını engelliyorlar.

PROVOKATÖRDEN KOMUTANA: SEN KİMSİN LAVUK!

Gözümün önünde ağız münakaşısana girip hakaret ediyorlar. Bir komutana, 'SEN NE ANLARSIN?! SEN HAYATINDA YANGIN MI SÖNDÜRDÜN LAN LAVUK SEN KİMSİN!' dediler gözümüzün önünde.

Ben, 'cevap vermeyin lütfen bunu uzaklaştıralım' dedim ve uzaklaştırıldı. Bu sadece bir örnek.

'YANGINLA MÜCADELE EDENLERİN YEMEKLERİNİ YİYORLAR'

Sonra buraya geliyorlar, çalışan insanlarla için buraya konan yemekleri yiyorlar. Ben burada yemek yemiyorum. Ayran falan var hep içiyorlar. Provakatörler var. Biz burda sahipsiziz. Emniyetten rica ediyorum buraya provakatörlerin gelmesini engelleyin.

Başka insan istemiyoruz yeter sayıda insan var: Donanma, İtfaiye, Gönüllüler var... Herkes var. Burdan çekilin.

'HALKI İTFAİYECİLERE KARŞI KIŞKIRTIYORLAR'

Ortam gıcıklaştırıcı bir şekilde burdakileri kışkırtıp İtfaiye personeline saldırsın diye uğraşanlar var. Demin bir tanesini gırtlaklıyordum burada. İskeleye oturup yemek yiyor burda yangınla mücadele varken.

PROVOKATÖRLER: S..R GİT! BEN SANA KADIN ETEĞİ GİYDİRİRİM!

Ve burdaki bir arkadaşımızın eliyle bacağına vurup bişeyler söyledi. Arkadaşım da dedi ki 'Bacağıma bir daha vurma'. O da dedi ki 'S..r git'. Ben bunu duydum; nevrim döndü! işte burda attı tuttu 'Ben sana kadın eteği giydiririm' diye atıp tuttu.

'CANINDAN BEZMİŞ İNSANLARI KASTEN KAŞIYORLAR'

Bakın burası provokatör dolu. Zaten yangınla uğraşıyoruz. Bunlarla uğraşmak istemiyoruz. Zaten canından bezmiş insanların bir kıvılcımla kışkırtılacaklarını bildikleri için özellikle çalışıyorlar. Buraya provokatörler geliyor. Marmaris Jandarma ve Emniyetinden bir ekip arabası gönderin. Buraya gönüllü ve insan gelmesin. Burda haddinden fazla gönüllü var. Yetkililler gelsin sadece. Yapılacak işe mani oluyorlar. Rica ediyorum.

'ALLAHIM YA NASIL BİR CEHENNEM YA!'

Allahım ya nasıl bir cehennem ya? Burada ateş yanıyor provokatörler fink atıyor. Yangın söndürülemesin diye mi uğraşıyorlar çözemedim. Biz burda sahipsiziz. Bakın size burdan 3-5 kişi telefon etti biraz önce size. Ekip arabası gönderin. Herkes her şeyi görüyor.

'SU VEREN DONANMA GEMİSİNİ GÖNDERMEYE ÇALIŞTILAR'

Bakın ayrıca burada yangına su veren Donanma gemisini bir sebepten buradan kaldırıp sahile gönderip araba falan aldırtmaya ikna etme çalışıyorlar. Ya su veriyor abicim su! Yangın suyla sönüyor şu anda! Çok garip insanlar var. Rica ediyorum. Afet anı anlıyorum.

'BAHÇEMDE GARİP GARİP İNSANLAR DOLAŞIYOR'

Bahçemde garip garip insanlar dolaşıp ortamı provoke ediyor ya. Emniyetten rica ediyorum. Ya biz bunları çekecek insan değiliz ya. Geçtim yangın söndürmesinden. Emniyetten rica ediyorum. Buraya bir ekip gönderin. Bakın burda provokatörler var.

'İNSANLARA BİRBİRLERİNİ BOĞAZLATMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Birazdan burda bi kavga çıkar, insanlar birbirini boğazlarsa... Bunu yapmaya çalışıyorlar. Bakın söylüyorum. Bir tanesi canlı yayına katıldı gördünüz, belki onun haberi yok. Ortamı celallendiren cümleler ediyorlar. Bazısı için provokatör ağır olur belki ama ortamı gıcıklayan cümleler kurup başka da hiçbir şey yapmıyorlar.

'ŞU AN KÖTÜ İNSANLARLA UĞRAŞILACAK VAKİT DEĞİL'

Her yerde iyi insanlar da var kötü insanlar da var. Ama şu an kötü insanlarla uğraşılacak vakit değil. Buraya lütfen bir ekip gönderin. Birçok gönüllü, efendi insanlar canlarını ortaya koyarak yangınla mücadele ediyorlar.

'YANGININ SÖNMESİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Ama bir grup var burada ve insanları kışkırtmaya ve yangının sönmesini engellemeye çalışıyorlar. Buraya asayiş ekibi ve kolluk kuvveti lazım. Çünkü insanlar canından bezmişken kaşıyan insanlar var.

'ADAM BANA DA KÜFRETTİ, SIKIYORDUM GIRTLAĞINI'

Adam bana da küfretti yani söyliyim. Sıkıyordum gırtlağını. Lütfen buraya bir ekip gönderin.